enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelindeki okullarda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin gösterileri, bu özel günü renklendirdi. DİYARBAKIR GAZETE- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm okullarda coşku ve gurur içinde kutlandı. Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu özel günü...
23.04.2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024

AK Parti Büyükşehir Belediyesini almakta iddialı!

AK Parti Büyükşehir Belediyesini almakta iddialı!
REKLAM ALANI

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Ak Parti, Diyarbakır’da Büyükşehir’i almak konusunda son derede iddialı… Dört bir koldan istikrarlı bir çalışma yürüten teşkilat, kapı kapı gezerek vatandaşların gönlünü kazanıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan seçim çalışmaları Diyarbakır’da da yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve Diyarbakır SKM Başkanı Hasan Fidan, söz konusu sürece yönelik çalışmalarını aktardı.

BUDAK: “ŞEHRİMİZE 2 YILDA HUZUR GELDİ”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Sokakta çalışma yaparken gerek sözlü gerek fiili tacizlere uğradıklarını işaret ederek, “Hamdolsun şimdi ortam güzel, rahat ve huzurlu bir seçim ortamındayız, 2 yıldır şehrimize huzur hakim oldu. Bunda da belediyelerin önemli bir payı var. 2 yıldır memleketimizde lastik yanmıyor, kepenkler kapatılmıyor. Burada güvenlik güçlerinin önemli bir katkısı var ama belediyelerde çok önemli bir faktör. Önceden belediyeler kepenk kapatmaya zorluyordu, çocukları bir şekilde örgütlüyordu. Hamdolsun 2 yıldır huzurlu bir ortam içerisindeyiz. 2 yıl önce bu soruyu bomba sesleri içerisinde soruyor olabilirdiniz” diye konuştu.

“AK PARTİ VAAT EDEN DEĞİL, YAPAN BİR PARTİDİR”

HDP’nin hiçbir dönemde hizmetle ilgili bir vaadi olmadığını ifade eden Budak, “Ak Parti vaat eden bir parti değil, yapan bir parti. Vatandaş şuanda bizden iş istiyor, önceliği iş. Bununla ilgili çok önemli girişimlerde bulunacağız. 2 yıl önce çok farklı sorular geliyordu, şimdi çok farklı sorular geliyor. Geçen gün bir gazeteci arkadaşımız Diyarbakır’ın iş problemi var dedi. Bütün dünyanın yaşadığı problemi biz de yaşıyoruz. 2 sene önce bize “bu sesler hendekler nedir” diye soruluyordu şimdi iş soruluyor. Asıl gelmemizi gereken noktaya geldik. Ak Parti yapacağı yatırımları garanti altına aldı. Biz bütün ilçeleri kazanma umuduyla seçime giriyoruz. Her ilçede iddialıyız ancak sandıktan çıkan sonuca da saygılıyız.

“DİYARBAKIR HALKI CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR ETMELİ”

İl Başkanı Budak, Hiçbir dille problemlerinin olmadığına değinerek, “Cenabı Allah dilleriniz ve renkleriniz Allah’ın ayetlerindendir’ buyuruyor ve demek istiyor ki bu bir realitedir inkar edilemez. Biz zaten Kürdüz Kürtçeyle bir problemimiz olabilir mi? Tabelaları indirdiğimizi söyleniyor, bunlar yalan böyle birşey yok. 9 Mart’ta cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a teşrif edecek. Bütün halkımızı cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşılaması için davet ediyoruz. Üzerinde bulunduğumuz bulvarlardan, hava meydanından şehre girişimize kadar bütün bunlar Cumhurbaşkanımızın müdahalesiyle yapılıyor. Şehrimizin ona bir teşekkür etmesi gerekiyor ve 9 Mart’a şehrimiz üzerine düşeni yaparak büyük bir coşkuyla cumhurbaşkanımızı karşılayacak” dedi.

FİDAN: “KAPISINI ÇALMADIĞIMIZ EV KALMADI”

Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Hasan Fidan ise, 17 ilçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kollarıyla birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, Diyarbakır’da 4 merkez ilçeyi baz aldıklarında kapısını çalmadıkları ev kalmadığını söyledi.

“HALKA EN İYİ ŞEKİLDE NASIL ULAŞIRIZ DİYE BÜYÜK BİR ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Seçim startı Genel Merkez tarafından verildikten sonra görevi devraldıklarına işaret eden Fidan, “Bu görev bize verildikten sonra büyük bir şevk ve heyecanla görevimize başladık. Öncelikle yapılanmaya girdik. SKM Seçim koordinasyon merkezi çok önemli bir birim. Seçimi yöneten, organize eden ve her türlü işleyişini takip eden bir birim.  Önce ekibimizi kurduk, 31 arkadaşımızla birlikte Diyarbakır İl SKM olarak görev yapıyoruz. Aynı zamanda bu teşkilatlanma 17 ilçemizde de var. Bu ekip tüm çalışmaları sahada takip ediyor. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cumali Atilla’nın programlarını en verimli bir şekilde yapmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. 31 Mart’a kadar halka en iyi nasıl ulaşırız diye büyük bir çaba gösteriyoruz. İstatistik bir bilgi yok elimizde ama 17 ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, Diyarbakır İl ana kademeyle sahadayız. Kadın kolları ev ev gezip broşürlerimizi dağıtıyor” dedi.

“DİYARBAKIR’DA GÜVENLİK AÇISINDAN SIKINTI YOK”

SKM Başkanı Fidan, Güvenlikle ilgili çok iyi bir seviyeye gelindiğine işaret ederek, şöyle dedi:

“Batıdaki illerimiz ne kadar güvenliyse Diyarbakır da o kadar güvenli. Cumali Atilla başkanımız kayyum olarak atandığı günden bu yana yaptığı çalışmalarla Diyarbakır’da çok güzel sonuç verdi. Diyarbakır’da gece saat kaçta çıkarsanız çıkın güvenlik açısından bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

“BÜYÜKŞEHİR VE BİRÇOK İLÇE BELEDİYEYİ ALACAĞIZ”

Allah’ın izniyle bu seçimde büyükşehiri ve birçok ilçeyi alacağız. Biz görevimizi devam ettirdiğimiz süreçte HDP’ynin yapmadığı hizmetleri çok eleştirdik. Bütçeyi nasıl harcadığını çok iyi biliyoruz. Diğer bütün illere gelen mebla ne ise Diyarbakır’a da aynı meblalar geldi. O gün aynı para geliyordu ama hizmet yoktu bugün de aynı para geliyor ve çok güzel hizmetler ortaya çıktı. Bu hizmetleri yapabilmek için aşk lazım. Biz bu şehre aşık insanlarız. Cumali başkanımız geldiği günden beri biz aşkla hizmetimize odaklandık. Bu hizmetlerin ortaya çıkmasında 2 yıldır büyük bir çaba sarf edildi. Vatandaşımız bugün bunu görüyor ve kıyaslıyor. 31 Mart’ta büyükşehiri alacağız ve 2 yılda yapılamayanı yaptıysak 5 yıllık bir göreve geldiğimizde daha neler yapacağız. Önümüzdeki günlerde Cumali başkanımızın basın açıklamasıyla 5 yılda yapacağımız mega projelerimizi açıklayacak.

“BUGÜN VATANDAŞ EVİNE GİTTİĞİNDE ÇUKURSUZ YOLLARDA GİDİYOR”

Daha önce HDP ‘ye oy verenler artık “17 yıldır biz bunlara oy verdik, bunlar 17 yıldır yerelde iktidardı ama benim kapımın önündeki çukur her zaman çukurdu” diyor. Bugün vatandaş, evine gittiğinde çukursuz yollarda gidiyor. Biz her hafta sanayideydik çünkü yol yoktu, asfaltlar hiçbir zaman standartlara uygun yapılmadı. Şimdi Cumali başkanımızla yaptığımız yollara baktığımızda, asfaltlar standartların da üstünde ve bunu vatandaşlarımız da görüyor. Geçmişte HDP’ye oy vermiş vatandaşlarımızın bu kez bize oy vereceğine eminiz”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme