enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Aday adayı Karakuş: ‘Siyasette yeni yüzler şart

Aday adayı Karakuş: ‘Siyasette yeni yüzler şart
REKLAM ALANI

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Şehmus Karakuş, 24 Haziran seçimlerinde bölgede karşılığı olan, vizyon sahibi yeni yüzlerin meclise gitmesi gerektiğini söyledi.

Karakuş, “Kentimizden 12 milletvekili seçilecek, bu isimler yeni isimlerden, yıpranmamış, vizyonu olan ve fayda sağlayacak insanlardan seçilmelidir. İnsanın suya ne kadar ihtiyacı varsa, Diyarbakır’ın da kente gerçek anlamda hizmet edecek vekillere ihtiyacı var” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Şehmus Karakuş, iş yaşamını ve siyasetteki hedeflerini değerlendirdi. Diyarbakır’a ait olan her şeyi desteklediğini belirten Karakuş, ”Prensip olarak fırsat buldukça kent içinde hizmete açılan tüm iş yerlerini ziyaret ederim. Çünkü Diyarbakır’a yapılan her yatırım istihdam alanıdır ve değerlidir. Diyarbakır’ın faydasına olan her şeyi desteklerim. Biz grup olarak yerel basına da her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Yerel basın kent için olmazsa olmazlardandır ve desteklenmesi lazım. Grup olarak şirketlerimiz ve yatırımlarımız var. Bu kentte kazandığımızı bu kente yatırıyoruz. Genesis Hastanesi’nden sonra bir hastane daha hizmete açacağız. Yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

“SİYASETTE TEKELLEŞME OLMAMALI”

Bugüne kadar milletvekili olma gibi düşüncesi olmadığını ve buna ihtiyaç da duymadığını belirten Karakuş, bu alanda bir boşluk gördüğü için aday adayı olduğunun altını çizdi. Karakuş,”Beni bu karara iten neden de siyasetteki boşluk oldu. Milletvekilleri, belediyeler maalesef bugüne kadar bölgeye sahip çıkmadı. Orada da bugüne kadar belli isimlerin gölgesi dolaştı, onların hegemonyası yaşandı. Asillik para ile soy ile değil, insanlıkla ilgilidir, insanlara faydalı olmakla ilgilidir. Ben yoksulluk içinde büyüdüm, Bağlar’da yalın ayakla büyüdüm. Sokaklarda simit, tatlı sattım ve hep çalıştım. Bundan da hep gurur duydum. Her alanda olduğu gibi siyasette de tekelleşme olmamalı. Bu halka ve kente karşı kendimi sorumlu hissederek bu yola çıktım. Yeni bir Türkiye ve yeni bir Diyarbakır diyoruz. Başkanlık sistemi ülkemize ve bölgemize çok fayda sağlayacak. Diyarbakır inşallah 24 Haziran’da iyi haberler alacak.

“VEKİLLER HALKIN EMRİNDE VE İÇİNDE OLMALI”

Kentimizden 12 milletvekili seçilecek, bu isimler yeni isimlerden, yıpranmamış, vizyonu olan ve fayda sağlayacak insanlardan seçilmelidir. Kendi menfaatini değil, kentin menfaatini gözetecek isimler olsun. 12 milletvekili de konu Diyarbakır olunca el ele verebilmelidir, tek yumruk olabilmelidir. İşte o zaman bu kadim kent hak ettiği yere gelir. Sevgiyle aşkla bakılırsa çok şey başarılabilir. İnsanın suya ne kadar ihtiyacı varsa, Diyarbakır’ın da kente gerçek anlamda hizmet edecek vekillere ihtiyacı var. Halkın vekillerin emrinde olması düşüncesi değişmeli, vekiller halkın emrinde ve içinde olmalı. Maalesef seçimden seçime halka giden vekil algısı var. Ama biz bunu yapmayacağız, her zaman halkımızla beraber olacağız” diye konuştu.

“DİYARBAKIR’IN ARSALARINI SATANLAR BURADA YATIRIM YAPMIYOR”

Diyarbakır’daki işsizlik sorununda en büyük gerekçenin iş beğenmeme ve burada para kazanan insanların yatırım yapmaması olduğuna işaret eden Karakuş, bu konuda Antep’in örnek alınması gerektiğini söyledi. Karakuş, şöyle devam etti; ”Diyarbakır’da işsizlik sorunu olduğu doğru. Ancak bir de iş beğenmeme, çalışmama, alanında uzman olmama sorunu var. İnsanlara iş beğendirememe sorunu var.  Birçok alanda kalifiye eleman sorunu yaşanıyor. Bunu kendi sektörümüzde, alanlarımızda da biliyoruz. Bölgede ciddi bir üretim sorunu var. Ticaret Ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olduğumuzda birçok İl’i gezip iyi örneklere baktık. Neden Gaziantep gibi olamıyoruz?. Gaziantepliler gibi kent milliyetçisi değiliz maalesef. Antepli kentinde kazandığı para ile kentine yatırım yapar ama Diyarbakır’da para kazanıp Diyarbakır’a yatırım yapan insan sayısı, aile sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Buradaki arazilerin, arsaların sahibi olanlara bakıyorsunuz tek bir yatırımları yok, istihdam alanı oluşturma yok. Ama biz vekil olursak inşallah bu yanlışlara dur diyeceğiz, insanları kendi memleketlerinde yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Yapamayacağımız sözleri vermeyeceğiz. Sözlerimizin arkasında durup gereğini yapacağız. Bölgede yatırımları fazlalaştıracağız, sorunları çözmede aracı olacağız.”

“ÖZEL ÜNİVERSİTE YAPILMALI, HAVAALANI DIŞ HATLARA AÇILMALI”

Diyarbakır’a yatırım gelmesi ve turizmde canlılık yaşanması için yapılması gerekenleri de sıralayan iş adamı Şehmus Karakuş,”Bölgede özel üniversite sorunu var. Bu durum yatırımlara da olumsuz yansıyor. Üniversite sayısını artırabilirsek yatırımların önü açılır. Ticaret Ve Sanayi Odası seçimlerinde bu sözü verdik, biz olmadık seçimde ama sayın Mehmet Kaya da o sözü verdi. İnşallah Ticaret Ve Sanayi Odası bunu başarır. Yoksa insanları bu bölgeye teşvik edemeyiz. Diyarbakır’da güzel bir havaalanı yapıldı. Çok değerli bir hizmet ancak önemli bir eksiği var. Almanya hariç dış hatlar, ülkelerle olan seferlere kapalı. Bunu aşmak lazım. Eğer Diyarbakır’dan dünyanın değişik ülkelerine seferler olursa Diyarbakır’a doğru turizm sirkülasyonu olur, patlama yaşanır. En büyük engel yurt dışı uçak seferlerinin olmamasıdır, inşallah bunu aşacağız. Bir de turizmi etkileyen Suriye’deki iç savaş var. Savaş biterse bölgeye yansıması çok iyi olur. Diyarbakır’daki otellerin büyük bölümü yılın büyük kısmını boş geçirir. Bu yatırımlara ve yatırımcılara yazık oluyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

“TİCARET ODASI’NDA AYRICALIKLI GRUPLAR OLUŞMUŞ”

Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerinde aday olduğunu ancak daha sonra çeşitli nedenlerle çekildiğini anlatan Karakuş, ”Bugüne kadar siyasetle ciddi anlamda işim olmadı. Hep uzak durmaya çalıştım. Ben iş adamıyım, daha çok işimle, yatırımlarımla gündeme gelmek istedim. Siyaseti düşünmeye açıkçası zamanım da olmadı. Ticaret Ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olma fikrim de yoktu fakat kamuoyundan, piyasadan böyle bir talep geldi. Bunun için yola çıktık, uzun süre hazırlık yaptık. Ticaret Ve Sanayi Odası’nın 14 bin üyesi var ama yıllardır sözü hep 35 kişi söyler. Bir üst sınıf gibi, bir ayrıcalıklı grup gibi hep bunlar ne derse o olur. Biz de bunu kırmak için yola çıktık. Ne yazık ki seçimler ertelendi. “Erteleme sürecinde başkası aday olsa ben olmam” demiştim. Nitekim sayın Abdülkadir Karavil aday oldu, ben de kendisiyle görüşüp adaylıktan çekildim. Yani verdiğim sözün gereğini yerine getirdim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tigris Haber Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme