enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Bağlar belediyesi, köylere menfez köprüler yapıyor

Bağlar belediyesi, köylere menfez köprüler yapıyor
REKLAM ALANI
Bağlar Belediyesi, doğal afet riski olan kırsaldaki bu yerleşim yerlerinde vatandaşların yaşadığı ulaşım sorununu çözmek için menfez köprü çalışması başlattı.

Karacadağ eteklerinden gelen yağmur ve kar suları, çevredeki köylerde yaşamı güçleştiriyor ve tarım alanlarında tahribata yol açarak maddi zarara neden oluyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ‘’İlk etapta 5 köyümüze  8 menfez  köprü yapacağız. Vatandaşlarımızın yıllardır yaşadığı bu çileye son vereceğiz” diye konuştu.

Kış dönemi gelmeden tamamlanması planlanan  belediyenin  çalışması  köylüleri memnun etti. Buyuransu Köyü Muhtarı Çelebi Çadırcı, ‘’İlk defa böyle bir hizmete kavuşacağız. Bundan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

SEL BASKINLARI KÖYLERDE HAYATI FELÇ EDİYOR

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesindeki bir çok köy,yağışın etkili olduğu dönemlerde  meydana gelen sel baskınları ve doğal afetler nedeniyle zor günler yaşıyor.

Yağmur ve kar sularının etkili olduğu dönemlerde köylerde yaşanan sel baskınlarının görüntüleri tehlikenin boyutunu ve yapılacak menfez köprü hizmetinin önemini ortaya koyuyor. Görüntülerde, ulaşım noktaları sular altında kalırken köylülerin dış çevre ile bağlantısı kesiliyor.

5 KÖYDE 8 MENFEZ KÖPRÜ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Dağın eteklerinden gelen yağmur ve kar suları, çevredeki köylerde yaşamı güçleştirip  tarım alanlarında tahribata yol açarak maddi zarara neden olurken,yıllardır yaşanan bu sorun için köylüleri sevindiren haber Bağlar Belediyesi’nden geldi.

Belediye, yaşamı  kesintiye uğratarak insan sağlığı için tehdit oluşturan ve köylülerin hayvanlarını otladıkları mera alanlarına da zarar veren doğa olaylarına karşı 5 köyde 8 menfez köprü inşa etmek üzere çalışma başlattı. Vatandaşların ulaşım çilesine son vermesi amaçlanan  menfez köprülerin kış dönemi gelmeden tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

“VATANDAŞIMIZIN SORUNLARINA KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Vatandaşların yaşadığı sorunlara kayıtsız kalmalarının söz konusu olamayacağını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak bu hizmeti yerine getireceklerini söyledi. Beyoğlu,”Cumhurbaşkanımızın dediği gibi belediyeler hizmet yeridir. Bu makamlarda oturan bizler halkımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Çünkü makamların sahibi halkımızdır. Köylerimizde yaşanan sorunları tespit ediyoruz,muhtarlarımızla iletişim halindeyiz. Kapımız ve imkanlarımız sonuna kadar onlara açıktır. Doğa olaylarından etkilenen köylerimize menfez köprüler kazandırıyoruz,aynı şekilde yollarını yapıyoruz. 5 köyümüzde menfez köprü çalışmalarını kış gelmeden önce bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz” dedi.

BELEDİYENİN ÇALIŞMASI KÖYLÜLERİ SEVİNDİRDİ

Belediyenin başlattığı menfez köprü çalışması, yıllardır bu sorunla iç içe yaşamak zorunda kalan köylüleri sevindirdi.

Menfez köprü çalışmasının başlatıldığı yerleşim yerlerinden olan Buyuransu Köyü Muhtarı Çelebi Çadırcı,yağmur ve kar suları sonucu oluşan sel olaylarından dolayı bir çok kez ulaşım bağlantılarının kesildiğine ve kış döneminde yollarının kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekerek Bağlar Belediyesi’nin bu sorunu çözmeye yönelik çalışmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

“İLK KEZ BİR BAŞKAN BİZE DESTEK ELİ UZATTI”

Muhtar Çadırcı, ‘’Karacadağ’dan gelen yağmur ve kar suları bir çok kez doğal afetlere neden oluyor. Aynı köyün içinde evden eve gidemiyoruz, çocuklarımız okula gidemiyor, hayvanlarımızı otlatamıyoruz. Tarım alanlarımız zarar görüyor, hayvanlarımız telef oluyor. Hastamız olduğunda şehre götüremiyoruz. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık ama yetmiyor tabi.

Şimdi belediyemiz menfez köprü çalışması başlattı. Bizim için hayal gibi bir şey ama gerçek olacak. Ulaşım çilemiz son bulacak, hayatımız kolaylaşacak. İlk kez bir belediye yönetimi sesimize kulak vererek gereğini yaptı.  Bu konuda hassasiyet gösteren belediye  başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve bunun için emek ortaya koyan belediye birimlerine, çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

“DOĞA OLAYLARI YAŞAMIMIZI KESİNTİYE UĞRATIYOR”

Köy sakinlerinden Yusuf  Volkan da yaşanan doğa olayları nedeniyle yılın önemli bir bölümünde sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek Bağlar Belediyesi’nin menfez köprü ve yol bakım çalışması başlatmasını değerli bulduklarını dile getirdi. Volkan,”Yaşadıklarımızı anlatmaya kelimeler yetmez.Yaşamak lazım ancak. Yağışlı günlerde irtibatımız ve ulaşımımız kesiliyor,buralar felaket yerine dönüyor. Maddi ve manevi zararlarımız oluyor. Sorunumuzu çözmek için çalışma başlatan Bağlar Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme