enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
ALTIN
2.427,80
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

DEVA’dan KHK’lılara destek sözü

DEVA’dan KHK’lılara destek sözü
REKLAM ALANI

Kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevinden çıkarılanların sorunlarını gündemine alan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, bu sorunun çözümü için mağdurlara her türlü desteği sağlama sözü verdi.

Kamu görevinden ihraç edilenlerin sorunlarını dinlemek ve sorunların çözüm yollarını tartışmak üzere Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’yle kamu görevinden çıkarılanlarla kahvaltıda bir araya gelen DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, KHK yetkisinin 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe teşebbüsünün ardından ilan edilen Olağanüstü Hal’le verildiğini hatırlattı.

Olağanüstü halle verilen bu yetkinin sınırsız olmadığına işaret eden DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ülsen, “Anayasamızın 119. Maddesinde Cumhurbaşkanına tanınan yetki ile Olağanüstü hallerde Cumhurbaşkanı, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir. Bu yetki sınırsız bir yetki değildir. Ancak ve ancak olağanüstü hal ilanını gerektiren tehlikenin bertaraf edilmesi amacını taşıyan kararnameler Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılabilir. Bu yetki çok defa aşılarak bazı kanunlarda anayasaya da aykırı şekilde düzenlemeler yapılmış, Hak ve özgürlükler özüne dokunulacak şekilde kısıtlanmıştır.” diye konuştu.

‘125 BİN 678 KİŞİ KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARILDI’


KHK sorunun bugün karşılarında büyük bir sorun olarak durduğunu kaydeden DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı, “Binlerce kamu çalışanı oldukça muğlak bir ifade olan ‘irtibat ve iltisak’ kavramları ile herhangi bir yargısal karar olmadan görevlerinden ihraç edilmiştir. KHK’lar ile 125 bin 678’i kamu görevinden çıkarma, 3 bin213 rütbe alma, 270 yurtdışı öğrencilikle ilişiği kesilme, 2 bin 761 kurum ve kuruluş kapatma olmak üzere toplam 131 bin 922 tedbir işlemi gerçekleştirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘101 BİN 58 KİŞİNİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ’

KHK’lıların yargısal süreci başlatabilmeleri için öncelikle Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonuna (OHAL Komisyonu) başvurmaları zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Cihan Ülsen, OHAL Komisyonuna 126 bin 674 başvuru yapıldığını kaydederek, “Bu güne kadar 115 bin 130 başvuru hakkında karar verilmiştir. Karara bağlanan 115 bin 130 başvurudan 101 bin 58 başvuru reddedilmiş, 14 bin 072 başvuru hakkında göreve iade kararı verilmiştir. 11 bin 544 başvuru ise henüz karara bağlanmamıştır.” bilgisini paylaştı.


‘GECİKTİRMEKTEN ÖTE BAŞKA GÖREV YAPMAMIŞ’

Aradan 4 yıl geçmesine rağmen OHAL Komisyonunun mevcut başvuruların tamamına yanıt verilmediğini hatırlatan Ülsen, “Bu durum da göstermektedir ki; kurulan komisyon vatandaşların ulusal ve uluslararası hukuk mekanizmalarına başvuruyu geciktirmekten öteye bir görev yapamamıştır. Komisyon tarafından karara bağlanan ve ret ile sonuçlanan başvurular için yeni bir yargılama süreci başlamıştır. Yapılacak yargılamaların süre bakımından oldukça uzun süreceği de göz önüne alındığında KHK mağdurlarının çalışma özgürlükleri engellenmiş olacak ve bu mağduriyetler uzun süre devam edecektir. Anayasamızın 13. Maddesine göre; Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.” şeklinde konuştu.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ’

Haklarında açılan davalarda beraat kararı alanların işlerine iade edilmediğini kaydeden Ülsen, bu durumun Anayasa’nın 15’inci Maddesine aykırı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:
“Bir kez daha hatırlatmak gerekir ki; darbelerin ve her türlü antidemokratik uygulamanın önüne geçebilmenin yolu daha baskıcı ve anti demokratik rejimler kurmaktan değil, daha demokratik, daha adil, daha eşitlikçi, insan haklarına daha saygılı bir ülke yaratmaktan geçmektedir. DEVA Partisi olarak; mağduriyet yaşan her toplum kesiminin yanında olduğumuz gibi, Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri ile görevlerinden ihraç edilen ve bu nedenle mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu, sorunların çözümü için her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isteriz.”

Salih YEŞİL’in Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DEVA’dan KHK’lılara destek sözü

DEVA’dan KHK’lılara destek sözü
REKLAM ALANI
03.10.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme