enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Aksu: ‘185 kadınımız üretici haline gelmiştir’

Aksu: ‘185 kadınımız üretici haline gelmiştir’
REKLAM ALANI

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu, “Bugün itibarıyla 185 bin kadınımız üretici haline gelmiştir. Üreten, vergi ödeyen ve ekonomiye katkı sunan kişiler haline gelmiştir. Bugün 185 bin kadınımız için verilen kredi miktarı 875 milyon lirayı aşmıştır” dedi.

Diyarbakır’da, Valilik, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Türkiye Gramen Mikrofinans Programı’nca (TGMP) “Başarılı Mikrogirişimci Ödül Töreni” düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kadınların eğitim dahil her hakka erişmesi ve becerilerini sergilemesinin önemine değindi.

Mikrokredinin en büyük başarısının kadının gücünü kullanmak ve beklentilerini karşılama noktasında güvene dayalı bir sistemi temin etmek olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:  “Kredi verilebilir, kaynak tahsis edilebilir ama başarı, tahsis edilen ve kullanılan bütün bu kredilerin geri dönüşünü sağlayabilmek ve bir güven tesis edebilmektir. Diyarbakır’a baktığımız zaman her birinizin kullandığı bütün kredilerde, yani borçlandığınız bütün rakamlarda geri dönüş yüzde yüzdür. Bu artarak büyüyecek. Gerek sayı olarak, gerekse kaynak olarak. Çünkü Türkiye büyüyor, Diyarbakır büyüyor. Kadınlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu yolculuğumuz devam edecek. Sayılar artacak, kullanılan kaynaklar çoğalacak ama hedef değişmeyecek.”

“185 BİN KADINIMIZ İÇİN VERİLEN KREDİ MİKTARI 875 MİLYON LİRAYI AŞMIŞTIR”

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu ise 2003 yılında TİSVA tarafından Diyarbakır’da ilk defa mikrokredi uygulaması başlatıldığını söyledi.

Uygulama ile amaçlananın kadınların da üretici hale getirilerek ekonomiye katkı sağlamak olduğuna işaret eden Aksu, şunları kaydetti: “Bugün itibarıyla 185 bin kadınımız üretici haline gelmiştir. Üreten, vergi ödeyen ve ekonomiye katkı sunan kişiler haline gelmiştir. Bugün 185 bin kadınımız için verilen kredi miktarı 875 milyon lirayı aşmıştır. Diyarbakır genelinde 16 bin 968 kadınımız iş kadını haline gelmiştir. Başta kendi bankamız olmak üzere inşallah tüm bankalarımızla görüşüp Türkiye çapında kamu kaynağı harcamadan yapılacak bir mikrokredi uygulamasını gerçekleştireceğiz.”

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül de Diyarbakır’da 15 yıldır mikrokredi alarak kimseye avuç açmayan, gelirlerini artırıp yoksulluğun ortadan kaldırılmasının öncülüğünü yapan 60 kadının ödüllendirildiğini dile getirdi.

Girişimci Olgu Akşahin, 15 sene önce mikrokredi ile tanıştığını aktararak, “İlk kredimi aldığımda atölyemi açtım ve bir kadın olarak başarmanın ne demek olduğunun keyfine vardım. Akabinde devam ettim ve işimi büyüttüm.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Valilik ile TİSVA arasında mikrokredi faaliyetlerinin yaygınlaştırılması protokolü imzalandı ve kesintisiz 15 yıldır mikrokredi kullanan girişimci 60 kadına plaket ve hediye verildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme