enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

‘Artık Yeter! Durdurun Bunları’ Operasyonu!

‘Artık Yeter! Durdurun Bunları’ Operasyonu!
REKLAM ALANI

Diyarbakır merkezli 9 kentte yapılan operasyonlarda gözaltında tutulan gazeteci ve siyasetçiler, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerden 3’ü gazeteci 20 kişi savcılık tarafından dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim günü sabah saatlerinde gazeteci ve siyasetçilere yönelik operasyonlar kapsamında 200 civarında adrese yapılan baskın sonucunda, hakkında arama ve yakalama kararı bulunan 151 kişinden 120’i aşkın kişi gözaltına alındı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan 23 kişi ilk gün serbest bırakıldı. Dün adliye sevk edilen 25 kişiden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, gazeteci Kibriye Evren’in de aralarında bulunduğu 13 kişi de tutuklandı.

Gazeteciler Abdurrahman Gök, Semiha Alankuş, Lezgin Akdeniz, Esra Solin Dal, Cihan Ölmez, Mehmet Akdoğan ile Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Savaş Aslan ve DTK Eşbaşkanlık Divanı üyeleri Hasan Hüseyin Ebem, Mehmet Nuri Özdemir, Hüseyin Kaya, Adnan Akgül; DTK Daimi Meclis Üyesi Ruken Kılıç, HDP İl Eşbaşkanı Şerif Çamçı, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay, HDP basın çalışanı Vedat Dağ, TJA aktivistleri Yüksel Baran, Figen Aras ve Mekiye Ormancı’nın da aralarında bulunduğu 70 civarında kişi ise bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen gazeteci ve siyasetçilerin savcılıkta ifadeleri alınması bekleniyor.

DTK GENEL KURULU’NA KATILMAKLA SUÇLANDILAR

Gözaltında tutulan birçok gazetecinin emniyetteki ifade işlemlerinden susma haklarını kullandıkları belirtildi. Haber peşinde koşan gazeteciler “örgüt adına eylem ve faaliyette bulunma” ile suçlanırken, gazeteciler gözaltında, “PKK/KCK ile ilişki ve irtibatınız nedir? Örgüt içindeki konumunuz nedir? Örgüt içinde kullandığınız kod isminiz nedir?” gibi sorularla sık sık karşılaştı.

İSİMSİZ İHBARCI: DURDURUN BUNLARI 

Gazeteciler, 19 Eylül 2018 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’nü saat 21.31’de arayan isimsiz kişinin beyanlarıyla suçlanıyor. İhbarcı, “Kolay gelsin. KCK’lılar bir şeyler yapıyor abi. Gizli toplantılar yapıyorlar. Irak’a, Kandil ve Erbil’e gidip geliyorlar. Bazen Pasaport ile bazen kaçak gidiyorlar. Orada toplantı yaparak, aldıkları emirleri Türkiye’ye getiriyorlar. Avrupa’ya da gidip toplantı yapıyorlar. Diyarbakır’da çok fazla evleri var. Bu evlerde gizli toplantılar yapıyorlar. Durdurun bunları adım gizli kalsın” diyor.

TJA SUÇLAMASI

28 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’nü arayan bir başka isimsiz ihbarda ise şu iddia yer alıyor: “Size PKK hakkında birkaç şey anlatacağım. Bunların kadınlarının takıldığı KJA vardı. Mühürlenince TJA oldu. Kadınlar burada toplanır. Ofis tarafında. İşleri güçleri toplantı yapıp Öcalan ve tecridi konuşmak. En azılıları buraya gider. Başka bir şey duyarsam tekrar mesaj atarım.”

DTK GENEL KURULU

“Ezel” adlı gizli tanığın, “Örgütün basın yayın komitesinde yer alıyorlar. Skyp isimli uygulama üzerinden Kuzey Irak’ta bulunan örgüt mensuplarıyla görüşürler” şeklindeki ifadeleri ile suçlanan gazetecilerin, bir ilişkileri olmamasına rağmen katılmadıkları Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) 8-9 Eylül 2018 tarihinde Diyarbakır’da yapılan toplantısına katılmakla suç işledikleri belirtiliyor.

Jin News Muhabiri Beritan Canözer, adliyeye sevk edilenlerden 20 kişinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını söyledi.

Operasyonlar sonucu gözaltına alınan gazeteci ve siyasetçilerden adliyeye sevk edilen 3’ü gazeteci 20 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yanı sıra gözaltından Savcılığa sevk edilen Avukat Bahar Oktay ve Bünyamin Şeker de savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

(Kaynak: Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

‘Artık Yeter! Durdurun Bunları’ Operasyonu!

‘Artık Yeter! Durdurun Bunları’ Operasyonu!
REKLAM ALANI
13.10.2018
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme