enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5076
EURO
34,5753
ALTIN
2.505,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

Akar: “Sözlerim tedbir almaya davetti”

Akar: “Sözlerim tedbir almaya davetti”
REKLAM ALANI

Yaptığı “130 bin din görevlisi ne iş yapar” sözleriyle tepkilerin hedefinde olan Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Yardımcı Muhammed Dara Akar, yeni bir açıklama yaparak, yanlış anlaşıldığını, sözlerinin tedbir almaya davet olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından okullarda ve gençlerin içinde bulunduğu ahlaki sorunlara ilişkin “130 bin din görevlisi ne iş yapar” Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Yardımcı Muhammed Dara Akar, gelen tepkiler üzerine konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı Mil Diyanet-Sen Diyarbakır İl Başkanı İdris Akdeniz’in yaptığı açıklamayla sert sözlerle eleştirdiği Akar, “Diyanet camiası bizim için çok önemlidir” dedi.

Gençler arasında ahlaki yozlaşmanın konuşulduğu bir dönemde olduklarını ifade eden Akar, “Bu durum, Diyanet camiamız başta olmak üzere Dini ve manevi alanda hizmet veren kurumlarımızın önemini arttırmıştır. Gençler arasında son zamanlarda yaşanan intihar vakaları ve yaygınlık kazanan zararlı alışkanlıklar bizi endişelendiriyor. Aileler de kaygılı. Madde kullanımı, kumar ve bahis oyunları, manevi boşluk gibi faktörler intihar vakalarını tetiklemektedir. Bazı televizyon kanallarında ve dizilerde ahlaki yozlaşmanın ve zararlı alışkanlıkların özendirildiğini görmekteyiz.” diye konuştu.

‘AÇIKLAMAM YANLIŞ ANLAŞILDI, ÖZÜR DİLEDİM’

İslami camiadan yazarlar ve kurumların bu yönlü kaygılarını sık sık dile getirdiğini hatırlatan Akar, tepki çeken sözlerinin niçin söylediğine açıklık getirerek, “Yakın zamanda değerli yazar ve aydın insan, Abdurrahman Dilipak hocamız gençler arasında yayılan ahlaki yozlaşmaya ve manevi boşluğa dikkat çeken bir yazı yazdı. Elbette ki gençlerimizi çok büyük bir kısmı manevi değerlerine saygılıdır. Ancak, bir kısım gencimizin değerlerinden uzaklaştığını ve manevi boşluk yaşadığını dile getiren Sayın Dilipak’ın yazısı üzerine ben de başta Diyanet camiamız olmak üzere tüm kurumlarımızı ve toplumu tedbir almaya davet ettim. Sosyal medyadan yaptığım açıklama yanlış anlaşıldı. Sanki Diyanetin, camiamızın ihmali varmış şeklinde yansıdı. Bundan dolayı oldukça üzüntü duydum. Diyanet camiasından tanıdığım dostlarımı arayıp yanlış anlamadan kaynaklı üzüntü ve özrümü iletim. Elbette ki amacım Diyanet camiamızı eleştirmek değildir. İhmalkâr davrandıklarını da düşünmüyorum. Diyanet bağlı Din adamlarımızın nasıl fedakârca çalıştıklarına ve zor şartlar altında hizmet ettiklerine şahidim. Çünkü benim babam da yıllarca Diyanet camiasında hizmet edip emekli olmuş bir din adamıdır. Diyanet çocuk dergisi ile eğitimimi geliştirmiş biriyim. O sebeple Diyanet camiasına ne söz söylerim ne de söz söyletirim.” ifadelerini kullandı.

‘BAĞLAR BELEDİYESİ OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ’

Yaşananlara karşı toplumun koordine şekilde çalışması gerektiğinin altını çizen Akar, “Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı güçlü bir din adamları kadrosu var. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde güçlü bir eğitim kadrosu var. Yaren yönetimler var. Diğer kurumlarımız ve sivil toplumumuzun desteği ile gençlere daha çok ulaşmalıyız. Gençlerimiz kurda kuşa yem etmeye niyetimiz yok. Açıklamalarımda da belirttiğim gibi sorumluluk sadece bir veya birkaç kuruma yüklenemez. Tüm toplumum koordineli şekilde çalışması lazım. Hem fert olarak hem de Bağlar Belediyesi olarak destek vermeye hazırız. Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu göreve geldiği günden beri gençlik projelerine ve gençlerin ahlaki gelişimine çok önem vermektedir. Gençlik projelerimiz vasıtası ile Belediye olarak toplumun ve gençlerin hizmetindeyiz. Daha fazla ne yapabilir diye hem Sayın Beyoğlu hem belediyemizin gençlik projelerinin sorumluları saha çalışmaları yapmaktadır. Bu çalışmaların ürünlerini önümüzdeki dönemde daha çok göreceğiz.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme