enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Bu terapi size iyi gelecek!

Bu terapi size iyi gelecek!
REKLAM ALANI

Dünyada birçok ülkede başarıyla kullanılan yöntem sayesinde milyonlarca kişiye sigarayı 45 dakikada ve tek seansta bıraktıran yöntem şimdi Diyarbakır’da. Psikolog Mehmet Fatih Yiğit tarafından uygulanan yöntem ile içilen sigaradan alınan frekans, ters çevrilerek radyo sinyalleri gibi düşük frekanslarda vücuda verildiğini, iki ters frekans örneğinin birbirini ortadan kaldıracağı bilgisinin verildiğini belirtti.

45 DAKİKADA SİGARADAN KURTULUN!

Bu sayede bağımlılık yapan madenin çevresine yaydığı frekanslarla vücuttan silindiğini anlatan Yiğit, “Bunun için 40 ya da 50 dakikalık tek seans genellikle yeterli olmaktadır. İşlem sırasında kişi sakinleşme-rahatlama dışında bir şey hissetmez. Yapılan terapi sigara isteğini azaltır” dedi. Yiğit, ağrısız, ilaçsız, acısız ve tamamen yan etkisi olmayan bu uygulamada kişinin sigarayı kendi iradesi ile bırakma isteğinin de olması terapinin etkisini ciddi oranda arttırdığını söyledi. Diyarbakır’da Neoseans olarak 7 aylık bir sürede 89 kişiyle sigara bağımlılığına dönük seanslar uyguladıklarını anlatan Yiğit, “Aldığımız geri bildirimlerde bu kişilerin 81’inin artık sigara kullanmıyor” dedi.

9 YILDA 256,7 MİLYAR LİRA HARCANDI

Türkiye’de 2006–2015 yılları arasında sigaraya 256,7 milyar lira harcandı. Söz konusu parayla; 56 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 11 Atatürk Barajı, 46 Marmaray, 10 nükleer santral ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) yapılabileceği başlıkları dikkat çekerken, en önemli ayrıntı sağlık yönünde yer alıyor. Bu ekonomik boyutu dışında bir de sağlık boyutu var. TÜRK Toraks Derneği verilerine göre, sigara kullanımı nedeniyle her yıl dünyada 5 milyon, Türkiye’de ise 100 bin kişinin yaşamını yitiriyor. Bu da; 10 yıllık bir sürede Türkiye’de 1 milyona yakın insanın sigaradan yaşamını yitirdiği gerçeğine götürüyor.

“GÜNÜMÜZDE SİGARA ÇAĞIN VEBASI”

Sigara ile düşüncelerini dile getiren Psikolog Mehmet Fatih Yiğit; “Günümüzde sigara bağımlılığını, insan sağlığı açısından en tehlikeli konu başlıklarından biri olarak konumlandırmak sanırım doğru bir tanım olur hatta çağımızın vebası da diyebiliriz. Sigarayla ilgili yapılan 40 binden fazla araştırma sonucunda Koah, kroner kalp rahatsızlığı, felç, lösemi, kronik bronşit, kısırlık gibi çoğu ölümcül olmakla beraber 30’dan fazla hastalığın nedeni olduğu saptanmıştır. Solunan sigara dumanında 4 binden fazla zararlı kimyasal madde bulunuyor ki bunların 50 den fazlası doğrudan kanser nedenidir. Yapılan bazı araştırmalarda 2030 yılında 17 milyon insanın kanser nedeniyle yaşamını yitireceği öngörülmektedir. Şu anda bile her on saniyede, bir insan sigaranın yol açtığı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor’’ dedi.

HERKES BIRAKMAK İSTİYOR AMA…

Sigara tiryakilerinin çoğu sigarayı bırakmak istediklerini kaydeden Psikolog Yiğit, “Hatta birkaç girişimde bulunup başarısız olduklarını sık dillendirirler, günümüz teknolojileri artık ciddi anlamda sigarayı bırakmaya istekli tiryakilere bulunmaz bir nimet sunuyor” diye konuştu.

‘NEO SEANS UYGULAMASI’

Sigarayı bırakmak için birçok yöntemin bulunduğunu dile getiren Yiğit, bu yöntemlerden birinin ve en etkisinin Neo Seans uygulaması olduğunu ifade ediyor. Ülkenin önemli şehirlerinde kullanılan bir uygulama olan Neo Seans Diyarbakır’daki uygulayıcısı olan Psikolog M. Fatih Yiğit. “Bize sigarayı bırakmak için başvuran danışanlarımızda, öncelikle bırakma konusunda ne kadar kararlı olduğuna bakıyoruz, geçmiş tıbbi ve psikolojik hikayesini öğrenmeye çalışıyoruz ve gerekirse doktora yönlendirmeyi ve gerekli konsültasyonuda yapıyoruz” diyen Yiğit Neo Seans ve uygulamasını, etkilerini anlattı:

YILLARDIR SİGARA İÇMEYLE BİRİKEN AĞIR METALLER TEMİZLEME İŞLEMİ

“Gerekli görüşme yapılıp uygulamaya geçildiğinde kişi son bir sigarasını içiyor ve içtiği sigara quittrezonans cihazının giriş kupasına konmak üzere cam bir tüpe yerleştiriliyor. Sistem, giriş kupasına konan sigaradan aldığı frekans bilgiyi terse çevirerek vücuda geri veriyor ve vücutta, yıllardır sigara içmeyle biriken ağır metaller, zehirli madde izleri, toksik maddeler ve nikotinden temizlenme işlemi başlıyor.

“45 DİKİKADA HAYATINDA HİÇ SİGARA İÇMEMİŞ BİR İNSANIN BEDENİNE DÖNMÜŞ OLUYOR”

Rezonans (sönümleme) işlemi detoks aracılığıyla tam işlevi yerine getirmiş oluyor, seansımız 45 dakika sürüyor ve seans sonrası 48 saat boyunca detoks yoğun bir şekilde devam ediyor, bol su tüketmesi dışında bir şey istemediğimiz danışanın işlem sonrasında sigaraya karşı toleransı sıfırlanmış oluyor ve bedeni hayatında hiç sigara içmemiş bir insanın bedenine dönmüş oluyor. Seans anında başlamak üzere sigara içme isteği belirgin bir şekilde azalıyor ve tamamen kayboluyor”

“YÖNTEMİN 40 YILLIK BİR GEÇMİŞİ VAR”

Yöntemin dünyada yaklaşık 40 yıllık bir geçmişi bulunduğunu anlatan Psikolog Mehmet Fatih Yiğit, Türkiye’de de 13 yılı aşkın bir süredir uygulanan bir yöntem olduğunu belirterek, “Bu güne kadar kayda geçmiş belirlenmiş en ufak bir yan etkisi yok. Türkiye’de 50 binden fazla kişi sigarayı bu yola bıraktı ve başarı oranı yüzde 92 gibi oldukça yüksek bir yöntem. Biz Neoseans olarak 7 aylık bir sürede 89 kişiyle sigara bağımlılığına dönük seanslar uyguladık ve aldığımız geri bildirimlerde bu kişilerin 81’i şu an sigara kullanmıyor. Yöntemin hiçbir yan etkisinin olmayışı, uygulamasının bir saat bile sürememesi yöntemi oldukça işlevsel ve tercih edilir kılıyor” dedi.

“SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BİRÇOK TEŞEBBÜSÜM OLDU”

Neo Seans uygulamasıyla sigarayı bırakan 15 yıllık sigara tiryakisi Selim Demir; yıllardır sigarayı bırakmak için birçok teşebbüste bulunduğunu ancak bir türlü başarılı olamadığını ifade etti. Daha önce çok pahalı ilaçları kullanarak bıraktığını ancak bunun sadece 2 ay sürdüğünü sonrasında tekrar başladığını anlatan Demir, “Çok zor bir süreçti o zaman, sürekli midem bulanıyordu, ağzımda ve dilimde bir sürü yara çıkmıştı. Ayrıca hep sigara isteğim vardı ve zaten dayanamadım içtim” dedi.

“SANKİ YILLARCA İÇEN BEN DEĞİLMİŞİM GİBİ’

Geçtiğimiz Mayıs ayının başlarında Neo Seans’ı duyduğunu belirten Demir, bu yöntemin Diyarbakır’da olup olmadığını araştırdığını ifade ederek, “Baktım Diyarbakır’da da bu yöntem var. Birde bunu deneyeyim dedim. Bir seansa yalnız aldılar beni yalnız üç ay içinde herhangi bir olumsuzluk yaşamam halinde ücretsiz ikinci bir seans hakkım olduğunu da söylediler. Yaklaşık yedi aydır içmiyorum ve hiç sigara isteğim yok, aksine kokusundan ve dumanından çok rahatsız oluyorum, sanki yıllarca içen ben değilmiş gibiyim. Daha önceki deneyimimde olduğu gibi ne bir yara oluştu ağzımda, nede sigara isteğim oldu, çok rahatım ve herkese de tavsiye ederim’’ dedi.

‘PSİKOLOG MEHMET FATİH YİĞİT KİMDİR?’

Lisans eğitimini 2005 yılında Dicle Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladıktan sonra engelli çocukların rehabilitasyonu alanında çalışmaya başladı. 2006-2011 yıları arasında bazı Yatılı Bölge Okulları ve Ortaöğretim okullarında çeşitli seminerler verdi. Daha çok çocuk ve ergen psikolojisi üzerine çalışmalar yapan Yiğit, 2012 yılında Aile Danışmanlığı Eğitimini tamamlayarak Aile Danışmanı, 2015 yılında  BrusselsCapital Universitesinden Klinik Refleksoloji alnında eğitimini tamamlayarak Klinik Refleksologve 2017 yılında Klinik Psikoloji alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Klinik Psikolog unvanlarını almıştır. Kendi alanı dışında ayrıca Anadolu Üniversitesinden lisans düzeyinde İşletme ve önlisans düzeyinde Adalet Bölümlerinden de mezun olmuştur. Aynı zamanda çocuklarda ve yetişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi uygulama eğitimleri de  almış ve Bilişsel Davranışçı Terapist olarak çalışmalarına devam eden Yiğit,  Uzm. Dr. Ersal S. Işık ile biorezonans eğitimleri almaya başlamıştır. Rezonans terapileriyle sigara, gıda, alkol gibi alışkanlıklardan kurtulmaya dönük terapiler yanı sıra  psiko-somatik terapilerde yapmaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme