enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

AK PARTİ VE DAVA ADAMLARI..!

Özelikle yenilenen İstanbul seçimlerinden sonra gündeme geldi AK Parti’de yapılması planlanan değişim. Uzun bir süredir de konuşuluyor ve bekleniliyor. Teşkilatlardan Bakanlar kuruluna kadar ciddi bir revizyonun olacağı beklentisi herkeste var. Zira Numan Kurtulmuş’un da ‘Yeni Ömer’lerle yolla devam edeceğiz’ açıklamaları bu değişimin gerçekleşeceğini teyit etmiş oldu.

Kamuoyunda özellikle de AK Parti’yi destekleyen kesimde bu beklenti var. Ve gerçekleşmesi için de inanılmaz derecede sabırsızlığın olduğunu iyi biliyorum. Gelen telefonların büyük bir bölümü bu yönde. ‘ Değişim olacak mı? Olacaksa ne zaman? Kimler gidiyor, kimler geliyor?’ gibi sorular yöneltiliyor.

AK Parti’nin daha da güçlenmesi, halk desteğini kaybetmemesi için bu değişim olmazsa olmazdır. 18 Yıllık karnesi muhteşem olan bir partidir AK Parti. Köklü, kadrolu ve dev yatırım ile sayısız  projelere sahip bir partidir AK Parti. Rahmetli Özal’dan sonra Türkiye’nin önünü açan ve dünyada önemli bir ülke olmasını sağlayan bir Parti’dir AK Parti.

Dolayısıyla bu parti, üç beş kendini bilmez şahsi menfaatini düşünenlere kurban edilemez. Bu partinin başarısı için gecesini gündüzüne katan gerçek dava insanları var. Bu partinin daha fazla oy alabilmesi için köy, mahalle, dağ taş dinlemeyip vatandaşın kapısını çalan, derdini dinleyen onca dava adamı var. Onlar hep arka planda. Onlar hep Reisin ve partinin başarısı için çoluk çocuklarından ailelerinden daha çok vatandaşın içindeler. Menfaat ve çıkar umurlarında değil. Onlar sadece halkın, memleketin ve partinin menfaatlerini düşünen gerçek dava adamlarıdır. Abdülkadir Aksu, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Cevdet Yılmaz, Grup Başkan Vekili Bülent Turan gibi. Daha ismini sayamadığım onlarcası. AK Parti’ye bu ve bu zihniyette sahip dava adamları lazım. 18 yıldır dimdik ayakta ve her seçimde başarıyla çıkan AK Parti, ülkeye lazımdır. AK Partinin varlığı ve iktidarlığı Türkiye’ye güç katmaktadır.  Geçmişi başarılarla dolu AK Parti’yi daha da güçlü kılmak dava adamlarının boynunun borcudur. Gerçek dava adamlarıyla yola devam edilmelidir. Mevki makam, çıkar ve menfaat peşinde olanlar derhal bu partiden uzaklaştırılmalıdır.

İl ve İlçe teşkilatların tümü olmasa da büyük bir bölümünün performansı düşmüş durumda. Yönetimleri dava adamlarından oluşmuyor. Vatandaş ile iletişim neredeyse sıfıra inmiş durumda. Bazı il teşkilatlarında in cin top oynuyor.

Genel Merkez, yapılması planlanan değişimi son derece iyi yönetmeli. Atanacak isimler ince elenip sıkı dokumalı. Hatta yapma lüksleri bu saatten sonra hiç yok.

Atanacak profiller, dürüst, adaletli şeffaf ve halk odaklı olması en önemli kriter. Vatandaşın sempati duyabileceği, halk kamuoyunda güvenilen isimler aktif göreve getirilmeli.  AK Parti’ye, oturan şahsi çıkar peşinde koşan, insanlarla arasına mesafe bırakan insanlar lazım değil.

Toplumun, halkın ve partinin menfaatini ön planda tutan, masa başında değil sokakta, caddede, köyde ve mahallede vatandaşla iç içe olan vatandaşın sorun ve sıkıntılarına çözüm getirmek için enerji harcayan profiller lazım AK Parti’ye. Umarım genel merkez bu defa beklentileri boşa çıkarmaz ve bu özellikleri taşıyan gerçek dava adamlarını göreve getirerek yola devam eder.!

Volkan ESER’in Yazısı

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme