enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

AK Parti İl Başkanlığında revizyon sinyali!

AK Parti İl Başkanlığında revizyon sinyali!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da 31 Mart’ta 2014 yerel seçimlerinde aldığı oy oranının yaklaşık 10 puan altına düşen AK Parti’de başarısızlığın nedenleri tartışılıyor.

Öne çıkan nedenler arasında teşkilatlar ve adaylar arasındaki uyumsuzluk gösteriliyor.  Bu düşüşün nedenlerini değerlendiren partide Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “parti içinde değişime gideceğiz” mesajının Diyarbakır’ı da kapsadığı belirtiliyor.

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Çözüm-Der Başkanı ve siyasi analist Ercan Ezgin, “Gönül Belediyeciliği” sloganının gereğinin yapılmaması nedeniyle seçimlerde başarılı sonuçlar elde edilemediğini ifade ederek Ağrı, Bitlis ve Şırnak’ı örnek göstererek,”Buralarda AK Parti seçim kazanıyorsa Diyarbakır’la ilgili karar verenlerin iyi düşünmesi lazım” dedi.

31 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır genelinde yerel seçimlerde yüzde 31 oy alarak büyükşehir ve 17 ilçe dâhil toplam 18 belediyeden sadece 2’sini kazanabilen, merkez Bağlar ilçesinde ise seçimi kazanan HDP’li Zeyyat Ceylan’a YSK’nın KHK nedeniyle daha önce memurluktan ihraç olduğu için mazbata vermemesi üzerine belediye yönetimine geçen AK Parti’de yerel seçimlerde yaşanan başarısız tablo tartışma konusu oldu. Parti çevrelerinde hem genel merkezin belirlediği adaylara hem de il ve ilçelerdeki teşkilatlara yönelik eleştiriler yapılarak başarısızlık tartışılıyor.

2014’TE YÜZDE 35 ALMIŞTI

31 Mart’ta 2014 yerel seçimlerinde aldığı oy oranının yaklaşık 10 puan altına düşen AK Parti’de Diyarbakır’daki teşkilatların başarısızlığı tartışma konusu oldu. Bu düşüşün nedenlerini değerlendiren partide Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “parti içinde değişime gideceğiz” mesajının Diyarbakır’ı da kapsadığı belirtiliyor.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti, Diyarbakır’da toplam yüzde 35 oy almıştı. 2014’te HÜDAPAR ve son seçimlerde Cumhur ittifakına veren diğer partiler de kendi adaylarıyla seçime katılmıştı.

İTTİFAK DESTEĞİNE RAĞMEN YÜZDE 30

31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde ise Diyarbakır’da yüzde 5 oyu olduğu belirtilen Hüdapar ile cumhur ittifakına destek veren diğer partiler aday çıkarmayarak AK Parti’nin adaylarını desteklemişti. İttifak desteğine rağmen yüzde 31 oy alınması parti çevrelerinde başarısızlık olarak değerlendiriliyor. Başarısızlığın nedenleri arasında başlıca parti teşkilatlarının iyi çalışmaması, teşkilatlar ile kayyumlar arasında koordinasyon ve uyum eksikliği yaşanması, aday tercihlerinin iyi yapılamaması, adaylar ile teşkilatlar arasında uyumlu çalışma olmaması gibi gerekçeler gösteriliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra yaptığı balkon konuşmasında, “Halkımızın verdiği mesajı iyi değerlendireceğiz. Parti içinde değişiklikler yapacağız” ifadelerini kullanması teşkilatlara mesaj olarak yorumlanıyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde uygulanacak revizyonun Diyarbakır’ı da kapsayacağı dile getiriliyor. 2023’teki genel ve yerel seçimlere revize edilmiş kadrolarla gidileceği yönünde yorumlar yapılıyor.

EZGİN :”BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ HALKTAN KOPUK SİYASETTİR”

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Çözüm-Der Başkanı ve siyasi analist Ercan Ezgin, “Gönül Belediyeciliği” sloganının gereğinin yapılmaması nedeniyle seçimlerde başarılı sonuçlar elde edilemediğini ifade ederek Ağrı, Bitlis ve Şırnak’ı örnek göstererek,”Buralarda AK Parti seçim kazanıyorsa Diyarbakır’la ilgili karar verenlerin iyi düşünmesi lazım” dedi.

Ezgin,”HÜDAPAR’ın yüzde 4-5’lik desteğine rağmen yüzde 31’lik sonuç Diyarbakır için başarı değil. Mutlak bir hezimet olarak da yorumlayamayız ama ortada başarı da yok. Kayyum yönetimlerinin 2.5 yıllık hizmetleri, bölgeye yapılan yatırımlar ve Cumali Atilla’nın yaptığı hizmetlerin karşılığında oy oranı bu olmamalıydı. AK Parti maalesef Diyarbakır’da halkla iletişim kurmada ve ikna etmede siyasi iletişim dilini kullanamıyor. Gerek adaylar olsun gerekse teşkilatlar olsun sahada ortak akıl ve ortak çalışma ortaya konulmadı, başarı elde edilemedi. Gönül belediyeciliği sloganının altı doldurulamadı. Kendi evimden bir örnek vereyim. HDP’liler iki kez gelip broşür dağıttılar ama biz seçim boyunca çevrede AK Parti’den kimseyi göremedik. Geçmişte bölge için mazeretler gerekçeler öne sürülüyordu. Peki, şimdi niye başarılamadı?

“SEÇİMDEN SEÇİME VATANDAŞI ZİYARET ETMEKLE OLMAZ”

 Şırnak gibi geçmişi ve sosyolojik yapısı bilinen yerde seçim kazanılıyorsa Ağrı, Bitlis ve bölgenin birçok yerinde seçim kazanılıyorsa demek ki çalışınca oluyor. Herkes şapkasını önüne koysun ve başarısızlığı analiz etsin. Tek suçlu teşkilatlar değil, çeşitli etkenler var. Mesela bölge ile ilgili siyaseti ve adayları belirleyen, kararlar veren üst kademe siyasetçiler. Bunları da sorgulamak lazım. Ne yapsak da halk oy vermiyor tezi yanlıştır. AK Parti geçmişte Diyarbakır’da yüzde 43’lere kadar oy aldı. O zamanki halk ile şimdi ki halk aynı değil mi? O zaman kendimize bakacağız, kendimizi değiştireceğiz. Tabi karamsar olmamak lazım aynı zamanda. 2023’e kadar olan süreç iyi değerlendirilmeli. Seçimden seçime vatandaşı hatırlamakla olmaz. Seçimden sonra, seçimin olmadığı zamanlarda halkın içinde olacaksın, halka ve gönüllere dokunacaksın. Başarı ancak bu şekilde gelir” dedi.

Kaynak: Tigris Haber

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme