enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5226
EURO
34,9004
ALTIN
2.430,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

Bağlar Belediyesine ait araca yönelik saldırıya tepki yağdı

Bağlar Belediyesine ait araca yönelik saldırıya tepki yağdı
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediyesi’ne ait temizlik aracı kimliği belirsiz kişiler tarafından önce silahlı saldırıya uğradı ardından yakıldı. Bağlar Belediyesi temizlik aracına yapılan saldırıyı siyasiler kınadı.

Bağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait temizlik aracı Nükhet Coşkun Caddesi’nde saldırıya uğradı. Temizlik işlemleri için gelen aracı durduran yüzleri maskeli kişiler, önce silahla tehdit ettiği sürücüyü indirdi ardından aracı yaktı. Temizlik aracına yönelik yapılan saldırıya dair konuşan siyasi parti temsilcileri, “bu ve benzeri eylemler kabul edilemez. Vatandaşlara hizmet etmek için çalışan bir belediyenin araçlarının yakılması bizleri derinden üzdü. Faillerin derhal yakalanmasını bekliyoruz” dedi.

BUDAK: ‘TERÖR ÖRGÜTÜ ZAYIFLADI’

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, saldırıya ilişkin şöyle konuştu: “Saldırının terör örgütü tarafından yapıldığını düşünüyoruz. Şoför arkadaşımızı silah zoruyla indirip aracı ateşe verdiler. Terör örgütü bu tür eylemlerle sonuç alamayacaktır. Yapılan bu saldırılar terör örgütünün ne kadar zayıfladığının göstergesidir. Saldırıyı yapanların tez zamanda yakalanıp hak ettikleri cezayı çekeceklerine olan inancımız tamdır.”

HDP’DEN KINAMA

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, yapılan saldırıyı kınayarak şu ifadeleri kullandı: “Yöntem olarak içeriğinde şiddet barındıran hiçbir eğilimi savunmuyoruz. Yerel yönetimlerin hizmetlerinin aksatılmaması gerekmektedir. Dün olduğu gibi bugün ve yarında demokratik ve barışçıl yaklaşımları savunacağız. Şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuz gibi yapılan saldırıyı da desteklemiyoruz. Faillerin yakalanmasını adaletin bir gereği olarak yargı karşısına çıkarılmasını bekliyoruz.”

KAYAALP: ‘TERÖR ÖRGÜTÜ KAOS İSTİYOR’

Yapılan eylemin terör örgütünün yeni hamlesi olduğunu ifade eden MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, “Uzun yıllardır korku ve kaosla varlığı hissettiren bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Son yıllarda Güvenlik güçlerimiz onlara nefes dahi aldırmadıkları için onlarda en iyi bildikleri yöntem ile yeniden korku ve kaos ortamı yaratmak istiyor. Yapılan olay basit bir eylem değil. Faillerinin yakalanması elzemdir Güvenlik güçlerimizin failleri yargı karşısına çıkaracağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

ENSARİOĞLU: ‘DİYARBAKIR’I BERABER KAZANACAĞIZ’

Tüm siyasi partilerin hizmet etme odaklı çalıştığını vurgulayan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu ise şöyle konuştu: “Yaşanan olay üzüntü vericidir. Şehrimizin bu tür olaylarla anılması bizleri üzüyor. Bütün siyasi parti temsilcilerinin ortak amacının hizmet etmek olduğunu düşünüyorum. Yapılan saldırı nedeniyle hizmetin sekteye uğratılması hedefleniyor. Ancak Bağlar Belediyesinin hizmeti sekteye uğratmayacağına inanıyoruz. Diyarbakır’ı hep beraber kazanacağız. Diyarbakır’ın gençlerini bu tür olaylarla kaybetmeyeceğiz.”

‘ÇÖP KAMYONU DEĞİL, VATANDAŞA GİDEN HİZMET YAKILDI’

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediyesine ait temizlik aracı kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmasını kınıyor ve çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Hizmet araçlarına veya binalara zarar vermek vatandaşa zarar vermektir. Yani bu siyasi bir mesajdan ziyade vatandaşa giden hizmeti engellemek ve darbe vurmaktır. Bu tür şiddete başvuranların bir amacı da, toplumda yani vatandaşlar arasında korku ve panik oluşturmaktır.  Şiddet ve terör olaylarının herhangi bir fikre ve ideolojiye de faydası olmayacağı muhakkaktır. Siyasi bir amaçla terör ve şiddete baş vuranların, şiddetin ve terörün hiç bir sorunu çözmediğini, sorunların ancak konuşmak ve diyalogla çözülebileceğini anlamaları ve artık bundan vazgeçmeleri gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ERDEM: ‘DİYARBAKIR’A ZARAR VERİLİYOR’

Saldırılar nedeniyle Diyarbakır halkının büyük sıkıntı yaşadığını belirten Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, “Yapılan saldırılar Diyarbakır’a büyük zararlar veriyor. Gönül isterdi ki bu tür saldırılar yerine Diyarbakır için umut verici haberlerle ilgili konuşsaydık. Yıllardır bölgemizde varlığını hissettiren bu tür saldırılar Diyarbakır’a zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. Yapılan saldırılar nedeniyle Diyarbakır halkı büyük kayıplar yaşıyor. Böylesi üzücü hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Faillerin yakalanmasını istiyoruz” dedi.

‘ŞİDDET TOPLUMDAN SİLİNMELİ’

Saldırıyı kınayan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, şu ifadeleri kullandı: “Yapılan eylemi kınıyoruz. Bölgemiz ne yazık ki bu tür hadiseler yüzünden çok sorun yaşıyor. Toplum olarak uzun yıllardır bu tür eylemlere ne yazık ki tanıklık ediyoruz. Şiddetin toplumdan tamamen silinmesini istiyoruz. Eylemi kim veya kimlerin yaptığı önemli değil. Sorumluların yakalanmasını bekliyoruz.”

‘KAOS VE HUZURSUZLUK İSTEMİYORUZ’

Siyasilerin yanı sıra vatandaşlarda yapılan saldırıyı şu sözlerle kınadı: “Bağlar’a 20 yıl sonra hizmet belediyeciliğinin gelmesi terör odaklarını rahatsız etti. Halkın kurumu olan belediye aracına yapılan saldırıyı bize yaptılar. Artık kaos ve huzursuzluk istemiyoruz.”

Kaynak: Güneydoğu GÜNCEL

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme