enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3772
EURO
34,7641
ALTIN
2.437,45
BIST
9.977,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin artırılması ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında Dicle Üniversitesi, iki yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. DİYARBAKIR GAZETE- Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri...
29.04.2024
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü ve Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği tarafından, “10. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi” düzenlendi. DİYARBAKIR GAZETE- Gıdanın Geleceği, Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Teması ile Wyndham Garden Hotel Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışına Önceki Dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı...
29.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024

Kılıçdaroğlu: “Barış’ı mutlaka getireceğim”

Kılıçdaroğlu: “Barış’ı mutlaka getireceğim”
REKLAM ALANI

Bir dizi ziyarette bulunmak için Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a helalleşmeye geldiklerini söyleyerek, “Bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi temaslarda bulunmak için Diyarbakır’a geldi. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ilk durağı merkez Sur ilçe esnafı oldu.

Ziyaret sırasında esnaf iktidarın politikalarına yönelik tepkilerini dile getirirken, Kılıçdaroğlu, bu politikalara son verilmesi için seçimi işaret etti. Bir esnaf, geçen hafta mal almak için gittiği ve 200 TL yol biletine dönüş için 700 TL ödediğini belirterek “Yeter artık, bıktık” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu esnafın tepkisine karşılık, “İnşallah seçimle bunları göndereceğiz, sorunlarımızı halledeceğiz” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinin ardından Sur’da bulunan Dengbêj Evi’ni ziyaret etti. Burada dengbêjlik kültürü hakkında görevliler tarafından bilgilendirilen Kılıçdaroğlu’na dengbêjler mini bir müzik dinletisi düzenledi. Dengbêjlerin klamlarına yönelik beğenisini dile getiren Kılıçdaroğlu, dengbêjlik kültürünün mutlaka yaşatılması gerektiğini söyledi.

‘HELALLEŞME’ İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, daha sonra Sur ilçesi esnafını ziyaret etti. Ardından partisinin Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlediği üye katılım törenine katılan Kılıçdaroğlu, “Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Ama bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim. Huzuru mutlaka getireceğim. Kardeşliği mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, beraber yaşamaya, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağım. Birlikte yapacağız” dedi. Programa katılanlara “Büyük acılar çektiniz” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “İşsizlik var, yoksulluk var. Hepsinin farkındayım. Bu ülke çok zengin bir ülke. İmkanlarımız var. Ama bu imkânlar doğru yerde kullanılmıyor. Bu imkânlarımız vatandaşlarımızın hayrına kullanılmıyor” dedi.

 ‘DERTLERİNİZİ ÇÖZECEĞİZ’

Partisinin bölgeye fazla gelmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bunun kabahati Diyarbakırlılar ‘da değil. Kabahati bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı ve kahvenizi içmedik. Ankara’da oturduk, güzel güzel laflar ettik. ‘Niye bize oy vermiyorlar’ Oy istiyorsan, gideceksin, vatandaşın derdinin dinleyeceksin. Ondan sonra diyeceksin ki ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim” diye kaydetti.  ‘Sizin dertlerinizi çözeceğim” diyen Kılıçdaroğlu, “Birlikte çözeceğiz. Diyarbakır ilk başkanımız kadın. Kadınların bu bölgede ne kadar önemli olduğunu, siyasete ne kadar önem verdiğini, ülke sorunlarının çözülmesi için ne kadar çaba harcadığınızı biliyorum” diye kaydetti. 

 6 MİLYON 300 BİN GENÇ

Kılıçdaroğlu, “Hiç meraklanmayın. Emin olun az kaldı. Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, gençlere de seslenerek, “Gençler size iki lafım var. Ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç ülkenin kaderini değiştirecek. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan 6 milyon 300 bin genç. İlk kez sandığa gidecekler. Dolayısıyla benim umudum ve bekletin gençlerden. Demokrasinin gerçek güvencesi sizler olacaksınız” şeklinde konuştu.

 BÖLGESEL BARIŞ

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, “Bütün bölgede huzuru sağlayacağız. Çatışmadan kaçınacağız. Bütün bölge olarak –Ortadoğu’yu kastediyorum- hep beraber huzur içinde yaşayacağız. Oradaki yaşayan insanlar da huzur içinde yaşasın istiyoruz. Bütün komşularımızla barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR E TİPİ CEZAEVİ İNSAN HAKLARI MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, Kanaat önderleri ile yaptığı görüşmede, Diyarbakır E Tipi Cezaevinin İnsan Hakları Müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu olmadığı yönündeki açıklaması ile ilgili olarak da,  “Sen karar veremezsin. Vatandaş benim sorunum var diyor. Bunu vatandaşa sormak lazım. Vatandaşı dinlemek durumundasın. Vatandaşın sorunu varsa o sorunu çözmek zorundasın” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kanaat önderleri ile yaptığı toplantı sonrası Kayapınar’daki bir düğün ve konferans salonunda partililerle yemekli bir toplantıya katıldı.

Salih YEŞİL’in Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme