enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Birçok ilçeden büyük olan 5 Nisan Mahallesi’ne hizmet eli değdi

50 bini aşan nüfusuyla birçok ilçeden büyük olan Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde uzun yıllara dayanan ihmallerin sonucu olan alt yapı ve üst yapı sorunları, AK Partili Bağlar Belediyesi tarafından son iki buçuk yılda yapılan hizmet seferberliğiyle çözüme kavuşturuldu.

Bağlar Belediyesi, ilçedeki birçok mahallenin uzun yıllara dayanan kronikleşmiş sorunlarını çözerek vatandaşların yaşam koşullarını sağlıklı ve huzurlu hale getirmeye devam ediyor.

Bu mahallelerden biri de eski Bağlar bölgesinde yer alan ve 2020 nüfus sayımına göre nüfusu 50 bini geçen 5 Nisan Mahallesi. Belediye tarafından başlatılan hizmet seferberliği ile sokakların tamamına yakını yıllar sonra asfaltlanırken, şikâyet konusu olan ara sokaklar ve kaldırımlar yenilendi. Yeni parke taşları döşenen sokaklarda bakımsızlıktan dolayı çürüyerek zararlı madde kullanan gençlerin meskeni haline gelen metruk yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Yine bakımsızlıktan harabeye dönüşen ve çöp yığınına dönüştüğü için halk arasında “çöp ev” olarak değerlendirilen yapılar temizlendi.

MAHALLEDEKİ SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

5 Nisan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Sakarya Caddesi modernize edilip alt yapı sorunları çözüme kavuşturularak Diyarbakır’ın yüksek cazibeli alış veriş merkezlerinden birine dönüştürüldü. Bağlar Belediyesi’nin son iki buçuk yılda mahallede gerçekleştirdiği ve halen sokak güzelleştirme çalışmalarıyla devam ettirdiği değişim, mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü. 5 Nisan Mahalle Muhtarı Mehmet Karahan, mahallede yaşanan değişimin en büyük nedeninin Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun çözüm odaklı hizmet anlayışından kaynaklandığını dile getirerek bu anlayışın vatandaşta olumlu karşılık bulduğunu söyledi.

“YILLARDIR YAPILMAYAN HİZMETLERİ GÖRÜYORUZ”

Muhtar Karahan, “Belediye Başkanımızın bizimle ve vatandaşlarla iletişimi çok iyi. Bugüne kadar mahallemize o kadar çok geldi ki sayısını hatırlamıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret edip destek sağlıyor, esnaflarla bir araya gelerek taleplerini dinliyor. Kapısı ve gönlü herkese açık, çözüm odaklı çalışıyor. Siyaset yapmıyor, herkese ve her kesime hizmet götürmeye çalışıyor. Sakarya Caddesi çok güzel hale geldi. Yıllardır asfaltlanmayan cadde ve sokaklarımızı asfaltlandı, metruk yapılar yıkıldı, çöp evler temizlendi, parke taşları döşendi, alt yapı ve üst yapıya dair sorunların yüzde doksandan fazlası çözüldü. 3 caddemiz kaldı, onları da illettik. İnşallah onların da yapılmasıyla mahallemiz çok daha yaşanılabilir hale gelecek. Mahalle sakinleri adına Bağlar Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu ve gece gündüz demeden hizmet üreten belediye ekiplerine teşekkür ediyorum. Nasıl en doğal hak olarak hizmet talep ediyorsak, hizmet edeni de alkışlamak lazım. Tüm yöneticilerin böyle çalışmasını istiyoruz lazım” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bircok-ilceden-buyuk-olan-5-Nisan-Mahallesine-hizmet-eli-degdi

Bircok-ilceden-buyuk-olan-5-Nisan-Mahallesine-hizmet-eli-degdi
REKLAM ALANI
17.08.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme