enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

‘Dileğim Diyarbakır’ın güzelliklerini tanıtmak’

‘Dileğim Diyarbakır’ın güzelliklerini tanıtmak’
REKLAM ALANI

Sosyal sorumluluk projelerinde gizli imzalar atarak eğitim faaliyetlerine destek olan ünlü aktör Erkan Petekkaya, 12 yıl önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaptığı okulu reklam malzemesi olmaması için verdiği bağışı gizli tutmuş. Aradan geçen 12 yıl sonra Petekkaya, eğitime verdiği gizli destekle, aldığı teşekkür plaketiyle gündeme geldi.

7’den 70’e herkesin kalbinde yer edinen ünlü sanatçı Erkan Petekkaya Diyarbakır’ın kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Uzaklarda bile olsanız Diyarbakır’ın Sevgisi hep kalbinizde yaşar” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un tüm Türkiye çapında turizmi canlandıracak “her kentin ünlüsüyle gezelim” projesi kapsamında, Diyarbakırlı olan ünlüler, doğup büyüdükleri, çocukluklarının geçtiği kentlerini ziyaret etmeye devam ediyor.

Türkiye’yi kapsayan, ülke turizmine katkı sağlayan projeye katkı sağlaması amacıyla düzenlenen program kapsamında Diyarbakır’a gelen ünlüler arasında en çok dikkat çeken ise Diyarbakır’a özlemini gizlemeyen aktör Erkan Petekkaya oldu.

SANATÇILARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır’ın tanıtımına ve turizmine büyük katkılar sağlayacak proje kapsamında, Petekkaya’nın yanı sıra, yine Diyarbakırlı olan Coşkun Sabah, Yasemin Hadivent, Ziynet Sali, Çağla Kubat, Özlem Yıldız, Emek Külür, Suna Dumankaya ve İzzet Yıldızhan da Diyarbakır’a gelerek özlem giderdi.

Diyarbakır’a gelen ünlüler, Zerzevan Kalesi, İç Kale, 10 Gözlü Köprü, Malabadi Köprüsü’nü gezdi. Türkülere, filmlere konu olan Silvan ilçesindeki Malabadi köprüsü üzerinde bir araya gelen grup, Silvanlılarla Malabadi Köprüsü şarkısını ilçe halkıyla birlikte seslendirdi.

Bazı açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşi Pervin Ersoy, “Türkiye’yi gezelim” diye bir projenin aklında olduğuna dikkat çekerek, “Önce yaşadığımız yeri, ülkeyi tanımadan yurt dışını gezmek-tanımak bana bir anlam ifade etmiyor açıkçası. Türkiye’nin tanıtımını çok istiyordum. Her şehrin ünlüsüyle bir proje kafamda oluşturdum. Çünkü, daha çok popüler olmasını istiyorum. Daha çok kitlelere ulaşmak için bunu yaptım. Ünlüler gerçekten önemli” dedi.

‘REKLAM OLMASIN DİYE GİZLİ TUTTUM’

Gezi kapsamında Diyarbakır’a gelen ünlü sanatçı Erkan Petekkaya’nın ise Diyarbakır’la bağlarını hiç koparmadığı, 12 yıl önce bir okul yaptırdığı ve bunun gizli kalmasını istediği ortaya çıktı. Okul konusunda gazetecilerin sorularını duymazdan gelen Petekkaya, proje kapsamında gelen sanatçılar kentten ayrılmasına rağmen, gezisini 5 gün daha uzatarak Diyarbakır’da kaldı. Ayda en az iki kez Diyarbakır’a gelen Petekkaya, Çermik ilçesinde doğduğu köyüne Petekkaya köyüne gitti. Duygulu anları yaşayan Didem-Erkan Petekkaya çifti tabelanın önünde fotoğraf çektikten sonra köy okulunu ziyaret etti. Silvan ilçesinde yaptığı okulu görmeyen aktöre, “Destek olduğunuz okula neden gitmediniz” diye sorulan soruya? Petekkaya, “Gitmeyi çok istedim, ayıp olur diye gitmedim. Diyarbakır çocuğu olmak başka bir duygu. Bu desteği verdim ancak gizli kalmasını istedim. Fakat aldığım teşekkür belgesiyle gündeme geldi. Türkiye’nin Erkan Petekkaya’sı ‘Diyarbakır’ın Erkosuuu hava atiii’ demesinler. Diyarbakır’da yapılan bir hayır gizli tutulmak zorunda, ben yaptım ben ettim demek çok ayıp” şeklinde konuştu.

‘YAPTIRDIĞIM OKULU GÖRMEYE YÜZÜM TUTMADI’

Reklam olmasın, basına yansımasın diye yaptığı okulu ziyaret etmemesini “yüzüm tutmadı” diye açıklayan Petekkaya, “Kendi köyüme gittim, köydeki okulu ziyaret ettim” dedi. Petekkaya, Silvan’da yaptırdığı okul için de “Siz duydunuz diye açıklama yapıyorum” şeklinde konuştu. Diyarbakırlı olmaktan büyük bir onur duyduğunu kaydeden Petekkaya, “Bugün Diyarbakır’a gidin sokak ortasında herhangi birine sorun ‘bana yemek ısmarlarmısın, ben yabancıyım ve çok açım’ diyin, size asla yemek ikram etmeden, kalacak yerinizi ayarlamadan, geri çevirmezler. Bunu da ben yaptım demezler. Yardım yapıp ben yaptım demek çok ayıp karşılanıyor. E tabi bunu sadece Diyarbakır üzerine düşünmeyelim. Bulunduğum ve doğduğum toprakların böyle bir gerçeği var. Bende böyle büyüdüm. Diyarbakırlı yemek ısmarlamadan, evinde misafir etmeden seni bırakmazlar. Yoldan birini çevirin, şu adrese nasıl gidebilirim diye sor, seni adrese görürler, sana yolu tarif etmekten utanırlar” şeklinde konuştu.

DİLEĞİM DİYARBAKIR’IN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK

Diyarbakır’da gerçekleştirilen program kapsamında gelen konuklarına göstermiş olduğu ilgiden etkilendiğini belirten Erkan Petekkaya, “İnsanın kendi memleketinde sevilmesi başka bir duygu. Diyarbakırlı sanatçı, iş adamı ve ünlüleri kenti daha iyi yerlere getirmek için çaba sarf etmeli” dedi. Rol aldığı dizilerin 80 ülkede gösterimde olduğunu belirten Petekkaya, “Dileğim Diyarbakır’ın güzelliklerini dünyaya tanıtma. Diyarbakır sevginin, medeniyetlerin şehridir. Bunun için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme