enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C

Devletin parası Hizmete gitti…

Diyarbakır’ın yeni yerleşim alanlarından biri olan Kayapınar Belediyesi, son dönemlerde her kademede hizmet anlamında yoğun bir efor harcıyor.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde Belediye, başta Eğitim olmak üzere sosyal, Kültürel alanlar ile yeni imar yolları, kaldırım ve asfalt anlamında birçok hizmet yaptı.

Bu manada ‘çalışan demir pas tutmaz’ misali her şeye kulaklarını tıkayarak, çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kayapınar Belediyesi’nin geride bıraktığımız yılda neler yaptığını bu amaçla sizlerle paylaşmak istedim.

Kayapınar Belediyesi, pandemi sürecinin getirdiği zorluklara rağmen 2020 yılında eğitim, kültür, sanat, kadın ve aile projelerinin yanı sıra temizlik, park ve bahçe çalışmalarının yanı sıra önemli hizmetlere imza attı.

‘Eğitim Dostu’ Kayapınar Belediyesi, pandemi sürecinde uzaktan eğitimi teşvik atmak amacıyla 18 EBA Destek Noktası oluştururken, Kayapınar Vefa olarak vatandaşlara 5 bin 300 adet gıda kolisi ve 22 bin 950 adet hijyen paketi yardımında bulunuldu.

Bütün bu hizmetlerle, Kayapınar Belediyesi aslında devletin parasını nereye harcadığını da göstermiş oldu.

Tabiki de halka gittiğinin gözler önüne serdi.

Şimdi size Kayapınar Belediyesi’nin, 2020 yılında yaptığı projeleri yazmak istiyorum…

Kayapınar Belediye, ilçedeki çocuklara uzaktan eğitime teşvik etmek amacıyla 18 EBA Destek Noktası oluşturuldu.

Kayapınar Okuyor projesi kapsamında ilçemizdeki tüm okullarda toplam 79 bin öğrenci ile kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek, en fazla kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi.

Kayapınar Belediyesi hizmet binası içerisinde kurulan Robotik Kodlama Atölyesi açarak 500 öğrenciye eğitim verildi.

Pandemi sürecinde evde kalan çocukların gelişimini sağlamak için Çocuk Atölyesi ve Kayapınarlı Minik çocukların eseri olan Kayapınar’ın Çocuk Yazarını Arıyor çalışması hayata geçirildi.

750 metrekare alan 65 duvarı sanatla buluşturuldu.

Okullarda eğitim gören 4 bin 70 öğrenci tiyatro etkinliklerinde ağırlandı.

Kırsal Mahallelerdeki 5 bin öğrenci geleneksel gölge oyunu kahramanları Hacivat – Karagöz ve Kukla Gösterisi ile buluşturuldu.

 ‘Çocuklar Üşümesin’ Projesi ile çocukların kış boyunca; elleri, ayakları üşümesin diye 7 bin 226 çocuğa kışlık kıyafet hediye edildi.

İlçedeki okul öncesi eğitim gören 7 bin çocuğa Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Sera ve Fidanlık alanında; “Uygulamalı Çiçek Üretim Eğitimi” verildi.

Sıfır Atık Projesine katkı sağlamak ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan projeyle 30 bin öğrencinin gönüllü çevre dedektifi olarak görev yapmasını sağlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında vatandaşların, İstiklal Marşına balkonlarından eşlik ederek coşkularını paylaşabildikleri etkinlikler düzenlendi.

Sitelerde pandemi tedbirlerine uygun olarak 3 bin çocuğun katıldığı; yeteneklerini sergileyebildikleri ve doyasıya eğlendikleri etkinlikler düzenlendi.

Değerlerini, inancını, kültürünü, tarihini iyi bilen; ailesine ve topluma karşı sorumlulukları özümsemiş insanlar yetiştirmek amacıyla “Diyarbakır’da İz Bırakan Kahramanlar” projesini hayata geçirip ve basılan 70 bin kitabı öğrenciler ile buluşturuldu.

Güçlü Kadınlarla Güçlü Yarınlara projesiyle ev ve iş yeri ziyaretleri yaparak 114 girişimci kadına destek olundu.

Hoş geldin Kayapınar’ın Bebeği projesiyle bebeğinizin ilk hediyesi bizden olsun diyerek yeni doğum yapan 131 anne ziyaret ederek, hediye takdim edildi.

Kayapınar Hızır Projesi ile Kayapınarlı 4 bin 544 aileye misafir olup, 2 bin 632 aileye çeşitli desteklerde bulunuldu.

Kayapınar Vefa olarak 15 bin 258 vatandaşa hizmet edilirken, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşa 122 bin 432 öğün yemek verildi.

Kayapınar Vefa olarak vatandaşlara 5 bin 300 adet gıda kolisi ve 22 bin 950 adet hijyen paketi yardımında bulunuldu.

Kayapınar Vefa olarak evden çıkamayan 350 çocuğa “Siz Evde Kalın, Biz Geliyoruz” diyerek doğum günü sürprizi yapıldı.

“Dünyayı İyilik Değiştirecek” sloganıyla İlçemizdeki semt pazarımızda “İyilik Standı” kuruldu.

İlçemizdeki okullarda hijyen açısından güvenli bir ortam sağlamak amacıyla dezenfektan standı ve dezenfektan desteğinde bulunduk. Ayrıca 20 bin adet (dezenfektan, ıslak mendil, maske) hijyen paket temin edildi.

2020 yılında gece gündüz demeden 197 personel ve 56 araç ile daha temiz bir Kayapınar için çalıştık ve 150 bin ton atık temizlendi.

İlçedeki 137 cami ve mescit 3 bin 288, 40 Kur’an Kursları da 960 defa temizlerenerek, dezenfekte edildi.

Temiz Sokaklar Projesi ile daha temiz bir Kayapınar için 8 mahallede 40 Sokakta,  bin 400 esnaf ile bir araya gelinerek, çevremizi temiz tutmak için söz alındı.

Yemyeşil bir Kayapınar için Sera ve Fidanlık alanında personellerin alın teri ve emekleriyle yetiştirdikleri 230 bin 000 mevsimlik çiçeği park ve bahçelere dikildi.  2020 yılında yaz kış demeden daha yeşil bir Kayapınar için 81 park, 17 ağaçlık alanda 128 personel ve 17 araç ile çalışıldı”

Kayapınar Belediyesi’nin hizmetlerinin 2021 yılında da büyük bir hızla devam edeceğini temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Sait BAYRAM’ın YAZISIDIR...

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme