enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
18°C
Diyarbakır
18°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Ali İhsan Özdoğan: “Şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılacağız”

Ali İhsan Özdoğan: “Şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılacağız”
REKLAM ALANI

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Olağan Genel Kurulu için seçim çalışmaları devam ediyor. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Olağan Genel Kurulu için seçim çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır OSB seçiminde üç liste yarışıyor. Seçim yaklaşırken adayların da çalışmalarına hız verdiği belirtiliyor.

Seçimlere “Yeşil Liste” ile girecek olan grup adına Ali İhsan Özdoğan gazetemizin sorularını yanıtladı.

Başlarken sizi biraz tanıyabilir miyiz? Ali İhsan Özdoğan kimdir?

Öncelikle teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kendimi kısaca ifade etmek istiyorum. Bu kadim kentte doğdum ve bu kentte yaşamaya devam ediyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 2005’ten beri kurmuş olduğumuz şirketimiz ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şirketimiz Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde mukim 7 bin 500 m2 alanda kalıp tasarımı ve modern makinelerle kalıp üretimi yapmaktadır. Bunun yanı sıra telekomünikasyon sektörüne hizmet üreten ikinci bir şirketimizde mevcut. 2018’den beri OSB’mizde Yönetim Kurulu Üyesi, 2019’dan beri de Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu(OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyorum.

OSB seçimlerine Yeşil Liste olarak katılıyorsunuz. Nedir taahhütleriniz? Neleri farklı yapacaksınız?

Bir hafta sonra seçimimizi tamamlamış olacağız. Bir konuya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Seçim çalışmalarımızı yürütürken, bunu sadece bir seçim çalışması olarak ele almadık. Kentimizin hizmet yarışı kültürüne katkı sağladığımızı düşünüyorum. Kampanyamızı yürütürken tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte aldığımız prensip kararlarımıza uyduk. Etik edinimlerden asla taviz vermedik. Tüm çalışmalarımızı açık ve şeffaf yürütüyoruz. Bunu kendimiz ve kentimiz için bir kazanım olarak görüyoruz. Elbette ki ekip olarak sanayicilerimize taahhütlerimiz var. İddialarımız var. Bunların ağırlıklı kısmını gerek basında gerekse de sosyal medya mecralarında kamuoyu ile paylaştık. Ayrıca sanayicilerimize yaptığımız bire bir ziyaretlerde de projelerimizi sanayicilerimizle paylaşma fırsatı yakaladık.

Projelerimizi ortaya koyarken sanayicilerimize dokunacak ve OSB’mizi geliştirecek projeler olmasına özen gösterdik. Yapamayacağımız hiçbir projeyi ortaya koymadık.

Açıkladığımız bazı projelerimiz Türkiye’de gündem oldu. Bundan Yeşil Liste olarak mutluluk duyuyoruz. Hem kendimiz adına, hem OSB’miz ve hem de Diyarbakır adına.  “Sanayicilerimizden Aidat Almayacağız” taahhüdümüz sanayicilerimiz tarafından büyük ilgi ile karşılandı, yeni yatırımcılarımızı da heyecanlandırdı.

Sanayicilerimize ve kamuoyuna açıkladığımız tüm projelerimiz güçlü ve iddialıdır. Sanayicilerimizin teveccühü ile bu projeleri OSB’mize ve Diyarbakır’a kazandırmaya kararlıyız.

Nasıl bir yönetim anlayışı öngörüyorsunuz?

Bu konuda da fark yaratacağımıza inanıyoruz. Kapsayıcı ve katılımcı bir yönetim anlayışını tartışmasız bir şekilde tesis edeceğimizi paylaşmak istiyorum. Çalışmalarımızda da belirttiğimiz gibi, ekip olarak bizler bir pozisyon peşinde değiliz. Hedefimiz güçlü ve ahenkli bir kompozisyon oluşturmaktır. Bu kompozisyonda kentimizin tüm tarafları kuşkusuz yer alacaktır. Bizler bu ahengi yakaladıkça güçleneceğiz. Ekibimizden hiçbir arkadaşımızın OSB’ye hizmet etmek dışında gizli bir ajandası söz konusu değildir. Bizler sanayiciyiz. Bu kimliğimizle varız ve bununla var olacağız.

Kısmet olur ve sanayicilerimiz teveccüh gösterip bizlere görev verirse şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılacağımızı ifade etmek istiyorum. Hesap verebilen bir yönetim olacağız. Belirli aralıklarla yaptığımız faaliyetleri verilerle sanayicilerimizle paylaşacağız. Bu konuda neleri yapacağımızı çok kısa ifade etmeye çalıştım. Neleri yapmayacağımızı da sormanızı isterim doğrusu.

Neleri yapmayacaksınız?

Kesin olarak söylemeliyim ki; OSB’mizi kendi şirketimizmiş gibi yönetmeyeceğiz. Bir kurum profesyonel olarak nasıl yönetilmesi gerekiyorsa, öyle yöneteceğiz.Görünürlük kurallarımızı kesinlikle değiştireceğiz. Sosyal medya mecralarımızı fotoğraf sergisine dönüştürmeyeceğiz. Nitelikli görünürlük kurallarını esas alacağız.

Sanayicilerimizin ve yeni yatırımcılarımızın işlerini asla bekletmeyeceğiz. Hızlı hareket edeceğiz. Bunları çoğaltmamız mümkündür. Şimdilik bu kadarıyla sınırlayalım müsaadenizle.

Yeşil Liste’nin farkı nedir sizce?

Bu soruyu sormanızı bekliyordum. Sormasanız eksik kalırdı diye düşünüyorum. Her şeyden önce Yeşil Liste ekibi genç ve dinamik. Çalışkan ve azimli. Eğitimli ve girişimci. Ortaya koyduğumuz projelerimiz kadar ekibimizin bu özellikleri de Yeşil Listenin güçlü yönüdür. Ekip olarak enerjimiz çok yüksek. Bu enerjimizi OSB’mizi geliştirmek ve güçlendirmek için kullanacağız.

Yeşil liste ekibi olarak söylediğimiz sözlerin farkındayız. Sözün gücüne inanıyoruz ve sözlerimizin arkasındayız. Nasıl ki bu seçim sürecinde ortaya koyduğumuz projelerimizle Türkiye gündemine geldik; göreve geldiğimizde, OSB’mizde yaptığı çalışmalarla göz dolduran ve ilgi odağı olan bir OSB olacaktır. Buna inanıyoruz.

Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz. İlave etmek istediğiniz başka şeyler var mı?

Şahsım ve ekip arkadaşlarım adına ben teşekkür ederim. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Fark yaratacağız. Sanayicilerimiz ve kamuoyu bizi takip etmeye devam etsin lütfen. OSB’miz ve kentimiz için söyleyeceklerimiz var.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme