enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
ALTIN
2.501,77
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024
Amedspor Iğdır FK spor maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Amedspor kulüp Başkanı Aziz Eladı, Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilere göre, hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi geleceğini söyledi.  DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor Iğdır FK spor maçı öncesi Amedspor Şehmus Özer Spor tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kulüp Başkanı Aziz...
19.04.2024
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024

‘Bilgin’liğini başka işlerde kullanmış!

‘Bilgin’liğini başka işlerde kullanmış!
REKLAM ALANI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca, çok sayıda müfettiş görevlendirilen Diyarbakır Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeki inceleme tamamlanırken, müfettişlerin hazırladığı rapordaki şok ayrıntı dikkat çekiyor.

Şimdiye kadar Bismil ve Bağlar Tapu Müdürleri başta olmak üzere onlarca teknik personellin bu raporlar üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce bölge dışına gönderildiği ayrıca yaklaşık 5 aydan bu yana Müfettişlerce açığa alınan Diyarbakır Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin’nin ise kişisel husumet beslediği personeli hakkında gerçeğe aykırı resmi yazı düzenleyerek terör örgütü üyesi olma gibi çok ağır suçla itham ettiği ortaya çıktı. Müfettişlerin incelemesinde personelin böyle bir durumu söz konusu olmadığı ortaya çıkarken, sahte belge hazırlayan Bilgin’nin rüşvet, irtikâp gibi 5 ayrı suça da karıştığını tespit etti. Müfettişlerin raporu doğrultusunda Bilgin ve Bismil Tapu Müdürlüğünde görevli iki personel için kesin ihraç istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nda sevki yapılırken, Bilgin hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Uzun bir süredir rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü’nde müfettişler incelemesini tamamladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca, görevlendirilen ve aralarında Başmüfettişlerinde bulunduğu çok sayıda müfettişin tamamladığı incelemesiyle ilgili hazırladıkları rapordaki şok ayrıntılar dikkat çekiyor.

VAY BİLGİN VAY

Diyarbakır Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin’nin kişisel husumet beslediği personeli hakkında gerçeğe aykırı resmi yazı düzenleyerek terör örgütü üyesi olma gibi çok ağır suçla itham ettiği ortaya çıktı.

OLMAYAN LİSTEYLE PERSONELİ ÜZERİNDE BASKI KURDU

Bilgin’in Kadastro Müdürlüğü’nde görevli personellerden terör örgütleriyle ilişkileri olduğu gerekçesiyle ‘Liste verildiğini’ iddia etmesine rağmen, Diyarbakır Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından, kendisine böyle bir listenin verilmediği, buna rağmen böyle bir liste varmış gibi resmi yazışmalarda bunu tekrar ettiği, bu durumu Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü personeli üzerinde baskı unsuru olarak kullandığı ve kendisi hakkında yapılan soruşturmalar sırasında, söz konusu listedeki kişilerin kendisine iftira attığını ileri sürdüğü ortaya çıktı.

‘SUÇ UYDURMA VE SAHTE BELGE DÜZENLEME’

Müfettiş raporlarında; Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin’in kişisel husumet beslediği personelini gerçeğe aykırı (sahte) belge düzenleyerek suç uydurma suçunu işlediği kanaatine varıldığı belirtilirken, raporun istem kısmında; “Bilgin’in Kadastro Müdürü olarak yaptığı yazışmalarda ısrarla, kendisine Diyarbakır Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu’nca, ‘Diyarbakır Kadastro Müdürlüğünde görevli personellerden terör örgütleriyle ilişkili olduğu gerekçesiyle ‘Liste verildiğini’ iddia etmesine rağmen, Diyarbakır Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından, kendisine böyle bir listenin verilmediği, buna rağmen böyle bir liste varmış gibi resmi yazışmalarda bunu tekrar ettiği, bu durumu Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü personeli üzerinde baskı unsuru olarak kullandığı ve kendisi hakkında yapılan soruşturmalar sırasında, söz konusu listedeki kişilerin kendisine iftira attığını ileri sürdüğü anlaşıldığından Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin’in kişisel husumet beslediği personelini gerçeğe aykırı (sahte) belge düzenleyerek suç uydurma suçunu işlediği değerlendirilmiş ve bu gerekçelerle 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 204/2. ve 271/1. maddeleri uyarınca soruşturulmasını teminen Diyarbakır Valiliği’nce 4483 sayılı yasanın 3/b ve 6’ncı maddeleri uyarınca ‘soruşturma izni verilmesinin’ gerektiği, yine sahtecilik suçu Anayasamızın 76. maddesinde yüz kızartıcı suçlar arasında sayılmıştır. Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin’in bu eyleminin memuriyetle asla bağdaşmayacak tarzda yüz kızartıcı ve utanç verici bir fiil olduğundan eylemine uyan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125’nci maddesinin E/g bengi gereğince memurluktan çıkarma cezası ile tecziye edilmesinin gerektiği” denildi.

BİLGİN 5 AYRI SUÇTAN YÜKSEK DİSİPLİN KURULU’NA DA SEVK EDİLDİ

Bilindiği üzere, aylar önce üç ayrı grup şeklinde soruşturmayı yürüten müfettişlerin yaptığı ilk inceleme sonrası Diyarbakır Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin görevden uzaklaştırılmıştı. Müfettişlerin raporu doğrultusunda yaklaşık 5 ayda bu yana görevden el çektirilen Bilgin’in söz konusu rapor dışında 5 ayrı suçtan (rüşvet, irtikâp, evrakta sahtecilik, suç uydurma ve mobing) kesin ihraç istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nda sevki yapılırken, kurulun yapacağı ilk duruşmada Bilgin’i ihraç etmesi bekleniyordu. Ancak 21 Şubat 2018 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulunda yapılan görüşmede Bilgin’in bazı disiplin kurulu üyeleri tarafından korunup kollandığı söylemleri ve bu söylemlerin ciddi çıkması üzerine, Bilgin’in Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle ilişkileri hakkında da inceleme başlatılacağı, bu yönde menfaat ilişkilerinin bulunduğu iddiaları ciddiye alınarak yeni Genel Müdür Mehmet Zeki Adlı’nın bu duruma ‘dur’ deyip el koyacağı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca da bu olaylar ilgili Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri hakkında ayrı bir inceleme yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

BAŞSAVCILIK DA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin, Diyarbakır Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin hakkında ayrıca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık tamamladığı incelemesinin ardından başlattığı soruşturması sürerken, şu ana kadar onlarca kişiyi dinlediği öğrenildi. Diyarbakır Tapu ve Kadastro Müdürlüğü özellikle İbrahim Bilgin göreve başladığı yıldan itibaren uzun bir süredir rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla sürekli gündeme gelmesiyle biliniyor. (Engin ÖZTÜRK’ün Özel Haberi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme