enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4961
EURO
34,5758
ALTIN
2.478,95
BIST
9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

Başkan Karamehmetoğlu’ndan 19 Mayıs ve Kadir Gecesi mesajı

Başkan Karamehmetoğlu’ndan 19 Mayıs ve Kadir Gecesi mesajı
REKLAM ALANI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlere güvenimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, mesajında, “İnşallah 19 Mayıs Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece, Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. İslam’da Mübarek Günler ve Geceler vardır. Bu Mübarek Gecelerin en önemlisi, Kadir Gecesi’dir. Çünkü Kuranı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bu mübarek gecenin, bu güzel Vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizin yeni tip Kovid19 koronavirüs salgını tehdidiyle yaşam mücadelesi veren başta Türkiye, tüm Türk dünyası ve yakın ve uzak çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve tüm insanlar için sağlığının son bulması ve sevgiyi, barışı ve huzuru getirmesi en büyük dileğimdir. Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Çermikli hemşerilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu Gecenin Ülkemize, tüm İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, bu yıl aynı tarihe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Karamehmetoğlu mesajında, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinde bağımsızlık meşalesinin yakılışının 101. yılını kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919 tarihi, bütün orduları dağıtılmış ve memleketinin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olsa dahi esareti kabul etmeyen, hürriyetinden asla vazgeçmeyen büyük Türk milletinin yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin ilk adımıdır. Büyük Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek vatan aşkıyla atan kalpleri, bağımsızlık duygusuyla çarpan yürekleri tutuşturarak tüm vatan sathına yayılmıştır” ifadelerini kullandı.

“HAZİNEMİZSİNİZ”

Gençlere verilen önemi vurgulayarak yine gençlere seslenen Başkan Karamehmetoğlu, “Tarihten silinmek istenen bir milletin özgürlüğünü kazanmak için mücadeleye başladığı bir günü “gençlik bayramı” olarak kabul etmesi ve ayrıca Ulu Önderimiz Atatürk tarafından “benim doğum günüm 19 Mayıs’tır” diye ilan edilmesi gençlerimize verilen önemin ve duyulan güvenin en büyük göstergesidir. Sevgili Gençler; vatanını kendi canından aziz bilen atalarımızın verdiği destansı mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimleri sizlere emanettir. Hiç kuşku yok ki sizler, yüreklerinizdeki vatan sevgisi ve tükenmek bilmeyen enerjiniz ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak en önemli hazinelerimizsiniz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz siz gençlere güvenimiz tamdır” dedi.

İKİ DEĞERLİ GÜN AYNI TARİHTE BULUŞTU

Vatandaşların hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını hem de Kadir Gecelerini kutlayan Başkan Karamehmetoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yıl hem milli hem de manevi iki çok güzel ve anlamlı günümüz 19 Mayıs tarihinde buluştu. Korona virüs salgını nedeniyle milli bayramlarımızı ve kandillerimizi hep birlikte kutlayamasak da yüce Allah’ın ve vatanımızın sevgisi ile dolu olan gönüllerimiz bir ve beraberdir. Yürekten inanıyorum ki önümüzdeki yıl bu anlamlı günleri sağlıkla, hep birlikte kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizin başladığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı ve bin aydan hayırlı olan mübarek Kadir Gecenizi kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, kutsal vatanımızın huzur ve güvenliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu, Kadir Gecemiz mübarek olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme