enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Bedava ‘virüslü’ bilete dikkat!

Bedava ‘virüslü’ bilete dikkat!
REKLAM ALANI

Son birkaç gündür Diyarbakır’da hemen, hemen herkesin telefonuna bedava uçak bileti mesajları gidiyor. Gelen mesaja bir tıklayan bir daha iflah olamıyor. Zira mesaj telefonun sahibinin haberi olmadan rehberindeki herkese virüslü mesajlar gönderiyor. Telefonunuza herhangi bir arkadaşınızdan veya yakınınızdan mesaj veya Watshap mesajı olarak ‘Turkis Airlines 85 nci yıldönümünü kutlamak için 2 bedava bilet veriyor. Az önce 2 bedava bilet aldım’ yönünde bir mesaj gelir ise tıklamadan hemen silin. Zira gelen mesaj değil bir virüstür.

Siz BEDAVA kelimesinin cazibesine kanarsanız tüm bilgileriniz ve özeliniz faili belli olmayan kişilerin eline geçmiş olabilir.  Sırasıyla 2012 yılında E Mail, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında cep telefonları üzerinden THY adına ve aynı şekilde çok sayıda virüs gönderildi.

VİRÜS TÜM TELEFONLARA BULAŞTI!

Diyarbakır’da son birkaç günden beridir cep telefonlarına gelen virüslü bir mesaj tüm telefonlara bulaşmış durumda. Diyarbakır’da hemen, hemen herkese Türk Hava Yollarının 85. Kuruluş yıldönümü münasebeti ile 2 adet bedava bilet kazandıkları yönünde mesajlar gidiyor. Gelen mesajlarda yer alan internet bağlantı linkleri ise sizi doğrudan tuzağın merkezine götürüyor. Henüz kim tarafından gönderildiği bilinmeyen mesaja tıklayan vatandaşların telefonundan yine kendi bilgileri dışında rehberlerinde olan herkese aynı mesaj gidiyor ve böylece uzayıp gidiyor. THY yetkilileri böyle bir mesajdan bilgilerinin olmadığını beyan ederken bu işin nereye varacağı ise merakla bekleniyor.

TÜM BİLGİLERİ ÇALIYORLAR!

Bilişim uzmanları gelen mesajdaki linke tıklanması halinde telefonda bulunan tüm özel ve gizli bilgilerin, belgelerin, resim ve vidolarla birlikte telefon rehberlerine ulaşıldığına dikkat çekerken önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar yaşatabileceğine de değiniyorlar. Uzmanlar aynı zamanda telefonlara gelen bu virüslü mesajlara tıklandığı takdirde telefonunuzdaki tüm bilgilerin çalınma ihtimalinin yüksek olduğu ve gizli hiçbir şeyin kalmama ihtimalinin ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekiyorlar. Türk Hava Yolları’nın (THY) 85. yıldönümü kutlamaları için bedava bilet dağıttığı mesajları yalanlandı. Sosyal medyada hızla yayılan bir mesajda, bedava bilet kazanılması için paylaşılan linke tıklanması, yönlendirilen sayfadaki anketin doldurulması istendi. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, bazı sosyal medya kanalları ve mobil uygulamalarda THY adına düzenlenmiş görünen, ödül bilet temalı sahte mesajların yayıldığının tespit edildiğini bildirdi.

GÜVENLİKLERİ AÇISINDAN SAHTE MESAJLARI AÇMAYIN!

Üstün: “Bazı sosyal medya kanalları ve mobil uygulamalarda, Türk Hava Yolları adına düzenlenmiş görünen, ödül bilet temalı sahte mesajların yayıldığı tespit edilmiştir. Güvenliğiniz açısından bu gibi sahte mesajları açmadan, doğrudan silmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.” dedi.

‘2012, 2016, 2017 ve 2018 YILLARINDA TEKRARLANDI’

Son dönemlerde hemen, hemen tüm cep telefonlarına gönderilen virüslü THY mesajı ile ilgili olarak 2012 yılında da yine aynı şeyler E mail yoluyla, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında ise cep telefonları üzerinden yaşandı ve yaşanıyor. 2012 yılında da gerçekleşen virüslü saldırı Yeni Şafak gazetesi tarafından şöyle haberleştirilmişti: “THY’den yapılan açıklamada art niyetli bazı kişilerin sanki THY’den bilet alınmış gibi göstererek vatandaşlara sahte e-posta gönderdiğine dikkat çekildi. Bu dosyalarda virüs bulunduğu uyarısında bulunan şirket, kendilerinin rezervasyon ve bilet işlemi yapmayan kişilere herhangi bir onay maili göndermediklerini vurguladı. Uyarıda, “Bu şekildeki sahte e-mailleri açmadan silmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.” denildi. Öte yandan benzer bir yöntemin sahte Turkcell faturaları ile de denendiği ortaya çıktı. Söz konusu durumlara karşı vatandaşlar uyarılırken, özellikle şirket adları ile ”duyuru” diye gönderilen e-postalara, eklerinde pdf veya zip uzantılı dosya bulunan gönderilere itibar edilmemesi, bu tür iletilerin açılmadan silinmesi tavsiye edildi.”

Cep telefonları üzerinden 2016, 2017 ve 2018 yıllarında da aynı hikaye farklı versiyonlarda yine hayat buldu.

 ‘BEDAVA BİLET SÖYLEMİ CEZBEDİYOR’

Cep telefonlarına gönderilen virüslü mesajlarda özellikle ‘Bedava bilet’ üstelik 2 kişilik söylenince mesajı okuyanları adeta büyülüyor olsa gerek hemen, hemen ele geçirilen tüm numaralardan sayısız mesajlar gönderiliyor. Mesaj gönderen numaraların sahipleri ile yapılan görüşmelerde mesajların bilgileri dışında geldiğini ve haberlerinin olmadığını söylemeleri ise virüsün tüm bilgileri de kullanıcının bilgisi dışında gönderdiğine de işaret olarak kabul ediliyor.

Hemen, hemen her yıl THY adına virüslü mesajların vatandaşlara gönderilmesi akılları karıştırmaya devam ederken THY’nin ne tür önlemler aldığı ise büyük muamma.

Çok kimse hatırlamasa da 2016 yılında da şöyle bir mesaj insanlara gitmiş ve aynı sıkıntı yine yaşanmıştı: “Türk Hava Yolları adına benzer bir alt alan adı alan uyanıklar, iki ücretsiz Business Class bilet hediye ediyoruz diyerek kullanıcıların bilgilerini çalıyor. “2 Business class free Tickets” yani bedava bilet diye kandırıyorlar insanları.”  (Ahmet BEŞENK’in Haberi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme