enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti
REKLAM ALANI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin yeni dönem siyaset akademisinin açılışını yapmak üzere geldiği Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti. Bağlar Belediyesi’nin yapacağı hizmetlerin kent için önemli olduğunu ve bunun için gerekli tüm desteği verdiklerini dile getiren Yılmaz, “Bağlar hizmete susamış. Bağlar değişirse Diyarbakır değişir, Diyarbakır değişirse Türkiye değişir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin yeni dönem siyaset akademisinin açılışını yapmak üzere geldiği Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve AK Parti ilçe başkanlarının da katıldığı ziyarette renkli görüntüler yaşandı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekileri belediye binasının girişinde belediyenin birim yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte karşıladı.

“BAĞLAR DEĞİŞİRSE DİYARBAKIR DEĞİŞİR”

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, Bağlar’a yapılacak hizmetlerin önemine dikkat çekerek hükümet olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli tüm desteği vereceklerini kaydetti.

Uzun yıllardır hizmete hasret kalan Bağlar’ın çehresinin değişmesi halinde bunun Diyarbakır’ın değişim ve dönüşümüne katkı sağlayacağını kaydeden Yılmaz,” Ekip ruhu önemli. Teknik kadro olmadan bu iş olmaz. Çok genç bir ekiple çalışıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler yapabilirsiniz. Bağlar halkı yıllardır hizmet görmedi. Yıllar önce Bağlar’a girdiğim zaman esnaflar burası batakhane gibi olmuş dediler hırsızlık uyuşturucu her türlü sıkıntı var dediler.  Dolaysıyla bizim burda ferah bir şehir oluşturmamız gerekiyor. Gerçekten şu anda Bağlar, Diyarbakır’ın kalbidir. Bağlar değişirse Diyarbakır değişir, Güneydoğu değişir Türkiye değişir .Biz de elimizden ne gelirse Bağlar’ımızın yanındayız. Büyükşehir Belediyesi’nin teknik kadrosunu mutlaka kullanın. Bağlar halkı hizmet görsün. Bu bir fırsat “dedi.

“BAĞLAR BELEDİYESİ’NE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ise, Bağlar’da değişim yaşandığına dikkat çekerek Bağlar Belediyesi’ne her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini kaydetti. Güzeloğlu, ”Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi Bağlar değişim ve dönüşümün merkezi olacak. Millet bahçeleri ve kentsel dönüşümde merkez Bağlar olacak. Hemen burada belirtiyorum biz bu hizmetler için Bağlar’ımıza 1 milyon TL’yi taahhüt ediyoruz. Her konuda desteğimiz devam edecek” dedi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ HALKIN İÇİNDEYİZ”

Anlamlı ziyaret nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a teşekkür eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, göreve geldikten sonra gece gündüz demeden çalışma yaparak değişim süreci başlattıklarını dile getirdi.

Beyoğlu, “Zor bir süreçte göreve geldik. 11 ayda çok büyük bir değişime imza attık. Özellikle Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yaptık. Geldiğimizden günden bu yana her gün ev ziyaretleri yapıyoruz.  Ev ev ve sokak  sokak dolaşıyoruz. İnsanların dertlerini sorunlarını ve  dinliyoruz. Sento Diyarbakır ulaşımı için ana noktalardan olan Sento caddesinde Karayolları ile birlikte yol yenileme çalışması yaptık.90 modern aracımızla Bağlar’ımızı  temizliyoruz. İlçemizin her yeri pırıl pırıl ve tertemiz. Esnaflarımızı her akşam ziyaret edip sorunlarını dinliyoruz. Ara sokaklarda sıkıntı varsa hemen çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“TAŞIDIĞIMIZ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”

Üniversite adaylarına yönelik ücretsiz TYT- AYT kursları açtık. 220 öğrencimiz burada eğitim görüyor. okullarımıza 25 ton boya aldık. Okul bahçelerini çevre düzenlemesi ile modern hale getirdik. Kentsel dönüşümde son aşamaya gelindi. Bakanlarımızın destekleriyle projeye alındı. Bağlar’ımızın  tamamında kentsel dönüşüme ihtiyaç var .Kaynartepe mahallesinde başlayacağız. Canla başla gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Hem milletimize hem cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza karşı. Biz burada onları temsil ediyoruz. Metruk binaları yıkıyoruz ve  boşalan yerlere  halı sahalar yapacağız ,potalar kuracağız. Spor ve dinlenme alanları oluşturacağız. Sayın valimiz bizler için şanstır. Kendisinin önderliğinde Diyarbakır’ımıza hizmet edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme