enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Buldan: ‘Kürtler kazandı’

Buldan: ‘Kürtler kazandı’
REKLAM ALANI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’da yapılan kutlamada halka teşekkür ederek “Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Kayyum politikası çökmüştür. Halkımız kayyum siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’da seçim kutlamasında halka teşekkür konuşması yaptı.

“Bu akşam tarihi bir sürece hep birlikte tanıklık ediyoruz” diyen Buldan “Amed’in büyük zaferine ve başarısına he birlikte tanıklık ediyoruz. Emeğinize sağlık, iyi ki varsınız. Bu başarı, sizin başarınızdır. Bu başarı kadınların başarısıdır. Gençlerin başarısıdır. Kürtlerin başarısıdır. Türkiye halklarının başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyoruz. Hepinizin emeğine sağlık” dedi.

‘HDP KAZANMASIN DİYE BİR SÜRÜ ZORLUK ÇIKARDILAR’

Buldan şöyle devam etti:

“Yaklaşık bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini karış karış gezdik. Türkiye’nin her yerinde halkımızla bir araya geldik. Bunun için başardık. Ancak bir buçuk aydır Türkiye’nin her yerini gezerken, önümüze hep engeller çıkardılar. Her yerde HDP kazanmasın diye bir sürü zorluklar çıkardılar. Her türlü engeli aştık, zorluğu aştık ve kazandık, başardık. Bu başarıyı ve zaferi açık grevinde olan sevgili Leyla Güven olmak üzere bütün arkadaşlarımıza atfediyoruz. Bu başarıyı sevgili Leyla Güven başta olmak üzere bütün yoldaşlarımıza, açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımıza armağan ediyoruz.”

‘KÜRTLER KAZANDI’

Buldan, “Bugün seçim sonuçlarını televizyondan tek tek takip ediyoruz. Henüz açıklanmayan, sonuçlanmayan birçok yer var. Açıklandığı kadarıyla Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Türkiye’nin her yerinde HDP Bugün özellikle AKP hükümetinin, iktidarın düşünmesi gereken, tartışması gereken bir tek konu var. Bugün seçim sonuçları itibariyle halkımız iktidara şu mesajı vermiştir; halkımız iktidara tecridi kabul etmediğinin mesajını vermiştir. Halkımız iktidara kayyum politikalarının çöktüğünün mesajını vermiştir” dedi.

‘KAYYUM POLİTİKASI ÇÖKMÜŞTÜR’

“Bölgede kayyumlar artık bitmiştir” diyen Buldan “Kayyum politikası çökmüştür. Halkımız kayyum siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Başta Gültan Kışanak olmak üzere tüm yoldaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Cezaevlerinde olan sevgili Selahattin Demirtaş’a, Figen Yüksekdağ’a buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Halkımız iktidara Selahattin Demirtaş’ın da, Figen Yüksekdağ’ın da, Gültan Kışanak’ın da, Çağlar Demirel’in de, İdris Baluken’in de, Sırrı Süreyya Önder’in de, Sebahat Tuncel’in de, Selma Irmak’ın da derhal serbest bırakılması mesajını vermiştir” şeklinde konuştu.

AKP’YE DERS VERDİK’

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz sadece burada kazanmadık. Türkiye’nin batısında da AKP’ye ders verdik, faşizme ders verdik. Ankara’da, Adana’da, Antalya’da ve Mersin’de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek, iktidara büyük bir ders verdik. AKP hükümeti verilen bu dersi, cevabı iyi okumalıdır. Aynı zamanda halkımız; iktidara, bizlere defolun gidin diyenlere büyük bir ders vermiştir. Halkımız bu topraklar bizim, bu vatan bizim, bir yere gitmiyoruz mesajı vermiştir.”

‘ŞIRNAK GASP EDİLDİ’

Şırnak sonuçlarını değerlendiren Buldan, “Bizler Şırnak’ta kaybetmedik, Dersim’de kaybetmedik, Ağrı’da kaybetmedik, çünkü bu şehirlerde her türlü oyun oynandı. Her türlü hile yapıldı. Bugün Şırnak’a dışardan sadece 12 bin kişi oy kullanmak üzere gönderildi. Şırnak bir şekilde gasp edildi. O yüzden biz Şırnak’ı kaybettik demiyoruz. Şırnak, Dersim, Ağrı halkı kazandı” ifadelerini kullandı. (Kaynak: sputnik)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme