enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

28 bin genç ve çocuğa eğitim-spor desteği verildi

28 bin genç ve çocuğa eğitim-spor desteği verildi
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2021’de eğitimden, spora birçok gerçekleştirdiği faaliyetlerden 28 bin 620 genç ve çocuk faydalandı.

Büyükşehir Belediyesi, gençlere ve çocuklara yönelik eğitim, spor, kültür ve sosyal alanlarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 2021 eğitim döneminde Bilgievi, Akademi Lise ve Yatılı Kız Yurdu aracılığıyla, binlerce çocuk ve genç öğrencinin başarı grafiğini yukarıya taşıması amacıyla ücretsiz yüz yüze ve çevrimiçi eğitim hizmet verdi. 2’si merkez, Hani Gürbüz ve Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar olmak üzere  4 bilgievinden 7 bin 250 çocuk, 2’si merkez ve Silvan El Cezeri olmak üzere toplam 3 akademi lise’de 7 bin genç, üniversiteye hazırlanan 220 genç kız ise ücretsiz yurttan faydalandı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KİTAP

Öğrencilerin geleceklerine yön vermesi amacıyla Bilgievleri, Akademi Liseler ve Kız Öğrenci Yurdu oluşturan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin daha çok kaynaktan ders çalışabilmesi için kitap desteğinde bulundu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca eğitim-öğretim döneminde belirlediği takvim çizelgesi kapsamında 4 bin 200 ortaokul, 2 bin 800 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 7 bin öğrenciye 55 bin 200 yardımcı, LGS, AYT ve TYT kitabı dağıtıldı.

“SPOR OKULU PROJESİ”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Uyanış Gençlik” mottosuyla 2021’de çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak, yaz tatilini sporla geçirmelerini sağlamak için “Spor okulu” projesi kapsamında ücretsiz spor okulları açtı. Atletizm, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, karate, kickboks, taekwondo, güreş, dart, satranç, judo, masa tenisi, badminton, çim hokeyi, jimnastik, hentbol branşlarında 46 salon, tesis ve sahada devam eden eğitimlerde alanında yetkin 134 eğitmen görev aldı. 12 ay boyunca kesintisiz spor eğitimden 11 bin 320 çocuk yararlandı. Yıl boyunca devam eden spor okullarında gençler, çocuklar ve amatör sporculara  62 bin 946 malzeme dağıtımı yapıldı.

GENÇLİK KAMPINDA GENÇLER GÜZEL VAKİT GEÇİRDİ

Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlediği ücretsiz yaz kampı konuklarını ağırladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, Elazığ’ın Maden ilçesi Gezin mahallesinde yer alan Gençlik Kampı’nda tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı gençler doyasıya eğlendi. 9 hafta süren Gençlik Kampından toplam 1200 genç yararlandı.

ÖZEL YETENEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi’nin beden eğitimi, askeri ve polis okullarına yerleşmek isteyen gençlere yönelik açtığı ve yoğun ilgi gören ücretsiz özel yetenek kursları yoğun ilgi gördü. Beden eğitimi, askeri ve polis okullarına yerleşmek isteyen gençlere yönelik açtığı ve yoğun ilgi gören ücretsiz özel yetenek kurslardan ise 1630 kişi faydalandı. Zamanlarını kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşlar yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Kitap Kahve” hizmetinden faydalandı. Ücretsiz ikramların yapıldığı Kitap Kahvelerden 120 bin kişi yararlandı.

AKADEMİ ÜNİVERSİTE, GENÇLERİN KARİYER PLANLAMALARINA KATKI SUNACAK

Üniversiteli gençlerin kariyer planlamalarına katkı sunmak için Akademi Üniversite’yi hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi, çocuk ve gençlerin eğitimde başarı grafiklerini yukarılara taşımak için yatırımlarına yenilerini ekliyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, merkez Sur ilçesindeki tarihi binada tefrişatın tamamlanmasının ardından üniversiteli gençlerin kullanımına açacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme