enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Bağlar Belediyesi’nden Koronavirüs Önlemleri

Bağlar Belediyesi’nden Koronavirüs Önlemleri
REKLAM ALANI

Bağlar Belediyesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında personelini  pandemi, koronavirüs ve hijyen konularında  bilinçlendirdi.

Vatandaşlara hizmet veren  belediyeye ait  kampüs  ve binalar dezenfekte edilirken, yaşlı, hasta, hamile ve engelli personel  12 gün idari izinli sayıldı.

Belediyenin sportif,kültürel ve sanatsal tüm etkinlikleri iptal edildi.  Üniversite adaylarına ücretsiz TYT-AYT kursunun verildiği eğitim merkezi de bir süreliğine kapatıldı.

Kendi çalışanlarının ve vatandaşların sağlığını her şeyden daha önemli gördüklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Öncelikle bizim bu noktada milletimize örnek olmamız gerekiyor. Bu nedenle halka açık olan belediyemize ait kampüs ve binalarda tedbirleri sıklaştırdık. Hiçbir şekilde panik yapmadan doğru tedbirlerle  birlikte bu süreci atlatacağız.” diye konuştu.

PERSONELE VİRÜS VE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Dünya genelinde  etkili olan ve Türkiye’de de görülmeye başlanan yeni tip koronavirüs salgınına karşı Bağlar Belediyesi  7 maddelik önlem paketini hayata geçirdi. Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan doktor ve iş güvenliği uzmanları, belediyenin değişik birimlerinde görev yapan personele pandemi,koronavirüs ve hijyen konularında eğitim vermeye başladı. Uzmanlar,salgına karşı neler yapılması gerektiği konularında bilgiler verdi.

SPORTİF, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER İPTAL

“Yeni tip koronavirüs riskine karşı 14 kural” adıyla bastırılan kitapçıklar,belediyeye ait kampüs ve binalarda asılırken, bu kitapçıkların vatandaşlara da dağıtılacağı kaydedildi. Belediyenin sportif,kültürel ve sanatsal tüm etkinlikleri durdurularak tesisler geçici süreliğine kullanıma kapatıldı. Kadın ve çocuk oyun merkezlerinde verilen mesleki ve temel eğitimler ertelenirken,  üniversite adaylarına ücretsiz TYT-AYT kursunun verildiği eğitim merkezi de bir süreliğine kapatıldı. Eğitim faaliyetleri ve dersler Milli Eğitim Bakanlığının kararı doğrultusunda ertelendi.

BİNALARA DEZENFEKTE, MAZERETİ OLAN PERSONELE İZİN

Vatandaşlara hizmet veren  belediyeye ait  kampüs  ve binalar dezenfekte edildi. Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile alınan kararlar doğrultusunda görevlendirilen özel ekip, halkın doğrudan temas kurduğu ve hizmet aldığı binaları titiz bir şekilde dezenfekte etti. Önemli bir gelişme de belediyede görev yapan personeller konusunda yaşandı. Virüsun bulaşma riskinin yüksek olduğu 60 yaşın üzerindeki çalışanların yanı sıra hamile,engelli ve kronik hastalığı olan personellere 12 günlük idari izin verildi.

“DEVLETİMİZİN ALDIĞI TEDBİRLERE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Alınan tedbirleri açıklayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,insan sağlığını her şeyden daha önemli gördüklerini söyledi.” Vatandaşlarımız virüsten korkmamalı ve günlük yaşantılarına devam etmeli ancak hastalık riskine karşı da uyanık ve tedbirli olmalı” diyen Beyoğlu,gerekli gördükleri önlemleri vatandaşlara hizmeti aksatmadan devam ettireceklerini kaydetti. Beyoğlu,”Ülkemiz inşallah bu günleri de atlatacaktır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan komutasındaki  devletimiz bu konuda bilinçlidir,tehlikeyi erken fark ederek bu konuda dünyada örnek olmuştur. Bizler de tüm kurum ve kuruluşlar olarak bu sürece katkıda bulunacağız. Bunu milli bir seferberlik görevi olarak telaki ediyoruz. Öncelikle bizim bu noktada milletimize örnek olmamız gerekiyor. Bu nedenle halka açık olan belediyemize ait kampüs ve binalarda tedbirleri sıklaştırdık. Aziz millletimizden bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bağlar Belediyesi’nden Koronavirüs Önlemleri

Bağlar Belediyesi’nden Koronavirüs Önlemleri
REKLAM ALANI
16.03.2020
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme