enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5529
EURO
34,6877
ALTIN
2.416,97
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024
Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Iğdırspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk turu atmayı beklerken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, “Muhteşem taraftarımızdan özür diliyorum.” DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Iğdırspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk turu atmayı beklerken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, “Muhteşem taraftarımızdan özür diliyorum. Bir trafik...
22.04.2024

31 Ailenin HDP önündeki oturma eylemi 12. gününde

31 Ailenin HDP önündeki oturma eylemi 12. gününde
REKLAM ALANI

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti, 12’nci gününde de devam ediyor

Çocuklarının kaçırdığı iddiasıyla ailelerin 3 Eylül’de başlattıkları oturma eylemi, 12’nci gününde 31 ailenin katılımıyla devam ediyor.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylemlerine kararlılıkla devam eden aileler, çocuklarına bir an önce kavuşmayı bekliyor.

3 Eylül’de, 3 ailenin katılımıyla başlayan oturma eyleminde aile sayısı dünden bu yana 31’e yükselirken, ailelere her kesimden destekler de artarak devam ediyor. Dağa kaçırıldığı zaman 15 yaşında olan kızı Songül Akkuş’u 2015 yılından bu yana aradıklarını ifade eden Diyarbakırlı anne Fatma Akkuş, 2 ay önce seyrettiği bir videoda kızını gördüğünü söyledi.

“KIZIMI YPJ ELBİSESİYLE GÖRDÜM”

Gözyaşları arasında evladının geri gelmesini isteyen anne Akkuş, “Kızım 2015’te götürüldü, gittiğinden beri kendisinden haber alamıyorum. Sadece bir kere internette onu YPJ elbisesiyle gördüm. Kızıma sesleniyorum; neredeysen gel, seni bekliyoruz. Allah kızıma eve dönme imkânı versin. Eylemden vazgeçmiyorum. Ama imkânım yoktur, iki küçük çocuğum evde okula gidiyorlar. Eşim hastadır. Günde bir saat da olsa geleceğim. İnşallah çocuklarımız geri gelecek.” dedi.

“DERDİNDEN ÖLMEK ÜZEREYİM”

5 yıldır kayıp kızı Mekiye Kaya’nın (19) annesi Diyarbakırlı Hüsniye Kaya, kızını özlediğini vurgulayarak şunları söyledi: ‘’Kızıma sesleniyorum; kızım eve gel. Seni yanlarında tutmak için ‘Gidersen hapse girersin.’ diye korkutuyorlar, korkma gel. Kızım hiç mi beni özlemedin? Derdinden ölmek üzereyim. Ne gecem gecedir ne gündüzüm gündüz, ne de yatabiliyorum. Hasta halimle sabahtan akşama kadar sokaklarda kalıyorum. Kızımı çok özledim. En küçük kızım oydu. Kızımın derdinden eşim şeker hastalığına yakalandı, komadadır.

“OĞLUMU 15 YAŞINDAYKEN GÖTÜRDÜLER”

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yaşayan Necla Çur, 4 yıl önce çobanlık yapan oğlu Vahit’in (19) PKK’lılarca kaçırıldığını ifade ederek, “Oğlum için eyleme katıldım. Oğlumu henüz 15 yaşındayken alıp götürdüler. 4 yıldır terör örgütlerinin elindedir. Nereye gittiysem de çocuğumu görmedim. Kime sorduysam da oğlumun nerede olduğunu bilmediklerini söylediler. Eşimle birlikte dağa gittiğimizde oğlumun PKK’nın elinde olduğunu gördük. Oğlumu istedim, vermediler. Bana geri gitmemi, aksi halde beni öldüreceklerini söylediler. ‘Beni öldürseniz de gitmeyeceğim, çocuğum için buraya gelmişim.’ dedim. Oğlum için çok ağladım, oğlum bana doğru geldi. Ama gözlerime baktı, korkudan gelemediğini anladım. Çocuğuma bir şeyler söylediler, onu korkuttular.” diye konuştu.

“ONLAR KENDİ ÇOCUKLARINI GÖNDERSİNLER”

Çocuğunu istediğini dile getiren Çur, “4 senedir ağlıyorum. Hiçbir günümüz gün değil. Mustafa Karasu, ‘Mücadele vermiyorsan niye çocuk doğuruyorsun.’ diye açıklama yapmış. Ben çocuğumu dağa gitsin diye dünyaya getirmedim. Onlar kendi çocuklarını göndersinler. Neden bizim çocukları gönderiyorlar? Evde hep üzüntü içindeyiz. Çocuğum gelene kadar buradan ayrılmayacağım. Davamızdan vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ailelerin oturma eylemine Ordu’dan katılan anne Latife Ödümlü, Diyarbakır Dicle Üniversitesinde kimya bölümünde okuyan 3’üncü sınıf öğrencisi olan oğlu Özgür Ödümlü’nün (22) yaklaşık 10 ay önce dağa kaçırıldığını kaydetti.

“OĞLUMU ALMAYANA KADAR EVE GİTMEYECEĞİM”

Oğlunu istediğini, oğlu için eylemden vazgeçmeyeceğini belirten Anne Ödümlü ise şöyle konuştu: “Oğlum üniversiteyi okuyordu. Onu zorla götürdüler, kaçırdılar. Onu, önünde oturduğum bu binaya getirmişler. Burada Murat diye birini çağırmışlar. Oğlumu Murat’a vermişler. Murat oğlumu yurt dışına götürmüş. Oğlumun ardından yurt dışına gittim ama onu bana vermediler. Geri geldim, pasaportumu çıkardım. Tekrar gittim. Irak’a, İran’a, Mahmur’a gittim. Kapı kapı dolaştım. Oğlumu bana göstermediler. 4 gün tek başıma soğukta, karın içinde, benzinlikte yatıp kalktım. Çocuğumu vermeyene kadar ayrılmayacağımı söyledim. 25 gün boyunca bu şekilde oğlumu aradım ama bir türlü bana onu vermediler. Aylardır oğlum için evimi terk ettim. Oğlumu almayana kadar eve gitmeyeceğim. Oğlumu istiyorum. Eşimin gözü kör oldu. Elimizden bir şey gelmiyor.” (Haber Merkezi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme