enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024

Buluttekin: ‘Bakanlık 400 bin TL fiyat verdi, biz 60 TL’ye yaptık’

Buluttekin: ‘Bakanlık 400 bin TL fiyat verdi, biz 60 TL’ye yaptık’
REKLAM ALANI
21.09.2019
0
A+
A-

Borçlanmalarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenmesi için birim fiyatı 400 bin lira olarak belirlenen sokağı, mahallelilerin dayanışmasıyla birlikte 60 bin liraya gerçekleştirdiklerini belirtti.

Borçlanmalarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenmesi için birim fiyatı 400 bin lira olarak belirlenen sokağı, mahallelilerin dayanışmasıyla birlikte 60 bin liraya gerçekleştirdiklerini belirtti.

Diyarbakır’da 2016 yılında kayyum atanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeki belediyelerden biri olan Sur Belediyesi’ni, 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP), yüzde 60’lık bir oy oranıyla tekrardan kazandı. Seçimi kazanmalarına rağmen mazbatalarını ancak 11 Nisan’da alabilen belediyenin eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, kayyumdan belediyeyi 152 milyon (trilyon) borçla devraldı.

Borca rağmen hizmetlerinin devam ettiğini dile getiren Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, belediye yönetimine geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘BORÇLANIYORUZ AMA ÇALIŞIYORUZ’

152 milyonluk bir borçla belediyeyi devraldıklarını söyleyen Buluttekin, kayyum döneminde yapılan yolsuzluklara dikkat çekerek, “Örneğin, hiç yapılmamış taş parkeler, asfalt yollar ve köylere hiç gidilmemiş, ancak gidilmiş gibi göstererek, yapılan harcamalar var” dedi. Buluttekin, yönetime geldiklerinde 103 köy ve mezranın stabilize yollarını yaptıklarını ve bu yollara bin 900 kamyon toprak döktüklerini kaydetti. Diyarbakır’ın toprak bütünlüğünün yüzde 55’ini kapsayan ve 253 köyden oluşan Sur’un gelirinin az olduğunu ifade eden Buluttekin, “Kayyum döneminde daha önce yaptıkları anlaşmalar ile belediyenin gelirinden direk müteahhitlere ödeme yapılıyor. Yapılandırılan bir durum var. Borç ödeme gibi bir durumumuz yok. İller Bankası’ndan gelen bir gelir var ve ancak çalışanların ücretlerini karşılıyor. Her ay yaklaşık 800 bin lira da borçlanıyoruz. Buna rağmen de çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘UFAK AMA RUHLARI BÜYÜK’

Kayyumların, KHK ile ihraç edilen çalışanlarının sosyal haklarının ödenmediğini dile getiren Buluttekin, kendi dönemlerinde borçlanmaya rağmen yapılandırma yoluna giderek KHK’lilerin hakkı olan ödemeleri yaptıklarını kaydetti. İlçenin tarihi bir kent olduğunu ifade eden Buluttekin, halkın talepleri doğrultusunda projeler gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu kapsamda, annelerin ve kadınların talebi doğrultusunda Melik Ahmet Caddesi’nde annelerin tandırlarının bulunduğu alanı boyadık ve çocukları için de bu alana oyun parkı yaptık. Mahallelilerin kararı doğrultusunda da parka isim verilecek. İskender Paşa Sokağı’nda atıl durumda bir alan vardı. Oraya da park yaptık. Bu alanlar ufak ancak ruhları büyük. Hazırlık çalışmaları süren birçok parkın da açılışını yakın zamanda gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

‘RANT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

Sokağa çıkma yasakları döneminde etkilenen ilçenin 6 mahallesinden 3’ünün tamamının yıkıldığını aktaran Buluttekin, bu mahallelerinin de belediyenin değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde olduğuna dikkat çekti. Mahallelerin sorunlarını çözmek istediklerini ancak bakanlığa devredildiği için herhangi bir şey yapamadıklarını söyleyen Buluttekin, “Kentsel dönüşüm adı altında rant alanına dönüştürüldü” dedi. Kalbi Sur’da atan tüm insanlar ile birlikte Sur’un tarihini gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Buluttekin, bu kapsamda da çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

‘400 BİN YERİNE 60 BİN HARCANDI’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Her sokak sağlıklaştırılmalı” kampanyası kapsamında Abdaldede Mahallesi’ndeki Göksel Sokak’ın düzenlenmesi için birim fiyatının 400 bin TL olarak belirlendiğini, ancak halkın dayanışması ve katılımıyla 60 bin liraya düzenlediklerini kaydeden Buluttekin, şunları söyledi: “Sokakta tarihi dokuları ortaya çıkaracak çalışmalar yürüttük. Sokağın duvarları betonla kaplıydı, o betonlar indirildi. Sokaktaki tarihi taşlar açığa çıkarıldı. Görüntü kirliliğine neden olan kablolar ortadan kaldırıldı. Kapılar, pencereler dokuya uygun bir şekilde boyandı.”

‘TALEPLERİMİZ RED EDİLİYOR’

İlçenin kültür mozaiğine ev sahipliği yaptığını kaydeden Buluttekin, kayyum sisteminin hem çok dilliliğe hem kadın kazanımlarına hem de tarihe zarar veren bir sistem olduğunu belirtti. Devletin diğer kurumlarıyla yaşadıkları problemlere de dikkat çeken Buluttekin, “Kurumlar ile sadece resmi olarak yazışıyoruz. Ancak, tüm taleplerimiz gerekçesiz bir şekilde ret ediliyor. Bu da çalışmalarımızı engelliyor, hizmetin halka götürülmesi önünde bir engeldir” dedi. Tarihiyle kendini var eden Sur’a duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Buluttekin, diğer devlet kurumlarının da bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğinin altını çizdi. (Kaynak: MA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme