enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,8379
ALTIN
2.507,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Başkan Beyoğlu: “Bağların parasını Bağlar’a harcıyoruz”

Başkan Beyoğlu: “Bağların parasını Bağlar’a harcıyoruz”
REKLAM ALANI

2 yılı aşkın bir süredir görevde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, çalışmalarını değerlendirdi. Kısa zamanda birçok çalışmaların yapıldığını belirten Beyoğlu, vatandaşlarla daha sağlıklı bir iletişim kurmak için ilginç bazı yöntemler düşündüğünü açıkladı.

İşte, Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu ile yaptığımız röportajımızın detayı şöyle;

“MİLLETİN BAHÇESİ VE DİĞER PARKLARLA ZAMAN İÇİNDE 150 BİN METREKARELİK BİR YEŞİL ALAN KAZANDIRACAĞIZ”

Yol yapım, yeşillik ve çevre düzenlemesi açısından neler yaptınız? Çalışmalarınız tatmin edici mi?

Milletin bahçesi ve diğer parklarla zaman içinde 150 bin metre karelik bir yeşil alan tedarik edeceğiz. İnsanımız müsterih olsun bu park ve bahçeleri ilçemiz için birer akciğer değerinde düşünüp vatandaşlarımızın nefes alabileceği güvenilir ve huzurlu bir ortam haline getireceğiz. Bu aile parklarında bazı gençlerimizin aile edebine aykırı hal ve davranışlardan bulunmamasını gerektiğini bir şehremini olarak tavsiyemizdir, şayet bu tavsiyeleri dikkate almayan olursa halkımızın talebi üzerine zabıtamız gereğini yapacaktır. Bağlarımızın yollarını kısa zamanda gerektiği kadar asfaltlayarak halkımızın ayağı, taşa çamura değmesin huzur içinde mahallelerinde seyru sefer etsinler diye bu açıdan da hızlı ve nitelikli bir çalışma yaptık, yapmaya devam ediyoruz.  İnsanımızın çeyrek asırdır hasret kaldığı hizmetleri seve seve ayağına götürüyoruz. Belediye laf üretme yeri değil, hizmet kurumudur. Bu konuda kararlarıma oylarıyla destek veren meclis üyelerime de teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

“BELEDİYEDEN BEKLENMEYEN BAZI UZUN VERİMLİ ÇALIŞMALAR DA YAPTIK”

Diyarbakır’da bazalt taşından asfalt üretmek için bir tesis kurduk, ilk etapta pahalı görülebilir ama uzun verimli olarak kârlı bir yatırımdır. Artık sadece Bağlar ilçemizin değil tüm şehrimizin asfalt ihtiyacı rahatlıkla temin edebilir bir tesisimiz var.  Bu tesisimiz Karacadağ’ın bazalt taşından yıllık 600 BİN ton asfalt üretebiliyor. Bir yanda araziden taşlar toplanınca ayrıca ekilebilir toprak ortaya çıkıyor.  Bu bazalt taşlardan elde edilen kazanç bağlarımıza yol, su ve hizmet olarak dönüyor. Bu çalışmaları kontrol ederken yer yer vatandaşlarımızın teşekkür pankartlarını asmaları da memnuniyetlerinin bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Bağlarımızın her tarafına hizmet götürmek mecburiyetindeyiz, oy verdi vermedi gibi bir ayırım yapmamız söz konusu olamaz, Ak Partili, HDP’li ya da Hüda-Par’lı olsun vatandaşlarımızın tamamına hizmet götürmek durumundayız.

“BEŞİKTEN MEZARA KADAR VATANDAŞIMIZIN BELEDİYE İLE İLGİSİ VAR”

Başkan olarak kanaatim şu ki beşikten mezara kadar vatandaşımızın belediye ile ilgisi var, hakkı hukuku var. Biz 400 BİN bağlar sakinlerimizin hizmeti için buradayız, vatandaşlarımızdan ricamız belediye ile aralarına mesafe koymasınlar ve sağda-solda var olan sorunları, ya da sıkıntıları olan kimseleri şu tlf. 0 412 251 93 00 / 444 33 21 (Halkla ilişkiler)numaraya bildirsinler. Muhakkak imkanlarımız ölçüsünde sorunun çözümü için gayret edilecektir. Bir hafta zarfında sorun çözülmezse şu tlf. 0 412 251 93 00 / 444 33 21 (özel kalem)numaraya bildirmelerini istirham ediyorum.

“BAĞLAR’IMIZ 400 BİN’E YAKIN BİR NÜFUSA SAHİPTİR”

Malumunuz çeyrek asır önce tüm şehrimizin nüfusu 400 bin civarındaydı şimdi ise sadece Bağlar ilçemiz 400 Bine yakın bir nüfusa sahiptir. Dolayısıyla herkesten haberdar olmamız çok zor, bu konuda belediyemize yardımcı olmak vatandaşlık görevi olsa gerek. Unutmayın bizim pratik bakım onarım ekibiz var, anında müdahale edip sıkıntıyı gideriyoruz.

“YOLLARIMIZIN HEMEN HEMEN HEPSİNİ ASFATLADIK”

Vatandaşlarımız şahittirler ki, yolarımızın hemen hemen hepsini asfaltladık, ancak kentsel dönüşümün olmazsa olmazı olan mahallelerimize istediğimiz hizmeti ulaştıramıyoruz, halkımız o iki metrelik sokaklardan ve yıkma usulü yapılan çarpık binalardan bir an önce kurtulması lazım. Bu münasebetle Cumhurbaşkanımızın da onayını alan bu mahallelere yönelik kentsel dönüşümü bir an evvel gerçekleştireceğiz inşallah. Kentsel dönüşüme olan ilgi/katkı ve güvenlerinden dolayı hemşerilerimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Yol yapımı ve çevre düzenlemesi açısından yaptıklarımızı anlatmaya kalksak röportaj formatını aşar dolayısıyla bu kadarı anlatmakla yetinelim bence. Gönül belediyeciliği yapıyoruz

“HER FIRSATTA SOKAĞA İNMEYE ÇALIŞTIK”

Gönül ve sosyal belediyecilik konusunda ne tür çalışmalarınız var?

Göreve geldiğimden bu yanı ilk birkaç ay çalışma sistemimiz oturduktan sonra, hemen hemen her fırsatta sokağa inmeye çalıştık, çalışmaları yerinde takip ederken aynı zamanda vatandaşlarımızla yüz yüze hemhal olmaya gayret ettik. Yetmedi zaman elverdiği ölçüde her gün birkaç evi ziyaret ederek, hasbihal edip, duygu ve düşüncelerinden faydalanmaya çalıştım. Bu çalışma tarzım hala devam ediyor, bu konuda bana eşlik edip gerekli yardımını esirgemeyen eşim Dürdane Beyoğlu’na da teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yakında günde an az 10 numara arayarak “ben Hizmetkarınız Bağlar Şehremini Hüseyin Beyoğlu sizin için ne yapabilirim?” çalışmasıyla da bir daha vatandaşımıza ulaşmaya çalışacağım, insanımızın gönlünü kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Malumunuz belediyenin imkanları ölçüsünde bayram münasebetiyle muhtaç olan vatandaşlarımıza harcama kartı verdik, keşke imkanımız olsa da o kartları 12 aylık yapabilsek ama şu anda o imkanımız yok fakat çalışmalarımız devam ediyor.

“ŞİMDİYE KADAR 60 BİN AİLEYE ULAŞTIK”

Şimdiye kadar 60 bin aileye ulaştık elhamdülillah bu vatandaşlarımızın telefonları yanımızda kayıtlıdır, durumlarını takip etmeye devam edeceğiz, her evden en az bir kişi daimi bir işe başlamadıkça gamsız yatmamız düşünülemez. Bağlar ilçemizin ekonomik açıdan iki yüzü var, elhamdülillah çoğunun imkanları iyi, Bağcılar semti işimizi kolaylaştırıyor, bize katkı veriyor mesela, ama bazı semtlerimizde de sıkıntı çok, hayatta %100 başarı yok ama bu mağdur vatandaşlarımızın sıkıntısını gidermek için çok yönlü bir çalışma içindeyiz, asıl amacımız balık vermekten çok, balık tutmayı insanımıza öğretmektir.

“EĞİTİM ÖĞRETİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Maalesef bu korona hastalığı birçok açıdan hayatımızı olumsuz etkilediği gibi eğitim-öğretimimizi de vurdu, bağların asıl geleceğini ilgilendiren, bahtını açan en önemli yollardan biri “Talim Terbiye”dir. Bütün okullarımıza ilgi göstermek boyun borcumuzdur. Ayrıca sınavlara hazırlık kursları da bizim için önemli bir iş ve ilk fırsatta ulaşabileceğimiz öğrencilerimizi arttırmalı hatta hazırlık için bir niyeti olan tüm öğrencilerimize ulaşmalıyız. Vatandaşlarımızdan şu istirhamda da bulunuyorum çocuklarımızı illaki akademik başarıya zorlamayalım, önemli olan onurlu bir hayattır, çocuğa okumak ağır geliyorsa varsın kendine bir meslek seçsin. Bunu da unutmayalım.

“İLÇEMİZİN MANEVİYATI İÇİN DE ÇALIŞACAĞIZ”

Bazı kimseler hep maddi menfaate endeksli yorum ve değerlendirmeler yapmaktadırlar, unutmayalım ki insan ruh ve beden olmak üzere iki değerden meydana geliyor, dolayısıyla hem ruhumuzu hem bedenimizi beslemeliyiz. Bu münasebetle ilçemize dönük manevi programlarımız da olacak. Biz insansımızın hem dünya hem ahireti için çalışacağız”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme