enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Bağlar Belediyesi Gül Parkı, Değişik Aktivite Alanlarıyla Huzurun Adresi Oldu

Bağlar Belediyesi Gül Parkı, Değişik Aktivite Alanlarıyla Huzurun Adresi Oldu
REKLAM ALANI

AK Partili Bağlar Belediyesi tarafından yürüyüş parkuru, spor alanları ve spor sahalarıyla takviye edilen Gül Parkı, bir çok aktivitesiyle her yaştan insanın huzur bulduğu alan haline geldi. Baharın gelmesiyle beraber 29 gül çeşidinin enfes kokularıyla donattığı parkta sabahın ilk ışıklarında kadınlar yaşam için spor yapıyor, gün içinde de gençler ve çocuklar basketbol, minyatür sahada futbol ve voleybol oynayarak eğlenceli zamanlar geçiriyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür eden vatandaşlar, ‘’Diyarbakır’ın her tarafı bu güzel projelerle donatılmalı. Gül ve çiçek ambiyansı kente çok yakışıyor” diyor.

 ENFES GÜL KOKULARI SPOR AKTİVİTELERİYLE BİRLEŞİYOR

Diyarbakır’da bahar önceki yıllara oranla geç de olsa geldi,vatandaşlar huzuru Bağlar Belediyesi’nce hayata geçirilen çok amaçlı Gül Parkı’nda buldu.

Bağcılar Mahallesi’nde bulunan parkta sabahın ilk ışıklarından itibaren başlayan insan sirkülasyonu, gece saatlerine kadar devam ediyor. Yaşlılar, hastalar, aileler ve çocuklar gün boyu burayı tercih ederek enfes gül ve çiçek kokuları eşliğinde nefes alarak huzur buluyor, spor aktiviteleriyle yaşam boyu spor imkanlarından yararlanıyor.

“HER GÜN GÜL BAHÇESİ İÇERİSİNDEN GEÇİYORUZ”

Parkın çevresinde yaşayan aileler diğer vatandaşlara göre daha şanslı. Çocuğu ve annesiyle beraber gezintiye çıkan genç anne Meryem Çelik ,”Evimizin burada olması bizim için büyük şans. Her gün gül bahçesinden geçiyoruz. Gerçekten insana huzur veriyor. Çok mutlu oluyoruz. Hem manzarası, hem huzur veren kokular. Çiçek ve gül çeşitlerinin isimlerini bilmiyoruz. Biz hepsine gül diyoryz. Bu güzel hizmet için belediyemize ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Keşke bu bahçeler kentin her tarafında hayata geçirilse. Diyarbakır için çok güzel olur.” ifadelerini kullandı.

“İNSANI BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM BİR MANZARASI VAR”

Kızıyla beraber video çekerek sosyal medyada bu güzel manzarayı paylaşan Mehmet Demir,”Burayı ilk defa gördüm, hayran kaldım. Büyüleyici bir manzarası var. Etkilenmemek mümkün değil. Belediyenin hizmeti çok güzel. Diyarbakır’ın her yerinde böyle güzel gül bahçeleri yapılsa, insanımız bundan yararlansa ne güzel olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin gelip bu güzellikleri görmesini tavsiye ediyorum. İşte Diyarbakır budur.” dedi.

Her sabah okula gitmek için buradan geçtiğini belirten Mehmet, Ali ve Baran isimlerindeki üç genç arkadaş, ‘’Çiçekler çıkmış, güller açmış. Ne kadar güzel bir manzara. İnsan bu kokuya bayılıyor vallahi. Okula böyle bir yerden gidip gelmek için bizim için çok güzel bir duygu. Herkes gelip burayı görsün.” ifadelerine yer verdi.

PARKIN KORUNMASI İÇİN EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Bazı vatandaşlar ise belediyenin bu hizmetinin korunmasın için uyarılarda bulunuyor. “İnsanımız maalesef gül kokusundan feyz alıp huzur bulmak yerine koparmayı tercih ediyor” diyen Ayşe Yaşar,bu tutumun çiçeklere ve parka zarar verdiğine dikkat çekerek tüm vatandaşları bilinçli davranmaya davet etti.

Bağlar Belediyesi, parktaki güllerin korunması ve parkın temiz tutulması için bir dizi önlem aldı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla parkta görevlendirilen personel, bir yandan mevsim koşullarına göre gül ve çiçek çeşitlerinin bakım ve yenilemesini yaparken, yürüyüş parkuru ve spor alanları da temiz tutuluyor. Görevliler, zarar vermeye çalışan vatandaşları uyararak bölgede ilk ve tek olan parkı korumaya çalışıyor.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN MİNİ SPOR TESİSİ

Belediye tarafından hayata geçirilen yürüyüş yolunda daha çok ev kadınları ve çeşitli rahatsızlığı bulunan her yaştan insan sabah saatlerinde oksijenden yararlanarak yaşam için spor yapıyor. Parkın bitişiğinde hayata geçirilen mini spor tesisinde ise gençler ve çocuklar basketboldan voleybola kadar değişik branşlarda spor yaparak zaman geçiriyor.

Güzel imkanlara sahip olduklarını belirten çevredeki okulların öğrencileri de,”Bize bu olanakları sağlayan belediyemize ve belediye başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az gelir” ifadeleriyle memnuniyetlerini aktardı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme