enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3597
EURO
34,7442
ALTIN
2.395,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
23°C
Diyarbakır
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, GoFor tarafından düzenlenen Gençlik Çalışmaları Forumu’nda yaptığı konuşmada kentte değişim ve dönüşüm yaşanacağını vurguladı. TİGRİS HABER- Türkiye’de gençlik politikasının hak temelli bir yaklaşımla ele alınması konusunda çalışan Gençlik Örgütleri Forumu’nun (GoFor) bu yıl “Yerel Yönetimlerde Gençlik” temasıyla gerçekleştirdiği program Grand Park Otelde yapıldı....
02.05.2024
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE– AK Parti Genel Merkezi’ndeki, Erdoğan ile Özel görüşmesi, basına kapalı yapılıyor. Özel’i, partiye gelişinde Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile Elitaş...
02.05.2024
Leyla Zana hakkında açılan davada “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla ceza istendi. DİYARBAKIR GAZETE– Kürt siyasetçi Leyla Zana hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davanın dördüncü duruşması görüldü. Zana duruşmaya avukatı ile birlikte duruşmaya Silvan Adliyesi’nden Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Zana’nın 2014-15...
02.05.2024
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki Ali Emiri Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin bıçakladığı öğretmene destek amacıyla bugün bir grup öğretmen, okul önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- – Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki Ali Emiri Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin bıçakladığı öğretmene destek amacıyla bugün bir grup öğretmen, okul önünde toplanarak basın açıklaması...
02.05.2024

Akademi Lise ile üniversiteli oldular

Akademi Lise ile üniversiteli oldular
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki akademi liselerde gördüğü eğitimle 800 öğrenci üniversiteye yerleşti. Büyükşehir Belediyesi, YKS’ye akademi liselerde hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturdu.

Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Hani Hatuniye, Silvan El-Cezeri, ve Bismil Ahmedi Hani akademi liselerinde ücretsiz eğitim gören 800 öğrenci farklı şehirlerde üniversiteye yerleşti.

“HİÇ YAPAMADIĞIM NETLERİ BİLE YKS’DE YAPTIM”

Silvan El-Cezeri Akademi Lisesi’nde eğitim alan ve Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanan 18 yaşındaki Serhat Ateş, akademi liseyi arkadaşlarından duyduğunu söyledi.

Merkezin öğrencilere ders açısından katkı sunduğunu belirten Ateş, şöyle konuştu: “Geldiğimde hocalar, sınıf, işte imkânlar açısından iyi bir yerdi. Görüp denemek istedim, kaydımı yaptım. Ondan sonra çalışmaya başladım. Ücretsiz eğitim ve sınav deneme sınavları vardı. Gerçekten iyi kalitede denemeleri vardı. Dershanedeki arkadaşlarımla karşılaştırdığımızda denemeleri gerçekten kaliteydi. Soruları hiçbir sıkıntı çekmen hocalara sorabiliyorduk.  Hiç yapamadığım netleri bile YKS’de yaptım.”

Akademi liseyi herkese tavsiye ettiğini aktaran Ateş, “Akıllarında herhangi bir soru kalmasın burası hem ücretsiz hem de imkanları bakımından gerçekten iyi bir yer. Bence ilk fırsatta kayıt yapmaları gerekir.” diye konuştu.

 “HERKESE TAVSİYE EDİYORUM, ÇOK İYİ BİR KURUM”

Hakkari Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nı kazanan 19 yaşındaki Sümeyye Çelik,üniversiteyi evde çalışarak hazırlanmayı planladığını arkadaşının tavsiyesiyle akademi liseye kayıt yaptığını kaydetti.

“BU SÜREÇTE İLERLERKEN AKADEMİ LİSELER BİZİM İÇİN ARTI OLDU”

Dicle Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliğinikazananİlknur Dağ, akademi lisenin ilçede kendileri için büyük bir fırsat olduğunu anlattı. Merkezin sınavdaki başarısı üzerine büyük etkisi olduğunu belirten Dağ, şunları dile getirdi: “Başarı her insanı mutlu eder. Buda bizim için bir mutluluk kaynağı oldu. Bu süreçte ilerlerken tabi ki akademi liseler bizim için artı oldu. Çünkü bir öğrenci eğitim hayatında çok zorlukla karşılaşır. Bizler ilerlerken bilgisayarlar,kütüphanemiz ve öğretmenlerimiz olsun hep ayrı ayrı bizimle ilgilendiler ve bizim için bunlar pozitif yönde etki gösterdi.”

Yapılan sosyal aktivitelerin kendilerini motive ettiğini kaydeden Dağ, “Buradanücretsiz bir şekilde yararlandık. Sosyal etkinlikler, geziler yapıldı. Burada bir aile ortamı var, şuradan girince heyecanınızı kaybediyorsunuz ve hocaların samimiyeti ile karşılaşıyorsunuz. Onun dışında bizim imkân olarak internete ulaşamadığınız durumlar oluyordu ama buraya gelip bilgisayarlardan çok iyi bir şekilde yararlanabiliyorduk.” şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi’nde Resim Bölümü’nü kazanan 18 yaşındaki Dicle Gündüz18, Silvan’da akademi lise açıldığı gibi hemen kayıt yaptığını belirterek eğitimin yanı sıra kütüphane ve etüt salonlarından faydalandığını anlattı.  Gündüz, akademi lisede bulunan resim bölümünde sıkı bir çalışmayla yetenek sınavlarına hazırlandığını ve istediği bölümü kazandığını dile getirdi.

Kazandığı için çok mutlu olduğunu ve üniversitenin açılmasını heyecanla beklediğini aktaran Gündüz, ücretsiz eğitim, kütüphane ve birçok sosyal etkinliğin yapıldığı akademi liseleri herkese tavsiye ettiğini belirtti. Bismil Ahmedi Hani Akademi Lise’de eğitim gören ve Adıyaman Üniversitesi Eczacılık bölümünü kazanan 19 yaşındakiDilan Aslan 19, akademi liseden aldığı destekle istediği bölümü kazandığını ve mutlu olduğunu aktardı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme