enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde DEM Parti yöneticilerinin mazbata törenindeki sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. DİYARBAKIR GAZETE– Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma...
20.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024

Bağcılar Mahallesi’nin hızlı gelişimi Türkiye gündeminde

Bağcılar Mahallesi’nin hızlı gelişimi Türkiye gündeminde
REKLAM ALANI

TÜİK’in 2022 yılı nüfus verilerine göre 4 İl’den büyük olan Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Bağcılar Mahallesi, son yıllardaki gelişmesi ve yaşadığı değişimle de gündemde.

Hızlı büyümeye paralel olarak hizmet yaptıklarını belirten AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Bağlar nüfusunun neredeyse yarısı burada yaşıyor. Yeni imar yolları, alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra 200 bin metre kareden fazla yeşil alan kazandırdık.”  ifadelerini kullandı.

Resmi rakamlara göre mahalle nüfusunun 141 bin olduğunu ancak resmi olmayan rakamlarla bu rakamın 200 binin üzerinde olduğunu anlatan Bağcılar Mahalle Muhtarı Şehmus Şirdenli,”Son süreçte rekor derecede bir büyüme yaşıyoruz. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’nun hizmetleriyle bu değişime büyük katkı sunuyor. Biz kendisinden her anlamda memnunuz. ” dedi.

DEVASA BİR DEĞİŞİM YAŞIYOR, HIZLA BÜYÜYOR

TÜİK’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2022 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre 141 bin nüfusu olan Bağcılar Mahallesi, 4 İl’den daha büyük. Mahalle Muhtarı Şehmus Şirdenli’nin ifadelerine göre ise bu rakam aslında 200 binden fazla ve bu da 14 İl’i geçiyor.

18 kilometre kare yüzölçümüne sahip olan Diyarbakır’ın gelişen yüzü Bağcılar, hızlı nüfus büyümesi ve yoğunlaşmanın yanı sıra yaşadığı hızlı şehirleşme ile de adından söz ettiriyor.

Bağlar Belediyesi, son üç yılda çok amaçlı 8 park , iki organik tarım projesi, ilçe için bir ilk olan Bağ Evi projesini hayata geçirdi. Bağlar Belediyesi tarafından tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca inşası tamamlanmak üzere olan bölgenin en büyük millet bahçesi de Bağcılar’da hayata geçiriliyor.

“ÜÇ YILDIR HİZMET SEFERBERLİĞİ YÜRÜTÜYORUZ “

Son üç yılda Bağcılar’da 200 bin metre kareden fazla sosyal donatı ve yeşil alan projelerini hayata geçirdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yeni imar yolları, alt yapı ve üst yapı hizmetleriyle de mahallenin gelişimine büyük katkı sunduklarını söyledi. Fiziki yapısından dolayı Bağcılar’ın ilçe olmasını zor bir ihtimal olarak gördüklerini anlatan Beyoğlu, mahallenin 4 ayrı muhtarlık ve mahalle yapısına dönüştürülmesinin ise tartışıldığını dile getirdi.

Hızlı değişimin birden çok nedeni olduğunu ifade eden Beyoğlu, “Gelişmeye açık bir bölge. Ferah ve huzur veren bir yapısı var. Biz de bu hızlı büyümeye karşı hizmet seferberliği şiarıyla hizmet ediyoruz. Neredeyse hizmet götürmediğimiz bölge kalmadı. Diyarbakır’ın aynası olan bir şehirleşmeyi Türkiye’nin gündemine taşımaktan çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “mutlu şehirler” hedefine uygun bir şehir imar etmek bizi ayrıca mutlu ediyor ” dedi.

“BELEDİYE HİZMETLERİNDEN ÇOK MEMNUNUZ “

Türkiye’nin en büyük mahallesinde muhtarlık yapmanın zor bir durum olduğuna işaret eden Bağcılar Mahalle Muhtarı Şehmus Şirdenli, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’ndan büyük destek almalarının işlerini kolaylaştıran en önemli etken olduğunu kaydetti. Şirdenli, “Bizim tespitlerimize göre nüfusumuz 200 binin üzerindedir. Çok hızlı bir büyüme söz konusu. İmar alanı olmasından dolayı insanlar çok fazla tercih ediyor. Belediyenin hizmetlerinden memnunuz. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu her alanda yanımızda. Her talebimizi yerine getiriyor. Günün her saatinde ulaşabiliyoruz. Daima sokaklarda, halkın içinde. Belediyecilik hizmetleri bakımından çok şanslı bir dönemde olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim. Allah kendisinden razı olsun. Muhtar olarak buranın ilçe olmasını isterim. Daha fazla hizmet alırız diye düşünüyorum. Ama takdir ve karar tabi ki bize ait değil.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme