enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
ALTIN
2.503,43
BIST
9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Başkan Kaya, 9 Aylık görev süresini değerlendirdi

Başkan Kaya, 9 Aylık görev süresini değerlendirdi
REKLAM ALANI

9 aylık görev süresini değerlendiren Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Belediye yönetimi olarak konumumuz çözüm geliştirme konumu olduğunu belirterek, “Şikayet ve serzeniş konumu değil. Ancak gerek büyükşehir yasasının zorluğu gerek kaynaklarımızın oldukça kısıtlı olması elimizi kolumuzu bağlayan faktörlerdir. Buna rağmen bahanelere sığınmadan en iyisini yapma konusunda elimizden geleni yapmaktan bir an geri durmayacağız” dedi. Kaya, Çalışmaların başlangıcı aşamasında tam mobilize olmuşken kayyımın atanmasının tüm planlarını alt üst eden bir gelişme olarak karşılarına çıktığını söyledi.

Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 9 aylık görev süresini değerlendirdi. Göreve gelişlerinin dokuzuncu ayına girdiğini ifade eden Başkan Kaya, “Bu zamanı üç periyorda ayırarak değerlendirmek mümkün. Birinci periyotta planlama üzerinde yoğunlaştık. Planlama olmaksızın yapılan her iş amaca hizmetten uzak olma riskini taşır. Ayrıca plansız işler öncelik sıralamasını içermediğinden beklentilere cevap oluşturamaz. Biz de bir plan ve yöntem içinde çalışma yürütebilmek için planlamayı önemseyerek yol haritamızı belirlemeye çalıştık” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE EŞ GÜDÜMLÜ BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

Büyükşehir Belediyesi ile eş güdümlü bir çalışma başlattıklarına değinen Kaya, “Ergani Büyükşehir yasasına bağlı olarak yönetilen bir kenttir. Dolaysı ile bağlı olduğumuz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu ve eş güdümlü çalışmamız verimli bir hizmet için olmazsa olmazdır. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak Büyükşehir Belediyesi ile bir eş güdüm çalışması yaptık. Ortaklaştığımız bir eylem planı çerçevesinde hizmet üretmeyi önümüze koyduk. Bu planlamada esas olan nokta öncelikler sıralaması ve acil hizmet alanlarının belirlenmesi idi” dedi.

ALT VE ÜST YAPIYISINIRLI KAYNAĞIMIZI VERİMLİ KULLANDIK

Kaya, Ergani’de alt yapıya dair sorunu etaplar halinde çözmeye gayret ettiklerini belirterek, “Bu noktadan hareketle Ergani’nin acil çözüm bekleyen sorunlarını belli başlıklar altında topladık. Öncelikle altyapı sorunu büyük olan bir kent ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğine binaen altyapıya dair sorunu etaplar halinde çözmeye ve bununla eş zamanlı olarak üst yapıyı düzenlemeye karar verdik. Altyapı ıslahı gerçekleştikçe üst yapıda da düzenleme çalışmaları yapmak sureti ile hem sınırlı kaynağımızı verimli kullanmayı hem de derli toplu bir çalışmayı öngördük” ifadelerini kullandı.

“KENT İÇİ TRAFİK VE ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEYE GAYREK EDİYORUZ”

Kent içi trafik ve ulaşım sorununu da öncelikleri arasına aldıklarına işaret eden Başkan Kaya, “Bu sorunu çözmek amaçlı kentimizin artık kullanılamaz hale gelen ve kentimize yakışmayan otogarının yenilenmesini sağlayacak projeyi acilen hayata geçirme kararı verdik. Yeni otogar yapımı ile kentin içindeki tüm minibüs kooperatifleri kent dışına otogara taşınacağından epeyce bir rahatlama söz konusu olacaktı. Bunun yanında kent içinde yapılacak iki adet otopark da ayrıca duran araç trafiğine bağlı yoğunluğu giderecek ve böylece ciddi oranda bir trafik rahatlaması sağlanacaktı. Bunun yanında yeni bir çevre yolu sayılacak kent içine girmeden alternatif bir güzergah oluşturacak yol açma projemizi de olgunlaştırma aşamasına getirmiş durumdaydık. Bu üç ayak ile kent içi araç trafik yoğunluğu neredeyse yarı yarıya inecek duruma gelebilirdi” diye konuştu.

“MEZARLIK SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Ergani’ye ikinci mezarlık için arazi tahsisi için Milli Emlak’tan talepte bulundukların ifade eden Kaya, “Kentimizin ciddi bir mezarlık sorunu olduğunu da bilerek eski mezarlıkların islahı ve düzenlenmesi; acilen de yeni mezarlık alanların açılmasına yönelik çalışmalar da başlatmış olduk. Yeni mezarlık alanımız olarak Gülbaran Mezarlığının kapasite artırımı ve düzenlenme çalışması fiilen başlatılmış durumda geldi. İkinci bir mezarlık alan için de Mili Emlak’tan arazi tahsisi için talepte bulunduk ve talebimizi ilettik gerekli yazışmalar başladı sonuç bekliyoruz. Eski mezarlıklarla ilgili ıslah çalışmalarının projelendirilmesi de başlatılan çalışmamız içinde vardı”

“KAYYIM ATANMASI TÜM PLANLARIMIZI ALT ÜST ETTİ”

Ergani Belediye Başkanı Kaya, Bu çalışmaların başlangıcı aşamasında tam mobilize olmuşken kayyımın atanması tüm planlamamızı alt üst eden bir gelişme olarak karşılarına çıktığını belirterek, şöyle dedi:

“Bir anda her türlü hazırlıklar boşa düşen bir duruma geldi. Böylece ikinci periyoda geçen sürecin içinde gördük kendimizi. Yeniden revize edilen bir planlamaya ihtiyaç duyar hale geldik. Zira Kayyım bizimle ortaklaşacak bir çalışmayı sürdürecek değildi. Biz de tek başına yapabileceğimiz yeni bir yol haritasını belirlemek durumunda kaldık.

“ASFALT VE PARK İHALELERİMİZ SONUÇLANDI”

Yeni durum karşısında ele aldığımız hizmetlerin icrası için işlere yönelik ihale süreçlerini başlattık. Bu meyanda asfalt ihalemiz ve park ihalemiz sonuçlanan ihaleler oldu. Daimi semt pazarları projemizin ilk ayağı olan pazarımız ihale aşamasında. En kısa sürede ihalesi yapılıp inşaya başlayacağız.

 Sorunları gayet fazla olan ve acil çözüm bekleyen kentimize dair kendi sorumluluk alanımızla ilgili bazı noktaları öne çıkardık. Kentimizin üst yapı ile ilgili ihtiyaç saptamasını yapıp bunun bu dönem boyunca mümkün mertebe bitirilmesini hedef edindik. Bu noktada kent merkezimizin asfalt artı parke taşı ihtiyacı ortalama 600 bin metre karedir. Bunun yaklaşık maliyeti ise 35- 40 milyon TL’dir. Köy içi parke taşı ihtiyacı yaklaşık 1 milyon 500 bin metre karedir. Bunun da takribi maliyeti 55-60 milyon TL’dir. Dolayısıyla sadece üst yapı için ihtiyaç duyulan hizmetin bedeli yaklaşık 90-100 milyon TL civarıdır. Bu da Ergani belediyesinin yıllık yatırım bütçesinin yaklaşık yedi katı demektir. Sadece bir kalem ihtiyaç bile yedi yıllık yatırım bütçesine denk düşerken işimizin ne kadar zor olduğu sanırım anlaşılmış oluyor.

“DÖRT SEMT PAZARI VE BİR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Biz bu dönem boyunca yaptığımız planlamamda kent merkezinde dört sabit semt pazarı, bir kültür merkezi ve park olmayan mahallelerimizde bir kaç adet park yapma projemiz var. Bunlar için öngörülen rakam ise toplamda 30-35 milyon TL’dir. Dönemimiz boyunca Ergani için planladığımız toplam yatırım bedeli 130-150 milyon TL arası bir rakama tekabül edecektir. Bunu başarmak oldukça zor olmakla birlikte hedeften çok uzak düşmeyeceğimiz inancındayız. Bunun için de öz kaynaklarımızı arttırmaya yönelik bazı düzenlemeler yapma gereği ile karşı karşıyayız.

“BELEDİYE YÖNETİMİ OLARAK KONUMUMUZ ÇÖZÜM GELİŞTİRME KONUMUDUR”

Belediye yönetimi olarak konumumuz çözüm geliştirme konumudur. Şikayet ve serzeniş konumu değil. Ancak gerek büyükşehir yasasının zorluğu gerek kaynaklarımızın oldukça kısıtlı olması elimizi kolumuzu bağlayan faktörlerdir. Buna rağmen bahanelere sığınmadan en iyisini yapma konusunda elimizden geleni yapmaktan bir an geri durmayacağız.

“KÖY BAZLI ÇALIŞMALAR YAPMAYI YÖNTEM EDİNDİK”

Köy çalışmalarında bu dönem yapılanlar daha ön plana çıkan çalışmalar oldu. Köy bazlı çalışmalar yapmayı yöntem edindik. Artık bir köye girildiğinde oradaki sorunlar çözüp çıkmayı yöntem edindik. Bu hem daha düşük maliyet hem de zamandan kazanmayı sağlayan verimli bir yöntem oldu. Bu yüzden de köyde yaşayan hemşerilerimizin bu konuda sabırlı olmalarını özellikle isitirham ediyoruz.”

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme