enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5383
EURO
34,8823
ALTIN
2.430,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

‘4 yıldır görmezden geliniyoruz’

‘4 yıldır görmezden geliniyoruz’
REKLAM ALANI

HDP’nin, “Kayyum protestolarını gölgede bırakmak ve partiyi kriminalize etmek için aileler yönlendiriyor” iddiasını ileri sürdüğü eyleme çocuklarının kaçırıldığını söyleyen ailelerin yanı sıra çocukları çözüm sürecinin bitmesi ile 4 yıl önce PKK tarafından kaçırılan 4 asker ve polis ailesi de katıldı.

Aileler, 4 yıldır çocuklarının kurtarılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını ancak seslerinin duyulmadığını ve merkez medya tarafından görülmek istenmediklerini belirterek, “Biz de buradaki ailelerin eylemine destek için geldik. Şimdi medya sesimizi duymak zorunda kaldı” dediler.

PKK’nın elinde bulunan asker Müslüm Altıntaş’ın babası Şevket Altıntaş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini aradığını ve nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda kendisi ile görüştüğünü söyledi.

Bugün 4’üncü güne girilen eyleme katılan ailelerin sayısı 11’e yükselirken, ailelere son iki günde çocukları 2015 yılında çözüm sürecinin bitmesi ile Diyarbakır ve Tunceli bölgesinde kaçırılan asker ve polis aileleri de katıldı. Çocukları Kandil’de bulunan ve daha önce çocuklarının kurtarılması için TBMM dahil çalmadık kapı bırakmayan polis ve asker aileleri, HDP’nin önündeki eyleme destek vermek ve çocuklarının kurtarılması için seslerini duyurmak amacıyla eyleme katıldıklarını söyledi.

“4 YILDIR ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK AMA SESİMİZ DUYULMADI”

Oturma eylemine dünden itibaren katılan Şevket Altıntaş, vatani görevini yapan oğlu Müslüm Altıntaş’ın 2 Ekim 2015 tarihinde PKK tarafından kaçırıldığını ve birkaç kez Kandil’de çekilen görüntülerinin basında yayımlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“4 yıldır kaçırılan ve görüntülerini izlediğimiz çocuklarımızın kurtarılması ve evlerine getirilmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Ankara’da iktidar ile yaptığımız görüşmelerde bize, ‘Devletimiz büyüktür, sabredin’ denildi. Muhalefet partileri ise iktidara yüklenmek için olayı geçiştirdiler. Bi zde buradaki ailelerin eylemini duyunca gelip bu eyleme katılmaya karar verdik. Bizim sesimizi yıldır duyan almadı, medya bizden bahsetmiyordu. Şimdi buradaki eylem sayesinde sesimiz duyuldu.”

 “OĞLUMDAN 3 AY ÖNCE MEKTUP ALDIM, DAVUTOĞLU ARADI”

Altıntaş, bu eylem sürerken bugün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini aradığını da belirterek, “Sayın Davutoğlu, bizler için ne yapabileceğini sordu. Ben de kendisine Başbakan iken yaptığımız ziyareti hatırlattım ve 4 yıldır aileler olarak perişan olduğumuzu söyledim” dedi.

Şevket Altıntaş, son olarak oğlu Müslüm Altıntaş’ın görüntülü mesajını 2018 yılında gördüklerini ve kendisinden 3 ay önce mektup aldıklarını da söyledi.

ANNESİ HASTA TEYZESİ EYLEMDE

PKK tarafından kaçırılan polis memuru Sedat Yalabak’ın teyzesi Rahime Uymaz ise kız kardeşinin hasta olması nedeniyle yeğeni için kendisinin gelip oturma eylemine katıldığını ifade ederek şunları anlattı:“Biz çocuklarımızı PKK ve HDP’den istiyoruz. Yeğenim ve diğer arkadaşları için 4 yıldır çalmadık kapı, yapmadığımız girişim kalmadı. Ancak bugüne kadar özellikle yaygın medya bizi görmedi ve duymak istemedi. Şimdi bu ailelerin oturma eylemi sayesinde sesimizi duyuruyoruz. Çocukları kaçırılıp dağda olan asker ve polislerin diğer aileleri de eyleme destek için gelecektir…”

EYLEME KATILAN AİLELER

1-Fevziye-Şahap Çetinkaya

18 yaşındaki oğulları Süleyman Çetinkaya’nın 30 Ağustos’tan beri kayıp olduğunu, HDP üzerinden dağa götürüldüğünü iddia ediyorlar.

2-Remziye Akkaya

10 yaşındaki oğlu Azat Akkaya’nın 4 yıl önce kaybolduğunu ve 1.5 yıl önce ailesini arayarak dağda olduğunu söylediği aktarılıyor.

3-Ayşegül- Rauf Biçer

Oğulları 17 yaşındaki Mustafa Biçer’in 10 ay önce dağa kaçırıldığını ve Suriye’ye götürüldüğünü söylüyorlar.

4-Celil Bekdaş

Oğlu 16 yaşındaki Yusuf Bekdaş’ın 5 Mayıs 2019’dan beri kayıp olduğunu ve dağa götürüldüğünü söylüyor.

5-Şevket-Songül Altıntaş

Asker oğulları Müslüm Altıntaş, 2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli-Pülümür’de PKK’dan tarafından kaçırılmış.

6-Rahime Uymaz

Yeğeni polis memuru Sedat Yabalık, 28 Temmuz 2015’te Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırıldı.

7-Emine-Şeyhmus Kaya

Oğulları polis memuru Vedat Kaya, Temmuz 2015 tarihinde PKK tarafından kaçırıldı.

8-Sadiye Özbey

Oğlu Astsubay Semih Özbey 17 Eylül 2015’te Tunceli-Pülümür’de PKK tarafından kaçırıldı. Babası Malatya eski borsa başkanı.

9-Meryem Savur

Oğlu Fırat Savur’un 4 yıldır kayıp olduğunu ve dağa kaçırıldığını söylüyor, eşini 17 Ağustos Depremi’nde kaybetmiş, “Oğlumu kaybetmek istemiyorum” diyor.

10-Semiha Balta

Oğlu Araffat Balta’nın dağa kaçırıldığını söylüyor.

11-Ayşe Koyun

5 yıl önce 17 yaşındaki oğlu Neşat Koyun’un dağa kaçırıldığını söylüyor.

Ferit ASLAN’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

‘4 yıldır görmezden geliniyoruz’

‘4 yıldır görmezden geliniyoruz’
REKLAM ALANI
06.09.2019
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme