enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

Akşener: “KYK Yurtları aile mahremiyetine uygun değil”

Akşener: “KYK Yurtları aile mahremiyetine uygun değil”
REKLAM ALANI

Maraş depremlerinde yıkımın yaşandığı Diyarbakır’a ziyarette bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremzedelerin KYK yurtlarında kalmasının doğru olmadığını belirtirken, İstanbul’da 100 bin kişilik konaklama çağrısı yaptı.

Akşener, “KYK Yurtlarındaki aileler zaten kalamaz, kalmıyorlar. Derhal bu karardan vazgeçilmelidir. İstanbul’da Finans Merkezi diye bomboş duran bir yer var. 100 bin insanın birinci sınıf, çok güzel geçinebileceği, yaşayabileceği bir yer. Derhal onu deprem bölgesinden tahliye dilen kardeşlerimizin yaşayabileceği bir alan haline getirilebilmelidir” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener eski Bakan Salim Ensarioğlu ve beraberindeki heyet depremin vurduğu kentlerde biri olan Diyarbakır’da incelemelerde bulundu. Depremzedeler için Kent Meydanı’nda kurulan AFAD çadırlarındaki yurttaşları ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Akşener, deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşların taleplerini dinledi.

Çadır alanlarını dolaştıktan sonra yıkımın yaşandığı adreslerden biri olan Diyar Galeria AVM’nin bulunduğu alana giden Akşener, burada bir açıklama yaptı. Diyar Galeria’da bulunan İYİ Parti İl Binasını da uzatan gözleyen Akşener, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede depremin hemen ardından partilileriyle birlikte sahada olduğunu ifade etti.

‘KYK YURTLARI AİLE MAHREMİYETİNE UYGUN DEĞİL’

Parti olarak depremden etkilenen yurttaşların içinde bulunduğu durumu sahada birebir gözlemlediklerini aktaran Akşener, “Diyarbakır’dayım ve ilk olarak taziye ziyaretim oldu. Daha sonra çadır alanında yurttaşlarımızı ziyaret ettim. Üniversiteler zoom üzerinden uzaktan eğitime geçtiler. Pandemide de o günün şartlarında ısrarlı bir biçimde yüz yüz eğitim yapılamadı. İlkokul, ortaokul, lise talebelerimizin o günlerdeki tablet ve internet eksikliklerini ısrarla söylemiştim. Biz de ekonomik durumu iyi bazı arkadaşlarla bu eksiklikleri gidermeye çalıştık. Ama ‘elden gelen öğün olmaz’, dolayısıyla bunu devleti yöneten iktidarın çözmesi lazım. Bugün de benzer şekilde Diyarbakır’da gördüğüm şey şu; çocuklarımızın tablet eksiliği var. Özellikle de çadır kentteki çocuklarımız tablet istediler. Diğer bir konuda KYK yurtlarına yerleştirilen ailelerimiz. Buradan bir kez daha sesleniyorum ailelerimizi KYK yurtlarında koyulması yanlıştır. Çünkü bu yurtlar aile mahremiyetine uygun değildi. Acilen depremzedeler için güvenli bir alan oluşturulmalı. Diğer bir önemli konuda uzaktan eğitim meselesi. Değerli arkadaşlar, ben bir hoca olarak bunu anlamam mümkün değil. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum; derhal yüz yüze eğitime geçilsin. Ekonomik durumu kötü olan öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmasına neden oldunuz. Artık bıktık, milletin iradesinin yok saymayın” diye belirtti.

‘VATANDAŞ DÜRÜSTLÜK, AÇIKLIK, ŞEFFAFLIK İSTİYOR’

Yurttaşların evlerine karşı güvensizliğinin olduğunu ve bunun aşılmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun dışında daha çok korku yaşanıyor, evlere girmekle ilgili korku var. Ve evlerinin sağlamlığı konusunda ikna edilmeleri gerekiyor. Son derece bilimsel, düzgün yapılan bir çalışmayla o ailelerin eline, senin evine bir şey olmaz ya da senin evin kötü yıkılacak kardeşim denilmesi lazım. Vatandaş burada dürüstlük, açıklık, şeffaflık istiyor.”

‘AİLE MAHREMİYETİNE UYGUN DEĞİL’

KYK Yurtlarına ailelerin yerleştirildiğini belirten Akşener, “Bizim aile mahremiyetimize 6 kişiyi 10 kişiyi bir yurt odasına sığdırmak mümkün değil. Doğru değil. Sadece aile mahremiyeti açısından bile yanlış, çünkü erkek ve kız yurtları birbirinden ayrıdır; banyo ve tuvaletleri ortaktır. Mutfakları ortaktır. Böyle bir şey olamaz. Dolayısıyla KYK Yurtlarındaki aileler zaten kalamaz, kalmıyorlar. Derhal bu karardan vazgeçilmelidir. İstanbul’da Finans Merkezi diye bomboş duran bir yer var. 100 bin insanın birinci sınıf, çok güzel geçinebileceği, yaşayabileceği bir yer. Derhal onu deprem bölgesinden tahliye dilen kardeşlerimizin yaşayabileceği bir alan haline getirilebilmelidir. Tekrar söylüyorum, yurtlarda kalamazlar. Komşularıyla ortak banyo, tuvalet kullanmazlar. Olmaz, aile mahremiyetine uygun değil” ifadelerini kullandı.

‘BIKTIK, SEÇİLMİŞLERİN KARŞISINDA ATANMIŞLARIN TALİMAT VERMESİNDEN’

YÖK Başkanı’nın üniversite yöneticilerine talimat verdiğini ifade eden Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asla ve kata yüz yüze eğitim olmayacak. Peki, ne olacak zoom üzerinden olacak. Pilotluk eğitimi gören bir öğrenci grubunun pratik yapması gerekiyor, bunu nasıl yapacağız denildiğinde pilotluk eğitimi verilen kurumun bir şey olmadığını YÖK Başkanının ağzından öğrenmiş olduk. Rektörlere yanlış talimat veren bir YÖK Başkanından söz ediyorum. Tıbbiyede okuyan çocuklarla ilgili sorulan bir soru: Tıp öğrencileri eğitimleri gereği hastanede de görev yaparlar. YÖK Başkanının verdiği talimat şu: Hoca gidecek odasına öğrenci ile yan yana gelmeyecekler, açacaklar bilgisayarlarını konuşmayı oradan yapacaklar. Ne yapılmak istendiğini bir insan olarak, bir hoca olarak, bir anne olarak, babaanne olarak anlamam mümkün değil. Buradan Sayın Erdoğan’a Diyarbakır’dan sesleniyorum: Derhal, derhal, derhal bu olmayacak karardan vazgeç. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim görmelerinin, hocalarıyla beraber çalışmalarının önünü açın. Pandemide de gördük, ekonomik durumu kötü ailelerin çocukları 2 yıl kaybetti. Ekonomik durumu iyi bir aile ile durumu kötü olan bir ailenin çocuğunun üniversite sınavlarında rekabetinin yolunu kaybettirdin. Şimdi de başka bir kaos, başka bir yanlış, gençlere dair başka bir kötülükle karşı karşıyayız. Bundan derhal vazgeçilmesini Sayın Erdoğan’a iletmek isterim. Bıktık, seçilmişlerin karşısında atanmışların talimat vermesinden. Bıktık, milletin iradesini hiçe sayan saygısız, kaba, nobran atanmışların tavır ve davranışlarından. Bu yanlış yoldan derhal vazgeçin.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme