enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024
Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren 77 puanla liderliğini sürdüren Amedspor, İğdır FK spor hazırlıklarını bu sabah erken saatlerde yaptığı ter antrenmanıyla tamamlayarak kampa girdi. DİYARBAKIR GAZETE- Kırmızı grup lideri Amedspor ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerleyen Yeşil Kırmızılı takım, Yarın taraftarının önünde oynayacağı Iğdır...
20.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın oynanacak Amedspor-Iğdırspor karşılaşması için kentin iki farklı noktasına dev ekran kurarak ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. DİYARBAKIR GAZETE- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta 77 puanla şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’da grubun üçüncü sırasındaki rakibi Iğdırspor’la Diyarbakır Stadyumu’nda karşı...
20.04.2024

Bakan Pekcan Diyarbakır’ın ekonomisini dinledi

Bakan Pekcan Diyarbakır’ın ekonomisini dinledi
REKLAM ALANI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan ve Yönetimleri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a Diyarbakır’ın talep ve sorunlarını ilettiler.

KAYA: ”DESTEKLER ARTIRILMALI”

DTSO Başkanı Mehmet Kaya Eximbank Şube Müdürlüğü’nün açılması, ilin gümrük altyapısının ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, Irak ile ihracatta karşılaşılan sorunlar, fuar organizasyonlarının desteklenmesi, bölgesel kooperatif fuarının organize edilmesi ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesine yönelik talep ve sorunları aktardı.  Diyarbakır ilinin mevcut ihracatının üzerinde bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kaya, ihracatın geliştirilmesi için Bakanlıkça sunulan desteklerin bölgede arttırılması, hava alanında geçici gümrük alanı gibi altyapının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. İlde üretim yapan işletme sayısının oldukça altında işletmelerin ihracat yaptığını ve işletmelerin ihracata yönlendirilmesi için özellikle finansal desteklerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

YEŞİL: ”POZİTİF AYRIMCILIK YAPILSIN”

DTB Başkanı Engin Yeşil ise, lisanslı depoculuk ile ilgili yerelin ihtiyacını, lisanslı depoculukta karşılaşılan sorunları, teminat sorunu ve tarımsal ürün borsasında yaşanan sorunları ve talepleri aktardı.

Yeşil, şöyle dedi:

“Borsamızın stratejik planda 1. öncelik olarak yer verdiği pamuk lisanslı depo çalışmaları doğrultusunda fizibilite raporları hazırlanmıştır. Ancak kurulum maliyetinin oldukça yüksek olması nedeniyle Borsamızın gerek mevcut imkânları ve gerekse de kredi ile lisanslı depo yapabilme imkânı mali açıdan bulunmadığı için çalışmalarımız durma aşamasına gelmiştir. Bu nedenle özellikle Bakanlığımızın bu konuda Borsamızın bu projesine destek vererek katkı sağlamasını ve gerek bölge ve gerekse ülkemiz için stratejik bir ürün olan pamuk üretiminin ve ticaretinin merkezi olacak ilimize pozitif ayırımcılık yapılmasını talep etmekteyiz”

DTB Başkanı Yeşil ayrıca Lisanslı depolara giren ürünlere göre bölgesel şartlar ve ürüne göre fire oranlarının belirlenmesini ve üreticilerin  lisanlı depoculukta yaşadıkları sorunları dile getirdi.

EBEDİNOĞLU: ”ÖZEL DESTEK VERİLMELİ”

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu da, pandemi döneminde esnafların karşılaştıkları finansal sorunları, esnaf kredilerine erişimde bölgesel düzeyde yaşanan farklılıkları ve pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında kapatılan işletmeler ile ilgili özel destek paketleri hususunda değerlendirmelerde bulunarak yaşanan sorunları aktardı.

BAKAN PEKCAN: ”ÖNERİLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Diyarbakırlı iş dünyasının talep ve önerilerini dinleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İstişareye çok önem verdiklerini bu kapsamda düzenli olarak STK Başkanları ile istişare toplantıları yaptıklarını anlattı. Pekcan, Diyarbakırlı iş dünyasının talep ve önerilerinin de takipçisi olacaklarını söyledi.

Diyarbakır’ın turizm, tarım, sanayi sektörlerinin tamamında iddialı, çok boyutlu ekonomiye sahip bir çekim merkezi olduğunu belirten Pekcan, “Diyarbakır’ın başta sanayi olmak üzere tüm bu alanlarda potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu, ama potansiyelin altında faaliyet gösterdiğini değerlendiriyorum. İnşallah birlikte çalışarak bu potansiyeli daha iyi realize edeceğiz.” dedi.

DİYARBAKIR GEÇEN YIL 200 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Diyarbakır’ın geçen yıl 200 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Pekcan, bu rakamın Diyarbakır’ın potansiyelinin çok altında olduğunu anlatan Bakan Pekcan”Diyarbakır’a geçen yıl 2.4 milyon lira lira tutarında ihracat desteği sağlandığına işaret ederek,Diyarbakır’da Ticaret Bakanlığının desteğiyle devam eden halen iki Ur-Ge projesinin olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

İHRACATTA İLK ADIM PROGRAMI

İhracatı ülke geneline yaymak ve iller arasındaki ihracat farklılıklarını en aza indirmek amacıyla “81 İlde İhracata İlk Adım Programı” başlattıklarını da belirten Pekcan, ”Bu kapsamda 76 ilde 15 bin 770, Diyarbakır’da da 771 potansiyel ihracatçı firma tespit ettiklerini bildirdi. Pekcan, potansiyel ihracatçı firmalarla 6 ay süreyle birebir çalışarak onlara mentörlük vereceklerini ve KOBİ’lerin, küçük işletmelerin, kooperatiflerin ihracat yapmasını destekleyeceklerini söyledi.

Bakan Pekcan son olarak, Ticaret Bakanlığı’nın ve bağlı kuruluşlarının her zaman Diyarbakır iş dünyasının yanında olduğunu belirterek,” Diyarbakır’ın iç ve dış ticarette çok daha iyi bir konuma sahip olması için Bakanlık desteklerinden daha iyi faydalanılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Sait BAYRAM

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bakan Pekcan Diyarbakır’ın ekonomisini dinledi

Bakan Pekcan Diyarbakır’ın ekonomisini dinledi
REKLAM ALANI
27.12.2020
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme