enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3794
EURO
34,7059
ALTIN
2.425,57
BIST
10.005,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin artırılması ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında Dicle Üniversitesi, iki yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. DİYARBAKIR GAZETE- Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri...
29.04.2024
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü ve Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği tarafından, “10. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi” düzenlendi. DİYARBAKIR GAZETE- Gıdanın Geleceği, Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Teması ile Wyndham Garden Hotel Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışına Önceki Dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı...
29.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024

‘Diyarbakır’da günde 5 sağlıkçı enfekte oluyor’

‘Diyarbakır’da günde 5 sağlıkçı enfekte oluyor’
REKLAM ALANI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Diyarbakır’da günde 5 sağlıkçının enfekte olduğunu belirterek, bu güne kadar 580’den fazla sağlıkçının enfekte olduğunu söyledi.

Diyarbakır Sağlık Platformu’nun performans sistemi ve pandemi sürecinde sağlıkçıların sorunlarına ilişkin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada konuşan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandeminin başlangıcında sağlık çalışanlarına performansa dayalı ek ödemelerin tavandan yapılacağı sözlerini hatırlattı.

Bakan Koca’nın ödemelerin 3 ay içinde yapılacağına dair sözlerine işaret eden Güldiken, “Covid – 19 salgını nedeni ile görev yapan sağlık emekçilerine performansa dayalı ek ödemelerin 3 ay tavandan yapılacağı açıklanmıştı. Ancak bu açıklamadan sonra yapılan ödemelerde görüldü ki tavandan ödeme diye verilen sözler, sağlık emekçilerinin gözünü boyamaktı.” diye konuştu.

‘EKİP RUHUNA AYKIRI DÜZENLEMELERDİR’

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanının Aile Sağlığı Merkezlerindeki çalışanlara yönelik açıkladığı benzer düzenlemelerdeki yaklaşım, genel olarak sağlık hizmetinin bütünlüklü görülmediğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Güldiken, “Her seferinde sağlık alanında hizmet veren bir kesime yönelik dar kapsamlı ilave ödemeler yapılmakta geriye kalan diğer kesimler ise görmezden gelinmektedir. Bilindiği gibi sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Ekibin bir parçası olan taşeron işçiler gibi döner sermaye alamayan çalışanların da bu kapsama dâhil edilmesi gerekmektedir. Ancak hükümet tarafından yapılan bu düzenlemeler, pandemi döneminde bütünlükçü ve ekip ruhuyla hareket edilmesini engelleyici, ekip ruhuna aykırı düzenlemelerdir.” ifadelerini kullandı.

BU HAKLAR SOSYAL GÜVENLİĞE YANSIMIYOR’

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için temel ücretlerinin yoksulluk sınırının üstüne çıkartılması gerektiğini anlatan Güldiken, “Böylece temel ücret artışları herkesin yaptığı işe göre yansıyacak ve emekliliğine de etki edecektir. Performansa dayalı ek ödeme gibi gelir kalemleri geçicidir. Bu tarz ödemelerin sosyal güvenlik haklarına hiçbir yansıması olmamaktadır.

İktidarın bu ayrıcalıklı ve ayrımcı yaklaşımları, yerelde kendini hastane idarelerinde mobing, kayırmacılık, keyfiyetçilik hallerine bürünerek göstermektedir. Selahaddin Eyyubi Hastanesinde personel eksikliği olduğu gerekçesiyle çevre ilçelerden geçici görevlendirme ile personel getirilmiş ancak ilginç olan İlçe Sağlık Müdürlüklerindeki Filyasyon ekiplerinde görevlendirilmek üzere Selahaddin Eyyubi Hastanesi’nden geçici görevlendirmelerle personel gönderilmiştir.

“SAYISIZCA KEYFİ UYGULAMA VE GÖREVLENDİRMELER YAPILMAKTADIR”

Hastane içinde sayısızca keyfi uygulama ve görevlendirmeler yapılmaktadır. Örneğin, çalışanların özel hastanelerden aldıkları durum bildirir raporları kabul edilmemektedir. Genç ve daha aktif çalışabilecek personellerin bir kısmı, pasif görevlere verilmiştir. Sağlık sorunu olduğu gerekçesiyle bir personel eğitim şubesine görevlendirilmiş ancak sağlık sorunları olan hatta engelli raporu bulunan başka bir personel, filyasyon ekibine görevlendirilmiştir. Yine Sendikamıza üye olan çalışanlara mobing ve baskı yapılarak istifaya zorlanılmaktadır. Tüm bu olumsuz yaklaşımlar iş barışını ve ekip çalışmasını engellemektedir.” şeklinde konuştu.

580’DEN FAZLA SAĞLIKÇI ENFEKTE OLDU’

Diyarbakır’da enfekte olan sağlık çalışanlarının verisini paylaşan Güldiken, şöyle konuştu:  “Diyarbakır’da her gün en az 5 sağlık çalışanı Covid-19 virüsüne yakalanıyor. Bugüne kadar bilgilerine ulaşabildiğimiz 580’den fazla enfekte sağlık çalışanı var. 7 sağlık çalışanı arkadaşımızı Covid nedeniyle maalesef kaybettik. Ve tüm bunlar, yetkililerin ihmalleri nedeniyle bu kadar artmıştır. Keyfi, kayırmacı ve ayrımcı yaklaşımları nedeniyle bu kadar artmıştır. Bulaşıcılığı önlenebilir bir hastalığın bu kadar can alması ve bu kadar yayılmasının en büyük nedeni plansız, öngörüsüz, toplumun taleplerini ve gerçek sorunlarını görmezden gelen yetkililerin yaklaşımlarının sonucudur. Bizler tüm bu olumsuzlukları hep birlikte aşabilmenin yolunun ortak akıl olduğunu, işyerlerinde ve toplumun her alanında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme