enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren AMEDSpor’un merhum kaptanı Şehmus Özer, yapay zeka kullanılarak, AMEDSpor’un şampiyonluğunu kutladı. DİYARBAKIR GAZETE- Ailesi tarafından yazılan metni yapay zekâ kullanılarak seslendiren Özer, şu duygu ve düşünceleri paylaştı: “Merhaba Sevgili AMEDspor ailesi, ben kaptanınız Şeyhmus Özer, Özlem ve hasretle yıllardır beklediğimiz bu şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu...
04.05.2024
Amedspor resmen şampiyonluğunu ilan etti. Amedspor-Menemen maçının birimiyle birlikte, stadyumda şampiyonluk kutlamaları başladı. Aynı anda kentin her köşesinde kutlamalar başlatıldı. DİYARBAKIR GAZETE- 99 dakikada karşılıklı ataklarla birbirleri yoklayan takımlardaki, gol konusunda başarılı olamadı, karşılaşma 0-0 sonuçlandı. Bu skora rağmen Amedspor 4 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Diyarbakır’da her yer panayır...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi bilbordlara başarıyı destekleyen Kürtçe ve Zazaca afişler astırdı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi Diyarbakır bulunan bazı semtlerde bilbordlara Kürçe ve Zazaca “Destxweş şampiyon Amedspor” Yazılı afişleri astırdı.
04.05.2024
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Ekin Akkaş, memleketi Diyarbakır ‘a özel bir şarkı yazdı, Şarkının klibini de 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Kentin Sur ilçesinde çekilen klipte, tarihi ve kültürel noktalar seçildi. Diyarbakır’ın, tanıtımı hedeflenerek çekilen klipte, çekim noktaları da tarihi On gözlü köprü, dört ayaklı minare, Ulu...
04.05.2024

Taşçıer: Halk yerel aday istiyor

Taşçıer: Halk yerel aday istiyor
REKLAM ALANI

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Taşçıer, “Komisyon üyeleri toplumun farklı kesimlerinden görüş almaya devam ediyor. Komisyon üyelerimize gelen en fazla öneri gösterilecek adayın yer olması” dedi.

KOMİSYONLAR GÖRÜŞ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Belediye başkanlarının belirlenmesi ile ilgili kurulan komisyonların çalıştığını belirten Taşçıer, “Kurulan komisyonlarımız kentlerde, ilçelerde ve köylerde hem kurum ziyaretlerini, hem de önemli şahsiyetler, aşiret üyeleri ve kanaat önderlerini ziyaret etmeye devam ediyor. Bu ziyaretler sırasında komisyon üyeleri ‘Nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz’ şeklinde soru yöneltiyor. Bu yönlü çalışmalar devam ediyor. Komisyon üyelerimize gelen en fazla öneri gösterilecek adayın yerel olması istendi. Çünkü halk kendisine yakın birini istiyor. ”

SON GÜNE KADAR BEKLEYECEĞİZ

Kürt Partiler ile yürütülen ittifak çalışmalarına değinen Taşçıer, “Hak-Par, PSK ve Pak dışındaki partilerle görüşmelerimiz sürüyor. Parti olarak diğer Kürt partilerin ittifaka dahil olmasını isteriz. Son güne kadar görüşmelerimizi sürdüreceğiz. İttifak çalışmalarıyla ilgili yakın zamanda kamuoyuna deklare edeceğiz” dedi.

İKTİDARA YAKIN OLDUĞU SÜRECE GÖRÜŞMEYİZ

HÜDA-PAR ile görüşmeyi düşünmediklerini kaydeden Taşçıer, “Çünkü Hüda-Par’ın ‘ulusal duruş’u yok. Daha çok iktidara yaranma duruşu var. Eğer bir Kürt partisiyse önce kendisini değiştirmeli ve iktidara yaranmaktan vazgeçmeli. Biz iktidara yakın olduğu sürece herhangi bir ittifak yapmayı düşünmüyoruz.”

YENİ SÜREÇ YOK, OLSA İYİ OLUR

HDP’nin AK Parti ve CHP ile görüştüğü yönünde basında çıkan haberlere de değinen Taşçıer, “Bizim herhangi bir parti ile bir anlaşmamız yok. Ancak biz bir siyasi partiyiz. Diğer siyasi partiler nasıl zaman zaman bir araya geliyorsa, bizinde bir araya gelmemizde bir sakınca yok. Biz yeri gelir CHP ile görüşürüz yeri gelir Ak Parti ile görüşürüz. Tüm partilerle görüşmememiz için bir neden yok. İYİ Parti lideri Meral Akşener’de benzer yönde bir açıklama yaptı. Ancak Ak Parti ile şu aşamada görüşmemiz mümkün değil. Bazı yerlerde yeni bir sürecin başlayacağı da belirtiliyor. Böyle bir süreç kesinlikle yok. Ancak biz toplumun genelini kapsayacak şekilde yeni ve demokratik bir sürecin olmasını isteriz.  Yeni süreçlerde demokrasi ile olur. Ama kesinle şuan böyle bir şey yok” diye konuştu.

KÜRTLER BAZI ŞEYLERİ UNUTMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın andımız kararı ile ilgili tutumunu doğru bulduğunu belirten Taşçıer, “Irkçı yaklaşımlara karşı herkesin bir tutum alması lazım. Sayın Erdoğan’ın andımız kararıyla ilgili çıkışı olumlu. Lakin andımız söylemi ile AKP politikası değişti söylenemez. Evet karşı çıkması olumlu ama bu tek başına yetmiyor. Ayrıca bu çıkış nedeniyle Kürtlerin yerel seçimlerde Ak Partiye kayacağı yönünde iddialar var. Kürtlerin bir hafızası var. Kürtler Şeyh Sait, Seyit Rıza, 1980, 1990 ve hükümetin son üç yılını unutmaz” ifadelerini kullandı.

(İlyas AKENGİN’in Haberi-Tigris Haber)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme