enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Çiftçi: ‘Diyarbakır’ın kalbi Sahabeler diyarı Sur’da atıyor’

Çiftçi: ‘Diyarbakır’ın kalbi Sahabeler diyarı Sur’da atıyor’
REKLAM ALANI

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, belediyenin çalışmalarını değerlendirdi.

“SAHABELER YADİGÂRINA HİZMET ETMEKLE İFTİHAR EDİYORUZ”

Sur ilçesinin tarih boyunca 33 medeniyete ev sahipliği yapan,  peygamberimizin vefatından sadece 7 yıl sonra fethedilen ve İslamiyet’i Sahabelerden öğrenen bir Tabiin kenti olan ve manevi değerleriyle birçok ilçeden büyük ilçe olduğunu ifade eden Çiftçi, “Adeta açık hava müzesi ve ticaret merkezi konumundadır. Yerli ve yabancı turist ilgisinin yoğun olduğu ilçemizde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren burada yaşayan vatandaşlarımızın refahı için çalışan, gecesini gündüzüne katan ve vatandaşa çözüm odaklı yaklaşan belediyemiz, terörün ilçemize verdiği yaraları sarmaya büyük bir titizlik göstererek özenle devam etmektedir. Diyarbakır’ın kalbi Sahabeler diyarı Sur’da atıyor” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜLLERİNİ DOKUNMAK VAZİFEMİZDİ”

Çiftçi, Vatandaşlar için yapılan tüm hizmetlerde gönüllere dokunmayı kendisine görev bildiklerini ifade ederek, “Kayyum görevlendirmesi ile birlikte; Bir enkaz olarak devir alınan, ekonomik çöküntü içerisinde bulunan belediyemizde yaptığımız bütçe iyileştirmeleriyle toplam 10.4 Milyon olan piyasaya ve kamu kurumlarına olan borçlar ödendi. Sur ilçemiz sınırlarında bulunan mahallelere 99km sati kaplama (Asfalt), 127km yama çalışması, 665km stabilize yol ve 7 mahallemize dere ıslah çalışması yapılarak ulaşım ağımızı güçlendirdik.

“226 NOKTAYA BÜZ MENFEZ ÇALIŞMASI YAPTIK”

Bu kapsamda 226 noktaya büz menfez çalışması ile su ve sel taşkınlarını önlemek için Yiğitçavuş ve Yukarıkılıçtaş mahallerinde de çalışmalar yaptık. İmar ve ifraz işlemi yapılmış olan yerlerde 10km imar yolunu açma çalışmalarını bitirdik. Çarıklı mahallelerinde sel baskını sonucu tamamen yıkılmış olan 3 köprümüzün onarım çalışmalarını tamamladık. Sokak sağlıklaştırması kapsamında ilçemizin daha güzel görünmesi için toplamda 280.113m² parke taşı döşedik” diye konuştu.

MELİKAHMEK ÇADDESİNİ YENİLEDİK, TARİHİ ÇARŞILARIMIZIN BAKIMINI YAPTIK YAPIYORUZ”

Unesco Dünya Kültür Mirası olan Hevsel Bahçelerini Harfiyat atıklarından temizlediklerinin altını çizen Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, şöyle dedi:

“Melikahmet Caddesi yenileme çalışmaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile 3.500.000TL maliyetle cadde zemini bazalt küp taş ile döşenerek tarihi dokuya uygun hale getirilmiş, Melikahmet Caddesi, Gazi Caddesi, Eski Yoğurt Pazarı ve Ayakkabıcılar Çarşısında bulunan toplam 3.600 dükkan sokak sağlıklaştırması kapsamında yapılan (Kepenk, Kaplama, Pimapen, Boya vb.) işlemler sonucunda yeni görünümlerine kavuşmalardır. İlçemiz sınırlarında metruk olarak bulunan ve güvenlik tehdidi oluşturan 46 metruk yapının yıkımı projelendirilmiş ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

“BAĞIVAR’DA 22 DÖNÜM YAŞAM ALANI İÇİN PARTK PROJESİ BAŞLATTIK”

Ayrıca Sur sokaklarının boyanması ve kumlanması için projesi yapılıp ihale hazırlık çalışmaları başlamıştır. Dicle Bağıvar mahallesinde ise 22 dönüm alan içerisine yeni yaşam alanı ve park projesi bitmiş olup çalışmalar başlamıştır.

“HZ.SÜLEYMAN VE ÇEVRESİNİ YAŞANABİLİR HALE GETİRDİK”

İç Kale, Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabenin bulunduğu alan çarpık yapı ve gecekondulardan arındırılıp 9.505.000TL maliyetle park alanı olarak turist ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

“TAZİYE EVLERİNE 2000 SEDİR, 4000 ADET SETPA ALARAK BÖLGENİN MANEVİ DEĞERİNE KATKI VERDİK”

23.850.000TL maliyet ile TOKİ iştirakiyle Millet Bahçesi ilçemize kazandırılmıştır. Sur ilçe sınırlarımızda bulunan 58 taşra mahallelerimizde cami, taziye evi ve imam evlerinin bakım ve onarım işlerinde kullanılmak üzere 113.500TL inşaat malzemesi desteği verildi. Ayrıca Taziye evlerine verdiğimiz 2.000 adet sedir ve 4.000 adet sehpa ile bölge kültürüne katkıda bulunduk. Yıllardır Belediyemizde çalışan içerde hak ve alacakları bulunan bütün memur ve işçilere ait bütün ödemeler yapılıp bununla beraber 38 kadrolu işçimizin kronikleşen emeklilik talebi sorunu toplam 8.255.868TL ikramiye peşin ödenek çözülmüş ve bu sayede emekli olmuşlardır.

“HDP YÖNETİMİNDE BELEDİYEDEN ATILAN 145 PERSONELİ TEKRAR GÖREVE ALARAK OLUŞAN MAĞDURİYETİ GİDERDİK”

Şirket bünyemizde çalışan toplam 145 kişi HDP yönetimi tarafından işten çıkarılarak kişiler üzerinde maddi manevi derin yaralar oluşturmuştur. Bu yaraları sarmak için büyük bir çaba gösterdik 145 personeli tekrardan görevlerine iade ettik. Daha iyi bir hizmet için araç filomuzu güçlendirdik. Belediyemize büyük bir külfet olan araç kiralama hizmetinden vazgeçip 3 Adet 13+1.5 m³ hidrolik sıkıştırma çöp kamyonu, 7 Adet 8+1 m³ sıkıştırma çöp kamyonu, 3 Adet kazıcı yükleyici iş makinesi ve 2 Adet kar küreyici damperli kamyon olmak üzere toplam 15 araç 7.000.000TL maliyetle belediyemize kazandırdık.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KIRTASİYE YARDIMINDA BULUNDUK, KÜTÜPHANE VE KÜLTÜR EVİ AÇTIK”

Sur Belediyesi olarak ilçe sınırlarımızda yer alan okulların daha sağlıklı eğitim verebilmesi adına yaklaşık 3 Milyon yatırım yapıldı. Dezavantajlı 27.642 öğrenciye kırtasiye yardımı, sınavlara hazırlık seti, spor malzemesi desteği ve okulöncesi eğitim (Eğitici Öğretici Materyaller) desteği sunduk. İlçemizde yaşayan çocukları ve gençleri unutmadık. Bu anlayışla 2 Adet Sur Gençlik merkezi, 1 Adet Sur Çocuk Kütüphanesi ve Kültür Evi, 1 Adet Bağıvar Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi oluşturularak çeşitli projeler kapsamında (30 farklı branşta) etkinlik ve kurslar düzenlenmiş ve düzenlemeye devam etmektedir. Yaklaşık 9.000 çocuğumuz bu etkinliklerden faydalanmıştır.  Eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak için kadınlara yönelik danışmanlık ve okuma yazma kursları da bu merkezlerde devam etmektedir.

“ÇUKUR OLAYLARINDA MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZIN DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Çukur olaylarında tahrip olan tarihi yerlerimizi onararak ilçemizi ihya etmek için tüm gücümüzle çalışıyor ve diğer kurumlar tarafından yapılan bütün çalışmaları da (Yenikapı, Alipaşa, Lalebey, Hançepek Mahallerinde yapılan konut ve yapılar) yakinen takip etmekteyiz. Yapılan konutlar hak sahiplerine Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğünde çekilen kura ile teslim edilmektedir. Tüm bu çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda Sur Belediyesi hem borç yükünü azaltmış hem de vatandaş odaklı hizmetler üretmiştir”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme