enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3419
EURO
35,0873
ALTIN
2.238,86
BIST
8.893,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
14°C
Diyarbakır
14°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
DİYARBAKIR HABERİ
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Diyarbakır’ın hizmetine talip olduğunun altını çizerek, seçildiğinde Diyarbakır’ı bir dünya kenti yapmak için dev projelerini hayata geçireceğini söyledi. DİYARBAKIR GAZETE AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, 31 Mart Yerel seçimlerin 11 gün kala seçim ziyaretlerini ve...
19.03.2024
Diyarbakır’da Bağcılar mahallesinde bulunan Newroz alanında 21 Mart’ta gerçekleşecek olan Newroz kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’da Bağcılar mahallesinde bulunan Newroz alanında 21 Mart’ta gerçekleşecek olan Newroz kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Alanda misafirlerin ağırlanacağı, konuşmaların yapılacağı platformun kurulması çalışmaları devam ederken, alana giden güzergâhta güvenlik ağı ile...
19.03.2024
Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, deplasmanda oynadıkları ve 4-2 kazandıkları Etimesgut maçı sonrası yaptığı açıklama ile camiaya güven verdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un tecrübeli Teknik Direktörü Bakkal, takımın şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, yeşil-kırmızılı taraftarların da kendileri için itici güç olduğunu söyledi. Rehavete kapılmadan kazandıkları bu motivasyon ile kalan maçlarına...
19.03.2024
DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı, deplasmanda oynadığı 21. hafta maçında Şişli Yeditepe Engelliler Spor Kulübü’nü 3-1 mağlup ederek ligdeki çıkışını sürdürdü. Puanını 23’e çıkararak 8’nci sıraya yükseldi. DİYARBAKIR GAZETE- Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi 21’nci hafta maçında DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı, deplasmanda Şişli Yeditepe Engelliler Spor Kulübü’ne konuk oldu....
19.03.2024

Birlikte üretim birlikte kazanç dönemi!

Birlikte üretim birlikte kazanç dönemi!
REKLAM ALANI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayata geçirilen, Diyarbakır’da da 3 köyde uygulanacak “Birlikte Üretelim Projesi” ile birlikte üretim yapılarak daha çok kazanç sağlanacak.

Bakanlıkça köylerde üretim maliyetini düşürerek köylülerin daha çok kazanç elde etmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Diyarbakır’da pilot olarak belirlenen merkeze bağlı Cumhuriyet, Eğil ilçesinin Ilgın ve Sur ilçesinin Karaçimen köylerinde çalışma başlatıldı.

Bu 3 köyde uygulanacak proje ile küçük işletme sahiplerinin ve üreticilerin bir araya gelerek üretimin artırılması, ürünlerin kaliteli hale getirilmesi, üreticiler arasındaki dayanışma ve örgütlenmenin ileri boyuta taşınması, ürünün üreticiden tüketiciye erişiminin sağlıklı ve ekonomik olmasının sağlanması, ürünün alım garantisinin olması amaçlanıyor. Bakanlık, pilot seçilen 3 köy için ekstra yüzde 30 tarımsal destek verecek, proje ile belirlenen köylere teknik destek, danışmanlık ve finansal kaynak sağlanacak, mevcut üretim modeli sürdürülebilir hale getirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce projenin uygulanacağı köylerde çalışma başlatıldı. Köylerde vatandaşlarla bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar başkanlığındaki heyet, projenin nasıl uygulanacağı ve sağlayacağı faydalar üzerine bilgilendirme yapıyor.

TARIMSAL ÜRETİM VERİMLİ OLACAK

Atalar, bu yıl bakanlık tarafından hayata geçirilen proje için Diyarbakır’da da çalışmalara başladıklarını, öncelikle birlikte çalışma altyapısı olan 3 köy belirlediklerini söyledi. Projenin köydeki imkanların daha iyi kullanılmasını, üretim maliyetinin düşürülmesini ve üretimin profesyonel kişilerce yapılmasını sağlamak amacıyla uygulanacağını kaydeden Atalar, projeye dahil köylerde hayvancılık ve tarımsal üretim faaliyetlerinin uzman eller tarafından yürütülmesinin amaçlandığını belirtti. Bireysel olarak yapılan bağımsız üretim modelinde çeşitli sıkıntıların bulunduğuna işaret eden Atalar, “Hem girdi maliyetleri yükseliyor hem de herkesin imkanı yeterli olmayınca üretim uygun şartlarda gerçekleşmiyor. Bu da üretimde verim kaybına neden oluyor, karlılığı azaltıyor. Projede, bu dezavantajları ortadan kaldırmak ve iş gücünden daha iyi yararlanmak amaçlanıyor.” diye konuştu.

Atalar, Diyarbakır’da 3 köyde uygulayacakları projenin, elde edilecek başarıya göre diğer köylerde de uygulanacağını aktardı.

KÖYLERE 10 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Köylerde kooperatiflerin oluşturulacağını, mevcut kooperatiflerin daha da geliştirileceğini anlatan Atalar, şunları kaydetti: “Cumhuriyet köyü hayvancılık, Ilgın köyü organik tarım, Karaçimen köyü de tahıl üretimi ile ön plana çıkan köyler. Proje kapsamında köylere 10 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştireceğiz. Hayvancılığı geliştireceğiz. Köylülerin verimli tarım yapmasını sağlayacağız. Birlikte üretim yapacak olan köylüler daha çok kazanacak.”

KÖYLÜLER MUTLU

Cumhuriyet köyü muhtarı Ayhan Güldağı, köyün 230 haneli olduğunu belirterek, projenin kendilerine anlatıldığını söyledi. Projenin köye katkısının olacağına inandıklarını belirten Güldağı, “Köyümüz hayvancılıkla ön plana çıktı. Proje ile köyümüzde hayvancılık daha da gelişecek. Kooperatifimiz var. Birlikte çalışma kültürü gelişecek. Daha güzel olacak.” ifadelerini kullandı. Köylülerden Kenan Erdoğdu, tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağladığını, uygulanacak projeyi desteklediğini dile getirdi. Yem bitkisinde girdi maliyetinin yüksek olduğunu anımsatan Erdoğdu, “Maliyetin düşmesini istiyoruz. Bu da ancak birlik ve beraberlik içerisinde olur. Birlikte üretimi artırmak mümkün. Birlikte bunu başarmak istiyoruz. Köyümüzün pilot köy seçilmesi de bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu. Sinan Erdoğdu da köylerinde 2 bin hayvan bulunduğunu, proje sayesinde hayvan yetiştiriciliğinde devletin katkısının büyük olacağını aktardı. “Proje ile hayvanların beslenmesine destek olunacak. Devlet bize destek verecek. Kendimizi şanslı görüyoruz. Bu proje çok güzel. İnşallah başaracağız.” diyen Erdoğdu, proje ile köylerinin kalkınacağını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme