Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, Diyarbakır’da katıldığı iftar programında 1 milyar 70 milyon liralık 10 tesisin temel atma törenini gerçekleÅŸtirdi.
DaÄŸkapı Meydanı’nda düzenlenen temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, AK Parti milletvekilleri ve Diyarbakır Milletvekili adayları Mehdi Eker ile Ebubekir Bal, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.
Burada bir konuÅŸma yapan Bakan EroÄŸlu, Diyarbakır’ı çok sevdiklerini, her fırsatta bu memlekete geldiklerini söyledi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın selamlarını getirdiÄŸini aktaran Bakan EroÄŸlu, “1 milyar 70 milyonluk yatırımın temelini atacağız bugün. Kendisi oraya ne gerekiyorsa yapın, dedi. Buraya hizmet etmek ibadettir. Benim dedemle sizin dedeniz Kudüs’te gitti, ÅŸimdi Kudüs mahsun. Kudüs için bir beraber olmaya var mıyız? ABD’nin tutumunu kabul etmiyoruz. Büyük güçlü Türkiye’yi hep birlikte inÅŸa edeceÄŸiz. 24 Haziran Türkiye’nin. Diyarbakır’ın geleceÄŸi için çok önemli. Heybemiz dolu geldik. Bugün Türkiye’de en büyük açılışın yapıldığı mübarek gecedeyiz 1 milyar 70 milyonluk yatırım yapılıyor. Daha önce söz verdiÄŸimiz temellerimiz var. Bizim hükümetimiz söz verince yaparız. Hükümetimiz sözünün eri bir hükümettir” dedi.
“BAKANLIÄžIN KAPISINI KİLİTLEDİK HEPİMİZ DİYARBAKIR’A GELDİK”
Bakanlığın kapısını kilitlediklerini, tüm ekibin Diyarbakır’a geldiÄŸini belirten Bakan EroÄŸlu, şöyle devam etti: “Diyarbakır’dayız, artık ormanlar sizin emrinizde, ormanları gelir getirici kalkınmanın unsuru olarak kullanıyoruz. Menengiçleri aşılayalım fıstık yapalım burası fıstık üretim merkezi haline gelecek. BaÄŸ ormanı kuruyoruz paranız yoksa paranız da yeriniz de bizden her ÅŸeyi Diyarbakır için Türkiye için. Dere ıslahını iki tane tamamladık. Diyarbakır eskiden unutulmuÅŸ bir ildi, artık Diyarbakır 36 milyarlık marka ÅŸehir Paris ne ki Diyarbakır burada. FETÖ’cüler, PKK unsurları rahatsız oluyor. Huzur içinde kalkınmış. Bir Diyarbakır’ı inÅŸa edeceÄŸiz.”
YATIRIMLARIN TOPLAMI 7 MİLYAR LİRAYI BULACAK
Geçen yılın sonuna kadar 5 milyar 700 milyonluk yatırım yaptıklarını, bu sene sonuna kadar 7 milyarlık bir yatırım hedeflediklerini dile getiren Bakan EroÄŸlu, ÅŸu ifadeleri kullandı: “7 barajın inÅŸaatı bitiyor. Silvan Barajı maalesef biz burada baraj yapıyoruz, su getiriyoruz PKK, Türklerin de Kürtlerin de düşmanı bunları engelliyor. Biz buraya hizmet ediyoruz, her ÅŸeye raÄŸmen bu yatırımları yapacağız. 24 Haziran’da Diyarbakır onları sandıkta gömecek. Meclisin güçlü olması gerekiyor, Afyon milletvekiliyim, beni de fahri Diyarbakır milletvekili olarak görün. Dicle Nehri’ne makineleri koyduk, inÅŸallah Dicle Nehri Diyarbakır’ın gerdanlığı olacak. 24 Haziran çok önemli. Silvan Barajı’nda 350 bin kiÅŸi ekmek yiyecek. Yılık getirisi bir milyar 200 milyon. Bunu PKK yaptırmamak için çok gayret ediyor. Buraya zarar veriyor. Gerekirse ben göğsümü gererek yapacağım orayı. Biz sizden Diyarbakır’ın geleceÄŸi huzur ikliminin devamı için yola devam diyoruz. İnÅŸallah 24 Haziran’da bu devam edecek. Yaptık, yapıyoruz, yapacağız sandıkları patlatmaya Diyarbakır hazır mı? Cumhuriyeti beraber kurduk, bu devlet Kürtlerin baÅŸka devleti yok, hepimizin devleti Türkiye Cumhuriyeti. Burada kuraklık olunca burası için yaÄŸmur gönder diye özel dua ettim.”
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler temel atma töreni gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu daha sonra meydanda vatandaşlarla iftarını açtı.