enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5198
EURO
34,7291
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Bize başka yol bırakmadılar!

Bize başka yol bırakmadılar!
REKLAM ALANI

Amedspor Başkanı Edemen, Sivas maçına çıkmama kararını değerlendirdi. Dikkat çekici ifadeler kullanan Edemen, “Bize başka yol bırakmadılar. Yasak devam ederse aynı adımları atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Deplasman seyirci yasağının Türkiye’de sadece Amedspor’a uygulandığını belirten Edemen,”Bize başka yol bırakmadılar. Dikkat çekmek için bunu yapmak zorundaydık. Yasak kararı Bodrum deplasmanında da devam ederse ligden ihraç edilme pahasına sahaya çıkmayacağız” dedi.

KARAR, SPOR CAMİASINI İKİYE BÖLDÜ

Pazar günü deplasmanda oynaması gereken Sivas Belediyespor maçına çıkmayarak dikkat çeken ve bu durumu son 2.5 yılda uygulanan deplasman taraftar yasaklarına bağlayan Amedspor’un bu tutumu haftanın en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Spor kamuoyu, tarihi karar sonrasında ikiye bölündü. Bir kısım spor adamları ve sporseverler, anlamsız şekilde verilen taraftar yasaklarının bardağı taşırdığını dile getirerek yönetimin kararına destek verirken, bu durumun haksız uygulamalara karşı bir duruş anlamı taşıdığını dile getiriyor.

KARŞI ÇIKANLAR VE PANKART İDDİASI

Bir kısım spor adamları ve sporseverler ise taraftar yasağının haksızlık olduğunu ancak bu kararın hem zamanlama hem de kulübün ligdeki konumu açısından büyük riskler taşıdığına dikkat çekerek yanlış olduğu görüşünde birleşiyor. Onlara göre bu karar kulübü ve kenti çok zor durumda bırakacak.Bir de sosyal medya ve ulusal basında yer alan iddialar var. Bu iddialara göre Amedspor,TFF’nin Afrin operasyonuna katılan TSK’ya destek amacı taşıyan ve tüm kulüplerin sahaya çıkmasını zorunlu kıldığı pankartı taşımamak için son anda sahaya çıkmadı. Amedspor yönetimi, çirkin ve hezeyan olarak nitelendirdiği bu iddiaları kesin dille reddediyor.

‘AMEDSPOR İSMİNDEN SONRA BASKILAR BAŞLADI’

Peki bu tarihi kararı alan Amedspor yönetimi ne düşünüyor. Gazetemiz konuyu Başkan Nurullah Edemen’e sordu, Edemen çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulübün ismi Amedspor olduktan sonra çeşitli baskılarla, haksız uygulamalarla ve ötekileştirmelerle karşılaştıklarını belirten Edemen,” Hem TFF hem de devlet organları tarafından bunlara maruz kaldık. Deplasmana gittiğimizde maruz kaldığımız baskılar ve ırkçı saldırılar var. Amedspor olduktan sonra 60 deplasman maçı oynamışız, bunların 41’inde deplasman seyirci yasağı gelmiş bize. Fenerbahçe ile İstanbul’da ve Bursaspor ile Bursa’da oynadığımız maç dahil. Bu istatistik Türkiye’nin hiçbir takımı için yok. Herhangi bir takım için de yok, yine bu kentin diğer takımı olan Diyarbekirspor için de yok” dedi.

‘BİZE KARŞI YILDIRMA POLİTİKASI VAR’

Amedspor’a karşı farklı bir tutum sergilendiğini anlatan Edemen, sözlerine şöyle devam etti;”Bu kadar haksızlığa maruz kalıyorsanız doğal olarak art niyet arıyorsunuz. Size yapılan bir baskı, haksız kararlar, yıldırma politikası var. Buna karşı bizim için hakkımızı aramamız, eylem biçimi, duruş sergilememiz gerekiyordu. Bununla ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı ile görüştük, ilgili valiliklerle sürekli diyaloğ haline girdik, TFF ile ilgili gittik sıkıntımızı anlattık. Ki bu kararlar TFF’nin aldığı kararlar değil. Kendi il valimizden destek almaya çalıştık, milletvekillerimizden destek almaya çalıştık. Hiçbir şekilde olumlu yaklaşım görmedik.”

‘FARKLI TEPKİLER DENEDİK AMA OLMADI’

Daha önce yasaklara karşı farklı tepkiler ortaya koyduklarını ancak sonuç alamadıklarını dile getiren Başkan Edemen, sonunda patlama noktasına geldiklerini söyledi. Edmen,”Fenerbahçe ile Diyarbakır’da oynadığımız maçta güvenlik nedeniyle yasak geldi, sahada bir dakika hareketsiz durma eylemi yaptık. Tuzlaspor maçında aynı eylemi tekrar ettik. Canlı yayınlanan Eyüpspor ve diğer maçlarda gol sonrası boş tribünlere futbolcular giderek sanki seyirci varmış gibi sevindi. Futbol taraftarla güzeldir diye maçlara pankartla çıktık. Çeşitli protesto ve dikkat çekecek eylemler yaptık ama bunların hiç birinden sonuç alamadık. Daha önce, hatta Fenerbahçe maçı öncesinde “gerekirse sahaya çıkmayız” demiştik. Her yolu denedik. Ama Sivas maçı öncesinde yine yasak kararı gelince artık canımıza tak etti.” İfadelerini kullandı.

‘MAÇA ÇIKMAMA KARARINI CUMARTESİ GECESİ ALDIK’

Maça çıkmama kararını iki gün boyunca tartıştıklarını ve nihayetinde dikkat çekmek için bu kararı aldıklarının altını çizen Edemen,”Yapabileceğimiz her hangi bir eylem biçimi ya da protesto biçimi kalmadığı için en çok böyle dikkat çekeriz diye düşündük ve böyle bir karar aldık. Yasak kararı Perşembe gecesi gelmişti ama benim haberim Cuma günü oldu. O arada takım Cuma sabahı Sivas’a gitmişti. Maça çıkmama kararını en son Cumartesi gecesi saat 1.30’da aldık. İki gün boyunca tartıştık. 15 gün sonra yine Bodrum maçı var, yine seyirci yasağı kararı gelirse aynı eylemi tekrarlayarak yine sahaya çıkmayacağız.” dedi.

‘YASAK DEVAM EDERSE TUTUMUMUZ DEĞİŞMEYECEK’

Yasakların devam etmesi halinde bu eylemi devam ettireceklerine dikkat çeken Edemen,”İki maç sahaya çıkmadığımızda TFF kurallar gereği bizi alt lige yani küme düşürecek. Tüm bunları biliyoruz. Ama bu sonuçta bir hak arayışıdır. Bir yerde çalışıyorsanız patronunuz hakkınızı yiyorsa,2-3 ay maaşınızı ödemiyorsa ne yapacaksınız?.Mecbur kalıp bir tepki eylemi geliştireceksiniz. Biz hakkımızı aramak ve dikkat çekmek zorundayız, bunun sonucu ne olur bilemeyiz. Amedspor’un Türkiye’nin her hangi bir takımından bir farkı ve farklı bir özelliği yoktur. Ve Türkiye’deki diğer kulüplerin de Amedspor’dan bir farkı yoktur. Eğer bu haksızlık, bu çifte standart başkasına uygulanmayıp sadece bana uygulanıyorsa burada bir sorun var demektir. Bu sorunu aşmak zorundayız. Biz burada nasıl gelenlere saygı gösteriyorsak biz de deplasmana gittiğimizde aynı saygıyı görmek istiyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

‘DİYARBAKIR’A GELEN TAKIMLAR HİÇBİR SORUN YAŞAMIYOR’

Diyarbakır’a gelen takımların hiçbir sorun yaşamadığını anlatan Edemen, aynı hakkın deplasmanda kendilerine verilmesini istediklerinin altını çizdi. Edemen,”Bu karardan sonra TFF veya başka birileriyle her hangi bir görüşmemiz olmadı ama hafta içinde ne olur bilmiyorum. Bazı görüşmelerimiz olacak. Seyirci yasakları TFF ile ilgili değil. İçişleri Bakanlığı’na bağlı valilik ve kaymakamlıkların, spor güvenlik kurullarının aldığı kararlardır. Bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz. Bizim seyircimiz de deplasmana gidebilmelidir. Valilik ve kaymakamlıkların güvenlik gerekçesini kabul etmiyoruz. Bu milleti, ülkeyi aciz duruma düşürme hakları yok. En sıkıntılı süreçlerde bile Diyarbakır’a gelen takımlar sorun yaşamadan ayrılabiliyorsa, valiliğimiz, emniyetimiz en iyi şekilde önlem alıyorsa gideceğimiz yerlerde de tedbir alınabilir, Amedspor taraftarının takımını izleme ve destekleme hakkı tanınabilir. “ dedi.

‘BİZİM GÜVENLİĞİMİZİ NASIL SAĞLAYACAKSINIZ?’

Daha önce deplasman maçlarında her türlü hakarete,saldırıya maruz kaldıklarını ve bu yüzden gelecekle ilgili kaygıları olduğunu anlatan Edemen,”Sen işin ucuzuna kaçıp 200-300 seyircinin güvenliğini sağlayamıyorsan sen yarın Amedspor’un futbolcu,teknik heyet ve yöneticisinin güvenliğini nasıl sağlayacaksın?. Zaten bunu Ankara’da veya başka yerlerde yaşadık. Sahaya kadar girip fiziki saldırıya kadar gelişen eylemler gördük. Biz nasıl rahat olacağız o zaman?” ifadelerine yer verdi.

‘PANKART İDDİALARI KABUL EDİLEMEZ’

Amedspor’un, Afrin operasyonuna destek vermeyi içeren pankartı taşımamak için sahaya çıkmadığı yönündeki iddialara sert tepki gösteren Edemen, bunu dile getirenlerin art niyetli olduğunu kaydetti. Edemen,”Bu yeni bir süreç değil. 2-3 yıldır konuştuğumuz bir süreç. Eylemimizin iddia edildiği gibi TFF’nin hazırladığı Afrin operasyonu pankartı ile yani Mehmetçik’e destek pankartı ile hiçbir ilgisi yok. Bu eylemimizin oraya denk gelmesi, insanların bunu konuşuyor olmasını haklı kılmaz. Bunu düşünen ve olayı pankarta bağlayanları art niyetli görüyorum.

‘BİZ SİYASİ OLUŞUM DEĞİLİZ, SPOR KULÜBÜYÜZ’

Gerçekten Amedspor’u bir siyasal ortama çekmeye çalışıyorlar. Ben her defasında söylüyorum Amedspor siyasi bir kulüp değil, siyasi bir dernek ve örgütlenme değil. Biz sadece spor kulübüyüz. Bugüne kadar siyasetin içinde olmadık, bundan sonra da siyasetin içinde olmayacağız. Kendimize dair haklarımızı korumakta ve aramakta da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Pankartla ilgili yorum ve iddialar tamamen art niyettir, Amedspor’u zora sokma girişimleridir. Bu zihniyeti protesto ediyorum, red ediyorum. Asıl sorun budur. Bizi farklı bir yere sokmaya çalışıyorlar. Bu zihniyetlerin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

‘FUTBOLCULARIN SİYASİ DURUŞLARI OLABİLİR’

Türkiye’ye dönmeyeceğini ve takımdan ayrıldığını açıklayan Deniz Naki’nin açıklamalarıyla ilgili de konuşan Edemen, bu durumun futbolcuyu ilgilendirdiğini, kulüple ilgisi olmadığını söyledi. Edemen,”Futbolcular bireydir, insandır. İllaki kendine dair yaşam biçimi olabilir, siyasi duruşu olabilir, zaman zaman bunları deklare de etmiş olabilir. Bu tasvip ettiğimiz, arzu ettiğimiz, istediğimiz bir şey değil. Takımımızda Türkiye’nin dört bir coğrafyasında insanlar var. Hepsinin siyasi düşüncesi ve yaşam felsefesi muhakkak ki aynı değil. Bir kişi bunu yapmış diye kalkıp bu takımı oraya doğru ilişkilendirmek doğru değil. Bugün baktığımızda farklı takımlarda farklı işaretler çıkıyor ortaya. Bazı futbolcular gol attığında farklı siyasi partilerin, ideolojilerin hareketlerini yapabiliyorlar. Kalkıp bu takımı onunla örtüştürüyor musunuz?. Arda Turan gol attı Rabia işareti yaptı, diğer gol atıyor Bozkurt işareti yapıyor. Kalkıp tüm takımı, kulübü onunla bir tutarsanız bu doğru değil. Bu düşünce etik de değil zaten.” diye konuştu.

‘NAKİ’NİN AÇIKLAMALARI BİZİ BAĞLAMIYOR’

Deniz Naki’nin ülkeye dönmeyeceğini basından öğrendiklerinin altını çizen Edemen,”Deniz Naki kararını vermiştir, 1.5 aydır Almanya’dadır, gelip gelmeyeceğini biz de bilmiyorduk ve sadece basından takip edebiliyorduk. Talihsiz olaylar yaşadı. Şimdi ben kulüp olarak bu açıklama ile ilgili bir şey yapmamışım, arkasında durup onunla ilgili açıklama yapmamışım. Almanya’da, kaç bin kilometre uzaklıkta düşüncesini ifade etmiş, doğru veya yanlış. Kabul edersiniz ya da etmezsiniz ama bunu kulüple bağdaştırmak doğru değil.” ifadelerini kullandı.

‘FUTBOLCULAR ÜZÜLDÜ AMA SAYGI GÖSTERDİ’

Maça çıkmama kararına futbolcuların da saygı gösterdiğini vurgulayan Edemen, futbolcuların da taraftar yasaklarına karşı tepkili olduğunu anlattı. Edemen,”Futbolcu kardeşlerimizin çok isteyebileceği, hoşlarına gidebilecek şeyler değil. Futbolcu çıkıp top oynamak ister. Ama biz onların da futbolcu olarak taraftarla bütünleşmeleri gerektiğine inanıyoruz. Onlar da her yerde taraftarla olmak istiyor. Deplasmanda taraftar olduğunda nasıl farklı bir havaya, sevinç yumağına dönüştüklerini gördük. Her kadar üzülseler de sahaya çıkmama kararını saygı ile karşıladılar. Bir problem yaşamadık. Yaşamayacağımızı da düşünüyorum. Çünkü bu tamamen hak aramakla ilgili bir duruştur. Bunu futbolculara deklare ettik zaten.” dedi.

SIDDIK:’KİMSE FARKLI YERE ÇEKMESİN’

Futbolculardan Sıddık İstemi ise Türkiye’de sadece Amedspor’lu taraftarlara deplasman yasağı konulmasının haksızlık olduğunu belirtti, futbolcular olarak yönetimin aldığı kararı desteklediklerini kaydetti. İstemi,”Bu yasaklar 2.5 seneden beri devam ediyordu. Daha önce farklı tepkiler gösterdik. Maça başlarken 1 dakika hareketsiz durduk, boş tribünlere gol sevinci yaptık. Bunlar gibi birçok tepki verdik ama hiç biri karşılığını bulmadık. Cuma gününden Sivas’a gittik, maç oynamaya gittik. Kimse farklı yerlere çekmesin. Sonra yönetimimizin maça çıkmama kararı geldi ve bize iletildi. Biz de otelden hiç sahaya uğramadan direkt Diyarbakır’a döndük.

‘BU HAKKI BİZE FAZLA GÖRMEYİN’

İster istemez futbolcu her maça çıkmak ister, oynamak ister ama artık ciddi bir tepkinin verilmesi de gerekiyordu. Yerinde olduğunu düşünüyorum. Baskılar çok fazla artmıştı. Bu yasaklar sadece Amedspor’a uygulanıyor. Yönetimimizin aldığı kararı biz de uyguladık. İnşallah bundan sonra bize karşı farklı bir bakış açısı olur. Bu yasakların kalkmasını ve taraftarımızla her yerde bütünleşmek istiyoruz. Buna kent, taraftar ve takım olarak hakkımız var. Bunu bize fazla görmesinler” dedi. Kaynak: Tigris Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme