enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024
Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek olmak için “Filistin’e İnsanlık Zinciri” adlı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası iftar yemeği verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek amacıyla ‘Filistin’e İnsanlık Zinciri’ adlı yürüyüş düzenlendi. Rektörlüğün ve STK’ların da destek verdiği yürüyüşe 750 öğrenci katıldı. Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek olmak için...
29.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Yazar, Şair ve Aktivist Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüş’ü Diyarbakırlılarla buluşturdu. DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor. “Bereketin İzinde Diyarbakır’da Ramazan” mottosuyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Yazar, Şair...
29.03.2024
2015-2016 Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı süreçten dolayı ağır tahribata uğrayan Diyarbakır’daki tarihi 457 yıllık Paşa Hamamı, 3 yıllık bir onarımın ardından turizme kazandırıldı. DİYARBAKIR GAZETE- (ÖZEL)- Osmanlı döneminde dönemin Diyarbakır Valisi Behrampaşa tarafından 1564-1567 yıllarında yaptırılan ve 2000 yılına kadar sabah erkeklere, öğleden sonra da kadınlara hizmet veren, 2000 yılından...
29.03.2024

Bakan Varank: “Diyarbakır’da hazırlanan projelerle 10 bin kişiye istihdam sağlanacak”

Bakan Varank: “Diyarbakır’da hazırlanan projelerle 10 bin kişiye istihdam sağlanacak”
REKLAM ALANI

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı toplu açılış töreninde sanayi alanında hayata geçirilecek projelerin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Karacadağ Kalkınma Ajansı, hayata geçirilecek 4 proje için toplu açılış töreni düzenledi.

Açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı konuşmasında bakanlık olarak Diyarbakır’da yaptıkları ve yapacakları yatırım projeleri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplu açılış töreninde Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun açılış konuşmalarından sonra katılımcılara hitapta bulunan Varank, Diyarbakır’ı Tarım ve hayvancılıkta olduğu gibi sanayi anlamında da üst sıralar taşımak için çalışmalarını devam ettirdiklerini belirterek sanayi yatırımlarına ivme kazandırmak için Diyarbakır’daki Organize Sanayi Bölgelerine kredi desteği sağladıklarını söyledi.

“ÜRETİME GEÇEN 263 PARSELDE YAKLAŞIK 14 BİN DİYARBAKIRLI İSTİHDAM EDİLİYOR”

2002 yılı sonrası kurulan Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB ve Diyarbakır Karacadağ OSB ile birlikte bu şehirdeki OSB sayısı üçe çıktığını dile getiren Varank, “Diyarbakır OSB ve Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB için toplamda 263 milyon liraya yakın bakanlık kredisi kullandırdık. Diyarbakır OSB arıtma projesi yine Bakanlığımızın desteğiyle tamamlanarak geçtiğimiz yılın sonunda faaliyete geçti. OSB’lerin tamamında bugün itibarıyla üretime geçen 263 parselde yaklaşık 14 bin Diyarbakırlı istihdam ediliyor. İnşallah tüm parsellerin dolmasıyla bu sayı iki katına çıkacak.” dedi.

Son 19 yılda bu şehre yatırım yapmak isteyen firmalar için bin 800’e yakın teşvik belgesi düzenlediklerini ve bunların 850’den fazlası tamamlanarak 40 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden Varank, “Bakanlığımıza bağlı Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri bu hedef doğrultusunda sadece son 2 yılda sanayi, girişimcilik, tarım, hayvancılık, turizm alanına katkı sağlayacak birçok projede öncü aktör olarak yer aldı. Önümüzdeki dönem için de çalışmalarımız süratle devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“14 YENİ FABRİKA BİNASINI 3 AY İÇERİSİNDE HAZIR EDİYORUZ”

Diyarbakırlı gençleri ve sanayicileri ilgilendiren projeleri paylaşan Varank, “Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bismil, Çermik, Ergani ilçelerinde ve Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB’de ‘Hazır Giyim’ sektörlerine yönelik yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alana sahip 14 yeni fabrika binasını 3 ay içerisinde hazır ediyoruz. 70 milyon liralık desteğimizle tamamlanacak 4 proje, 4 bin 900 gencimize ekmek kapısı olacak.” şeklinde konuştu.

Varank, “5 bin 400 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, yaklaşık 2,5 milyar liraya mal olacak Diyarbakır Lojistik Merkezi Projesi’nde artık son eşiğe geldik. Projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu merkez kapsamında 58 tane A+ sınıf depo inşa edilecek. Bölgesel kalkınma anlayışıyla tasarlanan 40 milyon lira bütçeli 2022 Yılı Stratejik Sektörlere Finansman Desteği Programı (FİNDES) ile yaklaşık 152 milyon liralık yatırımı hayata geçireceğiz.” diye belirtti.

“TOHUMCULUK LABORATUVARI SAYESİNDE DİYARBAKIR’DA SERTİFİKALI TOHUM VE TARIMSAL ÜRETİM ARTACAK”

Karacadağ Kalkınma Ajansımızın destekleriyle hayata geçen 4 projenin içeriğine değinen Varank, şunları söyledi: “Toplam değeri yaklaşık 8 milyon lira olan bu projelerden ilki Diyarbakır STEM Merkezi ve Tasarım Beceri Atölyeleri projesi. Kurulan STEM Merkezinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize eğitimler verilecek. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanacak. Aynı zamanda bu Merkez, proje kapsamında 17 ilçede kurulacak Tasarım ve Beceri Atölyelerinin koordinasyonunu yapacak”

Varank, “İkinci projemiz olan Özel Gereksinimli Bireyler Mola Evi ile zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin yaşam kalitesi artırılacak, engelli bakımında ailelerin yaşadığı sorunların çözümüne yardımcı olunacak. İçinde eğitim odaları, hobi sınıfları, spor salonu, mutfak ve yemekhane bulunan gündüzlü bakım merkezinde revir, çağrı merkezi, engelli araç ve psikososyal servis hizmetleri sunulacak.” dedi.

Üçüncü projenin tarıma yönelik olduğunu sözlerine ekleyen Varank, kurulan tohumculuk laboratuvarı sayesinde Diyarbakır’da sertifikalı tohum üretimi ve buna bağlı olarak tarımsal üretim ve kalitenin artacağının altını çizdi.

Son projenin ise çocukların ve gençlerin okuma ile araştırma alışkanlıklarını geliştirecek kütüphaneler inşa edilmesine yönelik olduğunu ifade eden Varank, bu kapsamda 4 ilçedeki Cami müştemilatları, Kur’an Kursları ve atıl durumda bulunan 11 mekânın tadilatı yapılarak bu alanların gençlerin kullanımına sunulacağını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme