enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

AK Partili Unat, “Herkese eşit yaklaşacağız”

AK Partili Unat, “Herkese eşit yaklaşacağız”
REKLAM ALANI

AK Parti Sur İlçe Başkanı Murat Unat, Görev yapacağı süre içerisinde siyasi parti aidiyeti ayırt etmeksizin, bilhassa Sur ilçesi sınırları içerisinde, her türlü insanî hak ve özgürlükler alanı başta olmak üzere, her türlü politik, ekonomik çıkmazları aşma çabası içerisinde olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından Sur İlçe Başkanlığına atanan Murat Unat, görevi devraldıktan sonra açıklama yaptı. Unat, Bu süreçte, bu göreve gelmesine destek verip katkı sunan Ailesi başta olmak üzere Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanına, İl Başkanlığına, İl Mebuslarına, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür etti.

“DÜNYADAKİ TÜM MAKAMLAR VE MEVKİLER ŞAHSIM İÇİN BİRER AKSESUAR HÜKMÜNDEDİR”

Dünyadaki tüm makamlar ve mevkiler şahsı için birer aksesuar hükmünde olduğunun altını çizen Sur İlçe Başkanı Murat Unat, “Aksesuarlar gün gelir kırılır ve beyhude olur; ancak makamlar, koltuklar vasıtasıyla yapılan hayırlı işler, icraatlar, eserler; adeta sadaka-i cariye hükmünde olur ve bunların aksesuarlar karşısında (piyasa) ederi-pahası olmaz. Bu sebeple bizim için makamlar, “milletin efendisi milletine hizmet edendir” bilinciyle, aksesuarlar değil, aksine sorumlulukları ve sınırları itibariyle halka hizmet yolunda araçlar hükmündedir” diye konuştu.

“DİYARBAKIR, BÖLGE VE ÜLKE AÇISINDAN EN ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİDİR”

Başkan Unat, Diyarbakır’ın, İstanbul’un Asya ile Avrupa arasında köprü işlevini icra ederek kültürel, iktisadi gibi konularda İki Kıtayı birbirine bağladığı gibi, Doğu ve İstanbul arasındaki kültürel, politik ve sosyolojik geçişkenliğin anahtarı hükmünde olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

“Bu bakımdan Doğu’dan İstanbul’a ve buradan Batı’ya açılan köprünün en önemli geçiş havzalarından biridir ve hatta bu havzaların kalbidir Diyarbakır. Diğer bir deyişle Diyarbakır, Mezopotamya ruhunun merkezi, yani bereketli hilalin, toprakların kalbidir. Öyle ki Diyarbakır, bölgemizdeki her türlü politik, sosyolojik ve iktisadi gelişmenin yanı sıra her türlü kültürel yeniliğin de merkezidir. Dolayısıyla Diyarbakır, bölgemiz ve ülkemiz açısından en önemli merkez çevrelerden bir merkezdir.

“DİYARBAKIR’IN MERKEZİ DE SUR İLÇESİDİR”

Ancak her merkezin de bir merkezi olduğu gerçeğinden hareketle, Diyarbakır’ın da bir merkezi vardır ve o da Merkez Sur ilçesidir. Sur İlçemiz, tarihî, mimarî, kültürel yapısı ve turizm açısından şehrimizin kalbi niteliğindedir. Sur; Ulu camii, Hz. Süleyman, Nebi Camii, Kurşunlu Camii, Meryem Ana Kilisesi gibi ibadet mekânlarıyla inanç turizminin; Surları, Hasan Paşa Hanı, Hevsel Bahçeleri (Unesco), Ongözlü Köprü, Dicle Nehri, Eski Cezaevi gibi tarihi yapı ve otantik manzaralarıyla da alternatif turizminin potansiyelini ihtiva eder. Hâlihazırda ilçemizdeki bu potansiyelin aktüel (bilfiil) hale getirilmesi için ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımının yapılmasının vakti ise çoktan gelip geçmiştir”

“HERKESİME EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ”

Başkanlığı süresince; siyasi parti aidiyeti ayırt etmeksizin, bilhassa ilçe sınırları içerisinde, her türlü insanî hak ve özgürlükler alanı başta olmak üzere, her türlü politik, ekonomik çıkmazları aşma çabası içerisinde olacağına değinerek, “100 mahallesi ve 110 bini aşkın nüfusuyla İlçemizin, her türlü sorunlarıyla hemhal olma gayretinde olacağımızı, yani seçim dönemi gelmeden ilçemizin dertleriyle dertleneceğimizi, halka gideceğimizi, sorunlara çözüm odaklı yaklaşacağımızı teyit ve temin ederiz.

“ERDĞAN’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE 2023 VİZYONUNA TAŞIMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

Ak Parti Sur İlçe teşkilatı olarak; ilçemizi, Üye ve Gönüllülerimizle, İl Teşkilatımızla, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızla koordineli çalışmak suretiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2023 vizyonuna taşıma gayreti içerisinde olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme