enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde DEM Parti yöneticilerinin mazbata törenindeki sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. DİYARBAKIR GAZETE– Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma...
20.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024

30 yılda yapılmayan hizmet 2 yılda yapıldı!

30 yılda yapılmayan hizmet 2 yılda yapıldı!
REKLAM ALANI

2 yıldır Çermik Belediye Başkanlığını yürüten Şehmus Karamehmetoğlu, Çermik’te 30-40 yılda yapılmayan hizmeti 2 yılda yaptıklarının altını çizerek, “30 yıllık çöp alanını mesire alanına çevirdik. Parklar yaptık. Köylerimize kilitli parke taşı döşedik. Doğalgaz’ı getirdik. Çermik’in yollarını asfalt ile buluşturduk. Ve en önemlisi de Çermik Kaplıcalarını iyileştirdik. Demek ki isteyince oluyor. Biz koltuğumuzu Çermik halkına hizmet etmek için kullandık.  Çermik halkı hizmetin en iyisine layıktır” diye konuştu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler nedeniyle siyasi partilerde hareketlilik sürüyor. Diyarbakır’da aday adaylığı için müracaatlar devam ederken, www.diyarbakirgazete.com Genel Yayın Yönetmeni Sait Bayram, AK Partili Diyarbakır’ın Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’nu ziyaret ederek, 2 yıllık çalışmalarını dinledi.

Eski Başkan Mehmet Akdağ’ın vefat etmesi üzerine Belediye Meclisi tarafından yapılan seçim ile Başkanlığa getirilen Şehmus Karamehmetoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 “ÇÖP ALANINI, TURİZM ALANINA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Başkan Karamehmetoğlu, eski çöp alanını turizm alanına dönüştüreceklerini ifade ederek, “Çermik-Çüngüş Karayolu üzerinde olan 30 yıllık çöp alanında iyileştirme çalışmaları başlattık. Gerek Çermik’e ve gerekse Çüngüş’e gelen ve giden misafirler buradan geçerken burunlarını kapatarak, geçiyorlardı. Kokudan geçilmezdi. Diyarbakır eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Milletvekillerimiz Ebebubekir Bal ve Mehdi Eker, Kalkınma eski Bakanı Lütfü Elvan, Şanlıurfa’daki GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Kocagil, Kaymakamımız ve ekibimizin destekleriyle 34 dönümlük bir arazi üzerine güzel bir proje yaptırdık. Mühendislerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri ile bir çalışma yaptı. Alanın çöp alanı olmasından dolayı metan gazı direnaj borularıyla yüzeye çıkarılıp yakılacak. Bu alanın karşısında Gelincik dağımız var, onun altında Dravşa dediğimiz ve Çermik’in en güzel meyvelerinin yetiştiği bahçeler var. Hemen yanında serin suları ve vadisi ile Sinek Çayı var. Hemen karşıda Çermik manzarası var. Buraya, içinde yürüyüş yolu, kafeteryası, çocuk parkı, tenis kortları, anfi tiyatro, piknik alanı olan bir mesire alanı yapacağız. Böylece çöp alanını turizm alanına dönüştürülmüş olacak” dedi.

İLÇE DOĞALGAZ’A KAVUŞUYOR

İlçe halkı, doğalgaz ve altyapı çalışmalarının halk için önemli çalışmalar olduğunu belirten Karamehmetoğlu, ”Keşke doğalgaz daha önce gelseydi. Biz bu çalışmalardan dolayı memnunuz emeği geçenlere teşekkür ederiz. Güzel bir çalışma yapılıyor burada. Keşke çok önceden yapılsaydı bu çalışma. Çermik Belediyesi’nin çalışmalarını da beğeniyoruz, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz artık sobalardan kurtulup doğalgazla ısınacağız’’ şeklinde konuştu.

DEVLETİNİ SEVEN BİR İLÇE BUNU HAK ETMİYOR!

Başkan Karamehmetoğlu, Çermik’in Kaplıcalarıyla, milletiyle, halkıyla ülkesini seven bir İlçe olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Çermik kendi kendini yöneten, kendi ayakları üzerinde duran bir ilçe, teröre karşı sağduyuyla karşı duran bir ilçedir. Bütün bunlara rağmen Çermik hak ettiği yerde değildi. Afyon’un kaplıcalarındaki su ile Çermik’in su bir değil. Yüzde 51 mineralimiz var. Her derde devadır. Suyumuz çok kalitelidir. Dünyada böyle bir su yok. Kaplıcalarımız dünyada bir numara, ama hak ettiği yerde değildir şuanda Aile kabinlerinin restorasyonu yapılarak, modern hale gelmiştir. Büyük ve Küçük paşanın da ihalesini yaptık. Çevre düzenlemesi ile birlikte 15 gün içinde başlayacağız. Bakanlarımız, vekillerimiz, bürokratlarımız bizden bir şey esirgemiyorlar. İnanın biz uğraşıyoruz, onlarda taleplerimizi yerine getiriyorlar.

ÇERMİK’İ BU YIL 200 BİN TURİST ZİYARET ETTİ

Kaplıca bölgemiz şuan ki halde olmamalıdır. Çermik bu halde olmamalıdır. Hata kimdedir? Şehri şehir yapan belediyedir. İmardır. Kaplıcalar bu halde olmalı mıdır? Hayır olmamalıdır. Bütün Hemşerilerime sesleniyorum; Çermik sizindir. Dünyanın başka bir yerinde böyle yer ve bu kalitede su yoktur. Çermik sadece Çermikte oturan ya da yaşayanların değildir. Çermik sadece Diyarbakır’ın da değil, Bütün Türkiye’nindir. Şimdi sen Litvanya’da Jeotermal paneline katıldık. Litvanya’da yapay bir göl yapmışlar. Yılda 3 milyon turist ziyaret ediyor. Bize bu yıl 200 bin turist geldi.

“50 YILLIK İÇME SU PROBLEMİNİ GİDERDİK”

50 yıldır bu ilçe asbest borularla su içiyor. Doğalgaz bu ilçenin kaderidir. Biz kalkıp temsilciler olarak, Çermik’in geleceğini bu koltuğa heba eder miyiz? Ben heba etmem. Kimse kusura bakmasın. Vicdanen söylüyorum. Devlet bütün imkanlarını Çermik’e sağlıyor. Niye çalışıyoruz? Sonuçta toplumsal yani Çermik için çalışıyoruz. Biz 51 bin insanın başkanıyız. Sadece AK Partililerin değil. Bizde köylerde oy veren insanlar HDP’ye verenler var. HDP’li vatandaşlarımıza da hizmeti götürüyoruz. Biz herkesi kucaklayıp, herkesin belediye başkanı olmak zorundayız.

“2 YILDIR BELEDİYENİN KAPISI SONUNA KADAR AÇIK”

2 yıldır belediyemizin kapısı açık. Vicdanlı, asil ve asaletli olmamız lazım. Biz diyoruz ki biz olmasak da bu memlekette bizim yerimize asil ve asaletli vicdanlı insanlar temsil etmelidir. Çünkü bu koltukların yeri farklıdır. Biz babamızın parasını değil, Devletimizin parasını milletimizin hizmetine kullanıyoruz. Biz burada vesile olarak bulunuyoruz. Köprü vazifesi görüyoruz.

“ALLAH’A VERECEĞİMİZ BİR CAN BORCUMUZ VAR”

Sürekli halk ile birebir görüşmeler ve ziyaretlerde bulunuyorum. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımız bana; ‘zannetme biz bilmiyoruz. Senin 10 ayda yaptığını bütün belediye başkanları çeyreğini yapsalardı Çermik şimdi ihya olmuştu’ diyorlar. Açık ve net söylüyorum; Bizim yukarıda Allah’a vereceğimiz bir can borcumuz var. Çermik halkına şeffaf olacağız. Herkese eşit mesafede olacağız.  Halka hizmet gayemizdir. Bu görevde olan bu insanlar koltuğu milletin hizmetine kullanırsa sorun yok. Zaten 2 yılda aradaki fark budur.

“KOLTUĞU MİLLETE HİZMET ADINA KULLANACAKSIN”

Bu koltukları milletin hizmetine kullanacaksın. Kamu-Der adına aldığımız yılın Başkanlık ödülünü Çermik halkı adına aldık. Yapmak istediğimiz çok şey var. Çermik’te tarihi Hevsel bahçelerimiz var. Türküleri var. Biz bu göreve geldiğimiz zaman DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız girişimler sonucu 4-14 kilometrelik Dere ıslahı projesini bitirdik. Yatırım programları hazırlandı. Ama ilçenin kaderidir bu. Çermik Sinek çayında soğuk suyumuz var. Mardin’de Beyaz Su varsa, Çermik’te de soğuk su var. O kadar güzel ki, bu memleketin her tarafı altın. Yeter ki biz çalışalım. Yeter ki, belediye başkanları sadece milletine hizmet için çalışsınlar. Sıkıntı yok. En büyük görevimizde bu”

“30-40 YILDA YAPILMAYANLARI 2 YILDA YAPTIK”

30-40 yılda yapılmayanların 2 yılda yapıldığına işaret eden Başkan Karamehmetoğlu, “Niye? Demek ki yapılıyor. İsteyince oluyor. Çermik Turizm bölgesidir. Çermik suyumuz Dünyada ikinci ama tesis konusunda sıfır.  Çermik için hedefimiz turizm potansiyelini 200 bin’den 1 milyona çıkarmaktır. Turizm potansiyelini artırdığınız zaman ilçenin ekonomisine katkıda bulunmuş olursunuz. Türkiye’nin yeni Kapadokya’sı Gelincik dağı, teleferik projesini hayata geçirdiğiniz zaman turizmi canlandırırsınız” diye konuştu.

‘HALK İLE BİRLİKTEYİZ’

Tüm kararları halkla birlikte aldıklarının altını çizen Karamehmetoğlu, “Başarımızın sırrı denetlemektir. Çermik ilçesini hizmetle tanıştıran Belediye Başkanı Karamehmetoğlu, başarının sırrını açıkladı. Çermik Belediyesinin başarılı belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, AK Parti belediyeciliğinin ülkeye ‘yeni bir soluk’ kazandırdığını ifade ederken, bunun da muhalefet partileri rahatsız ettiğini kaydetti. Halk belediyeciliğini tam anlamıyla yaptıklarının altını çizen Şehmus Karamehmetoğlu, başarılı olmalarını en büyük nedeninin, yaptıkları çalışmalara halkı da ortak etmek olduğunu söyledi.

KARARLARI BİRLİKTE ALIYORUZ

Tüm kararları halkla birlikte aldıklarının altını çizen Karamehmetoğlu, “Başarımızın sırrı denetlemektir. Ben saat 6 veya en geç 7’de işime geliyorum. En geç çıkan ben ve başkan yardımcılarımdır. Bu başarı başta halkımızın, partimizin ve çalışanlarındır. Bir eksik veya yetersizlik olmuşsa şahsıma aittir. Gerek il dışında ve yurt dışında gerekse de ilçemizde ikamette bulunan tüm Çermik halkını ve Çermik halkını kendine mesken eden herkesi hürmet ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

BELEDİYECİLİĞE YENİ BİR SOLUK GETİRDİK

“Aslında Çermik ilçemizin belediyecilik geçmişini uzun yıllar öncesinde değerlendirmek gerekiyor. Ama 2016 yılından bu yana, yani benin çok değerli rahmetli büyüğüm eski başkanımız Mehmet Akdağ beyin vefatından sonra belediyeyi devraldığım tarihten bu yana giderek daha iyi bir düzeye geldiğini söyleyebiliriz. Partimizin yeni yerel yönetim anlayışı aslında Türkiye’ye yeni bir soluk getirdi. Bir kere katılımcı şeffaf bir yönetim anlayışı getirdi, Bugüne kadar kente başka gözle bakanlar, sadece tek gözle bakanların dışında, kentin bütün bileşenleri veya katmanlarının demokratik bir katılımla birlikte yönetme tarzını getirmesi önemli bir anlayıştı. Bu imar politikalarından tutun, kadına gençliğe, yaşlılara engellilere, hizmetlere, saygıya, sevgiye, tarihi ve kültürel mirasa, birlikte yaşamaya kadar bakış açısını da değiştirdi. Çünkü daha önce tarihi değerleri çok fazla korumayan, geliştirmeyen, güçlendirmeyen bir yaklaşım varken, şimdi daha çok tarihle, geçmişle, kültürle buluşma ve bunu geleceğe taşırma anlayışı kendisini daha çok gösterdi”

YOK, SAYILAN İNANÇLAR VAR OLDUKLARININ BİLİNCİNE VARDILAR

“Zaman zaman aksaklıklar, eksiklikler olmasına rağmen, Çermik ilçemizin modern yaşama geçirilme çabası hepimizde vardı. Bu önemliydi. Şunu söyleyebiliriz. Özellikle belediyelerimizde farklı halklardan, kimliklerden, inançlardan olan insanların ilk defa kendilerinde öz güven geliştirerek, kendilerinin varlığını hissettiklerini görebiliyoruz. Yani bunu çok net söyleyebilirim ki, benim başkanlık dönemimde tüm çalışanlar kardeşlik ruhu ile var oldukları bilincine ve değerine daha çok vardılar”

HALK İLE İÇ İÇEYİZ

O halde halkla iletişimde başarılıyız diyebilir miyiz? “Evet… Halkımız ile iç içeyiz çünkü çalışmalarımızın her alanında halkımızın fikirlerini de alarak yola koyuluyor ve hizmet yapıyoruz.. Şunu çok net söyleyebilirim, bir çalışma başlattığımızda her fikre sahip insanlar bizlere fikir ve önerilerini iletebilir. Bizler herkesin fikrine saygı duyarak değerlendirir ve faydalı fikirleri hayata geçiririz. Bir kere şunu söyleyebiliriz: Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz anlayışı ile yola çıktık. Bu sebeptendir ki Çermik ilçemizde bu kadar başarılı ve önemli mesafeler kat ettik.

YAPAMAYACAĞIMIZ BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYİZ

Önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olursanız hangi projelerle gitmeye hazırlanıyor. En azından kendi belediyeniz açısından, nasıl bir programınız var?  “Yani çok proje yapıp, yerine getirmemektense, bizim yapılabilir ve gerçekleşebilir projeleri öne koyup gerçekleştirmemizdir önemli olan. Yani Değerli Çermik halkı şunu biliyor. Şehmus Karamehmetoğlu bir şeyi söyledi mi yapar. İmkânlar dâhilinde yapamayacağı bir şeyin sözünü vermez. Halkı da kandırmaz kendisini de kandırmaz’ yaklaşımı esastır. “Belediyemiz işçisine, memuruna ve halkına geldiğimiz gün itibariyle büyük önem vermiştir. Muhalif partiler her defasında Çermik belediyesini alacaklarını iddia ediyorlar. Bizler hizmetin en güzelini ve siyasetin en pratiğini yapıyoruz. Vatandaş 2 yıldır bize, ‘hem hizmet yap hem de siyasal beklentilere cevap olacaksın iradesini’ verdi. Bu kalan 5 aylık sürecimizde yarım kalan tüm projelerimizi bitirmeye çalışacağız. Çermik halkımız bu görevi bir dönem daha bizlere layık görürse farklı projeler ve yatırımlarla yolumuza devam edeceğiz. Bir dönem daha seçilirsem yükümüz ağır olacaktır ama biz Çermik halkımıza ve partimize hizmet etmekten gurur duyacağız.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme