enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
ALTIN
2.423,55
BIST
9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Büyük Diyarbakır Belgeselinin galası yapıldı

Büyük Diyarbakır Belgeselinin galası yapıldı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Diyarbakır, tüm insanlığın bilmesi gereken çok önemli bir merkez ve zenginliktir.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde Diyarbakır Tanıtma ve Kalkınma Derneği’nce hazırlanan Büyük Diyarbakır Belgeseli’nin galası gerçekleştirildi. Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, bazı şehirlerin geçmişten bugüne taşıdığı zenginlikleri, içerisinde yaşayanlara hissettirdiğini belirterek, “O şehirler yaşayan herkese bir değer verir. O değeri idrak edene gelecek tasavvuru için güç verir. Diyarbakır tarihin her döneminde böylesi bir büyüklüğün, zenginliğin ve derinliğin adı olmuştur. Diyarbakır, tüm insanlığın bilmesi gereken çok önemli bir merkez ve zenginliktir.” diye konuştu.

Diyarbakır’da yaşayan herkesin kenti doğru anlatmak, güzelliklerini paylaşarak çoğaltmak gibi manevi mesuliyetinin olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “İnanıyorum ki bugünkü çalışma da buna katkı sağlayacak. Bu kadim şehre ne yapılırsa azdır ama şüphesiz ki yapmamız gerekenler de fazladır.” ifadelerini kullandı.

“KÜRT’ÜN BİR DEVLETİ VAR ADI DA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da medeniyetlerin buluştuğu kadim kentin layıkıyla anlatılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mart’ta Diyarbakır’da olacağını belirten Topçu, “O gün Diyarbakır, Sakarya gibi inşallah ayağa kalkacak. Bu vatan ve bayrak, Kürt’ün, Türkmen’in, Arap’ın, Arnavut’un, Boşnak’ın ve hepimizin dedelerimizin kanıyla sulanarak yapılmış. Kürt’ün bir devleti var, Allah’a hamdolsun adı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.” diye konuştu.

Türkiye’nin Libya, Mısır, Suriye ve Irak haline gelmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Topçu, şöyle devam etti: “Nasıl ki dedelerimiz Çanakkale’yi onlara geçilmez yaptıysa, biz Türk’ü, Kürt’ü, başı açığı, başı kapalısıyla, mescittekiyle, meyhanedekiyle 15 Temmuz’u onlara geçilmez yaptıysak Allah’ın izniyle sınırlarımızı da onlara geçilmez yapacağız. Diyarbakır’ımız en az Yozgat kadar Türk, Paris kadar medeni ve güvenlidir. Paris yokken de Diyarbakır vardı.”

“BU MÜBAREK ŞEHRİN GERÇEK YÜZÜNÜN GÖSTERİLMESİ VE TANITILMASI LAZIM”

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da çok önem verdiği bir belgeselin tanıtımında bulunmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi. Son zamanlarda kadim, medeniyet ve kültür birikimini taşıyan aziz ve mukaddes şehrin yanlış anılmaya başlandığını belirten Aksu, “Diyarbakır denince akla terör gelmeye başlamıştı, böyle algılatıldı. İşte bunu kırmamız, bu mübarek şehrin gerçek yüzünün gösterilmesi ve tanıtılması lazım.” dedi.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Başdanışman Topçu, konuşma yaptığı sırada izleyiciler arasında yer alıp yanına gelen Saliha Gündüz’ün “72 devlet bir olsa, ayağa kalksa bizi asla bölemeyeceksiniz, asla yıkamayacaksınız. Ninelerimiz, dedelerimiz, genç kızlarımız Çanakkale’de silahları, mermileri kundaklara sardılar, askerlere götürdüler. Al bayrak şehitlerimizin kanıdır kimse o bayrağı indiremez.” sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etkinliğe, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla da katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme