enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

Bölgenin En İyi Hastanesi: D.Ü.

Bölgenin En İyi Hastanesi: D.Ü.
REKLAM ALANI

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hizmet veren hastaneler arasında uzmanlık, teşhis-tedavi ve tıbbi cihaz alanında yapılan araştırmada Dicle Üniversitesi Hastanelerinin önde geldiği belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 11 ilde faaliyet gösteren hastaneler arasında uzmanlık, teşhis, tedavi ve sahip olduğu tıbbi cihazlar bakımında en iyi hastanenin Dicle Üniversitesi Hastaneleri olduğu ortaya çıktı.

Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Diyarbakır ilerinde hizmet veren hastanelerde verilen sağlık hizmeti kalitesi, yatak ve tıbbi cihaz kapasiteleri araştırıldı. Yapılan araştırmada D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin Bölgenin en büyük yatak ve tıbbi cihaz kapasitesine sahip olduğu, TSE Belge ve Bayraklı ilk ve tek hastane olduğu, En iyi araştırma merkezi, en iyi hasta bakım üniteleri, en iyi tedavi yöntemleri ve en gelişmiş tıbbi cihazlara sahip olduğu belirlendi.

BÖLGEDE HAKLI BİR ÜNE SAHİP 

Bölgedeki hastanelerin hangi dalda uzmanlaştıkları ve hangi alanda ünlendikleri konusunda  yapılan araştırmada, ününü, hastaları için geliştirdiği yenilikler ve hizmetlerle koruyan ve tıpta yeni tedavi yöntemleri ile uzman olan D.Ü.Tıp Fakültesi Hastaneleri,  bölgede yapılmayan bir çok ameliyatların yapıldığı, estetik cerrahi, böbrek, karaciğer, kornea gibi organ ve ilik nakli ile her türlü kalp ve diğer ameliyatların yapıldığı hastane unvanına sahiptir. Diyet’ten astıma, kanser’den dolaşım bozukluklarına, baş ağrılarından varis ve böbrek taşına, barsak hastalıklarından mide rahatsızlıklarına, yüksek tansiyondan kalp rahatsızlıklarına, organ naklinden ilik nakline, anjiyodan By-pass ve diyabete kadar yığınla hastalık D.Ü. Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavi ediliyor. 11 ilden yaklaşık 10 milyon insana hitap eden ve ayakta tedavi bölümlerinde de her gün binlerce hastanın tedavi edilerek sağlığına kavuştuğu D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri, her türlü ameliyat ve cerrahi müdahalelerde de tercih edilen hastane durumundadır.

HASTALARDAN EK ÜCRET ALINMIYOR

Resmi ücretin dışında hastalardan ek ücret almayan Tıp Fakültesi Hastaneleri, bölgedeki başarı konusunda gelişmiş birçok hastaneden daha iyi durumda. Batı illerinden sağlık turizmi kapsamında çok sayıda hasta kabul eden hastane, sosyal güvencesi olan hastalardan ameliyatlar başta olmak üzere hiçbir tedaviden ek ücret alınmıyor. Sosyal güvencesi olmayan hastaların tedavisi de batı illerinde alınan ücretin neredeyse onda biri kadardır.

HER YIL 20 ARAŞTIRMA PROJESİ

Her yıl en az 20 araştırma projesi yürüten öncü bir hastaneler grubu durumunda olan D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin öncelikli hedefi organ nakli, ilik nakli, kornea nakli, Kök Hücre nakli ve kalp ameliyatları olduğu belirlenirken, dâhiliye, üroloji, yanık tedavisi, estetik cerrahi,  onkoloji. endokrin, yoğun bakım merkezi, check-up klinikleri bakımında da bölgenin en büyüğü durumundadır. Otel konforuna sahip, Ortadoğu’nun en büyük ve en kapsamlı hastanesi olan Kalp Hastanesi, Acil ve Travmatoloji hastanesi yatak kapasitesiyle, ameliyathaneleriyle, 24 saat görev başında olan uzman doktorlarıyla, alışılmış tedavi ve cerrahi yöntemlerin dışında komplike hizmetler sunuyor.

Kök hücre nakli, Karaciğer, böbrek, kornea nakli ve kalp ameliyatları için bölgede, komşu ülkelerden ve yurdun dört bir yanından çok sayıda hasta kabul eden D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri,  yatak kapasitesiyle de  bölgedeki sağlık turizminin kalbi durumunda bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Talip Gül ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, başta olmak üzere hastane yöneticileri bununla da yetinmiyor. Önlerine bir hedef koymuşlar, o da uluslararası hastane konumuna gelebilmek….

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme