enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

DESOB’tan, Kapalı durumdaki esnaflar için 7 maddelik öneri paketi!

DESOB’tan, Kapalı durumdaki esnaflar için 7 maddelik öneri paketi!
REKLAM ALANI

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır’da 8 bin esnafın işyerini Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından alınan önlemler kapsamında kapattığını hatırlatarak, DESOB olarak, Koronavirüs ile mücadele kapsamında acilen hayata geçirilmesi talebi ile Diyarbakırlı esnaflara yönelik hazırladıkları 7 maddelik öneri paketini açıkladı.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, koronavirüse karşı alınan önlemler doğrultusunda sosyal mesafeye uygun ve maskeli olarak düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Diyarbakır’daki kapalı olan 8 bin esnafla ilgili aldıkları kararları açıkladı.

“KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de hem insan hayatını hem ekonomik hayatı olumsuz etkileyen Covid-19 virüsünden en az hasarla kurtulabilmek herkesin önceliği olduğunun altını çizen Ebedinoğlu, “Bu salgının kontrol altına alınabilmesi için gereken sosyal izolasyon, ev karantinası, sosyal temas, maske ve eldiven kullanımı vb. tüm tedbirlerin uygulanmasında çalışmalarımız ve toplantılarımız aralıksız devam etmektedir” dedi.

“DİYARBAKIR’DA 8 BİN ESNAFIMIZ KAPALI DURUMDA”

Ebedinoğlu, Ekonominin temel taşı olan esnaf ve sanatkârlardan Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin, Diyarbakır genelinde ise yaklaşık 8 bin esnafın işyerleri Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından alınan önlemler kapsamında kapattığına işaret ederek, “Bu nedenle, ülke genelinde aileleri ile birlikte 10 milyona ulaşan camiamıza sunulan desteklerin devamlılığı büyük önem arz etmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız için bu zamana kadar açıklanan destekler, bu desteklerin yeniden düzenlenmesi ve yeni destek önerileri toplantılarımızın temelini oluşturmaktadır.  Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olarak hazırladığımız durum raporları Diyarbakır İl Valiliğimize, ilgili bakanlıklarımıza ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na iletilmiştir” diye konuştu.

Ebedinoğlu, Coronavirüs ile mücadele kapsamında acilen hayata geçirilmesi gerektiğini düşündükleri 7 maddelik öneri paketini de şöyle sıraladı:

“1.Tüm kayıtlı üyelerimize Türkiye Halk Bankası tarafından verilen ve yetersiz olduğu tespit edilen 25.000- TL kredi ve 25.000-TL limitli işletme kartının geri ödemelerinin 1 yıl süre ile ertelenmesi ve bu erteleme dolayısı ile faiz işletilmemesi gerekmektedir.

2. Esnaf ve sanatkarlarımızın kendilerine sunulan kredi imkanından faydalanabilmesi için sicil affının acilen hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.

3. Alınan önlemler çerçevesinde faaliyetleri durdurulan esnaf ve sanatkar işletmelerinde çalıştırılan sigortalı işçilere 3 ay boyunca verilecek kısa çalışma ödeneğinden faydalanmanın önündeki prosedürlerin kolaylaştırılması gerekmektedir.

4. Alınan önlemler kapsamında işyerleri kapatılan esnaf ve sanatkarlara 3 ay süre ile en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması sağlanmalıdır.

5. Geçmiş 3 aylık ortalama fatura tutarları doğrultusunda belirleneceği belirtilen elektrik, su ve doğalgaz faturaları en az 3 ay süre ile tahsil edilmemeli, vergi ve bağkur sigorta primlerinde ertelemelerin haricinde indirimler yapılmalıdır.

6. Özel mülk sahiplerinden dükkan kiralamış olan esnaf ve sanatkarların beyanda bulunmaları halinde kira yardımı alabilmelerine yönelik düzenleme yapılmalıdır.

7. Özellikle yolcu sayısının bir anda azalması nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan şoför esnafımızdan akaryakıt ve araç alımında ÖTV ve KDV alınmaması gerekmektedir”

“BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Ebedinoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sorunun küresel, mücadelenin ulusal olduğu, toplum bilincinin de daha çok gelişmesi gereken bu dönemde, bu sorunu hem ulusal hem de yerel düzeyde kendi vatandaşlarımızla birlikte mücadele ederek aşabileceğimizi umut ediyoruz. Risklerin somut, kuralların basit olduğunu belirterek ekonominin yapı taşı olan esnaf ve sanatkarımızın da içerisinde olduğu bu olumsuzlukların giderilmesini saygılarımızla arz ve talep ediyoruz”

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme