enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5327
EURO
34,9418
ALTIN
2.435,60
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

DBB toplu taşıma yapan kooperatiflerin hizmet kalitesini denetleyecek

DBB toplu taşıma yapan kooperatiflerin hizmet kalitesini denetleyecek
REKLAM ALANI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, iki haftada bir farklı ilçelerin sorunlarının masaya yatırıldığı sosyal medya buluşmalarında bu hafta Dicle ve Kocaköy ilçelerindeki vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Dicleli bir vatandaşın ilçeye belediye otobüslerinin çalışmaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin göz önüne alınmasını istediklerini iletmesi üzerine Vali Karaloğlu, yasayla toplu taşıma yapma ve yaptırma yetkisinin Büyükşehir Belediye yetkisinde olduğunu söyledi.

“ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN BÜNYESİNDE ÇOK GÜÇLÜ BİR DENETİM EKİBİ KURUYORUZ”

Bütün toplu taşımayı belediyenin kendi araçlarıyla yapma şanslarının olmadığını ifade eden Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesinin Dicle ilçesinde 2 ayrı kooperatife 85 araçlık izin verildiği halde 42 araçla toplu taşıma yapıldığını belirtti.

Karaloğlu, toplu taşımayla ilgili bu durumu, “Bunun iki sebebi olabilir. Birinci sebebi 85 araçlık yolcu yoktur sadece 42 araçlık yolcu vardır. Onun için 42 araçlık bir filoyla bu hizmet yapılıyor ki bu daha doğru bir mantıklıdır. Diğeri ise bunun üzerindeki yani 43 araçlık fazlalığı şu anda ellerinde tutmalarının gerekçesini açıkçası biz de anlayabilmiş değiliz.” değerlendirmesinde bulundu.

Benzer sorunların yaşandığı ilçelerler ilgili UKOME’nin çalışma yaptığını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu: “Hat izin belgesi var ama kooperatif şirketlerinin hatta araçları yok. Onlara diyeceğiz ki ‘Şu kadar süre içerisinde hat izin belgesi elinizde olan hatlara otobüs koyarsanız koyun koymuyorsanız biz sizin elinizdeki hatları iptal edeceğiz. Yeni ihaleye çıkarak. Yeni kooperatifler, şirketler veya yeni vatandaşlara bu hakları kullandıracağız.’ diyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığımızın bünyesinde çok güçlü bir denetim ekibi kuruyoruz. Bütün Diyarbakır’da toplu taşıma yapan şirketler, kooperatifler veya gerçek kişilerin toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini, vatandaşa muamelelerine kontrol edecek.”

“MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE KAYDIRABİLİRİZ ÖYLE BİR TALİMİMİZ VARSA BU KONUYLA İLGİLENECEĞİZ”

Karaloğlu, Dicle ilçesinden bir vatandaşın, “Kalekollardan sabahlara kadar silah sıkıyorlar. Belki talim yapıyorlar ama şehir içinde silah seslerinden çocuklarımız korkuyor. Lütfen bu konuya el atın.” mesajını şöyle yanıtladı: “Şu ana kadar ilk defa böyle bir şikayet geldi. Vatandaşımızı rahatsız edecek özellikle gece uyku saatinde bir talim yapıldığını zannetmiyorum. Onu mesai saatleri içerisinde kaydırabiliriz öyle bir talimimiz varsa bu konuyla ilgileneceğiz.”

17 İLÇEDE SPOR TESİSLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Karaloğlu, Kocaköy’deki spor tesislerinin eksikliğinden yakınan bir vatandaşın sorusuna karşılık Kocaköy’de futbol, voleybol, basketbol sahalarının yanında tenis kortu ve idari binalarının da yer aldığı spor kompleksinin inşaatının Temmuz ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

“Geçen hafta Gençlik ve Spor İl Müdürü ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire başkanımızı Ankara’ya gönderdik.” ifadelerini kullanan Karaloğlu: “Sayın bakanımızın talimatları bizim taleplerimiz doğrultusunda Bakan yardımcısı ve genel müdürlerle Diyarbakır’ın 17 ilçesinin tamamında çalışma yapıldı. İnşallah yakın bir zamanda sayın bakanımız kente gelecek ve hangi tesisler hangi ilçelerde yapılacak müjdeyi Diyarbakır’da paylaşmış olacak.” diye konuştu.

“GENÇLERE HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜ”

Kocaköy’de spor kompleksinin yanı sıra bu yıl bir spor salonu yapacaklarının da müjdesini veren Karaloğlu, şöyle konuştu: “Gençler bizim için çok önemli, bizim geleceğimiz. Gençlerimizin kaliteli zaman geçireceği, spor ve kültürel faaliyet yapabileceği mekanlarla ilgili bizden talep olsun. Kötü niyetli insanların ayağına düşmemeleri, kötülüklerden uzak kalmaları için ne gerekiyorsa yapacağız, yapıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sadece merkezde değil en küçük ilçemiz olan Çüngüş’te de yapacağız. Kayapınar’da da Bağlar’da da yapacağız. Her ilçemizde mutlaka gençlerimizin çok kolay rahatlıkla ulaşabileceği tesislerimiz olacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Diyarbakır’ın her ilçesinde yaşayan gençlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Gençlere hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğü.”

“İHTİYAÇ İSE EMİN OLUN BİR DE ERKEK YURDU AÇARIZ”

Büyükşehir Belediyesinin ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen kızlar için açtığı yurtların erkekler içinde açılması talebini ise Karaloğlu, kız çocuklarına geçmişte çok haksızlık yapıldığı için pozitif ayrımcılık yaparak öncelik verdiklerini aktardı.

Karaloğlu, şunları dile getirdi: “Bugün belki biraz pozitif ayrımcılık yaparak onlardan helallik alabiliriz. Ama zinhar sizi ihmal etmiş değiliz. Elbetteki erkek öğrencilerimiz için de farklı etkinliklerimiz var. İhtiyaç ise emin olun bir de erkek yurdu açarız. Biz sizin emrinizdeyiz. Hiç merak etmeyin onuda çözeriz inşallah.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme