enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

DİSKİ’den Su mağduriyetine ilginç açıklama!

DİSKİ’den Su mağduriyetine ilginç açıklama!
REKLAM ALANI

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Aziziye Mahallesinin su sorununu çözeceğine vatandaşı kaçak kullanmakla suçladı.

Vatandaşların kaçak su kullandığını iddia eden DİSKİ, su kesintisinin olmadığını savundu. Ancak konuyla ilgili mahallede yapılan araştırmada, bunun aksi ortaya çıktı. Mahalle sakinleri, DİSKİ’nin açıklamalarını yalanlayarak, kaçak su kullanmadıklarını, faturalarını düzenli bir şekilde ödediklerini dile getirdi.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesine bağlı 35 bin nüfuslu Aziziye Mahallesi’nin bir bölümünde uzun süreden beri yaşanan su sıkıntısı devam ederken, konuyla ilgili DİSKİ’den açıklama geldi.   DİSKİ tarafından yapılan açıklamaların ardından Aziziye Mahallesi’nde ikinci kez görüşmeler gerçekleştiren muhabirlerimiz vatandaşların mağduriyetini bir kez daha dile getirdi.

GECE GELEN SU GÜNDÜZ GİDİYOR

DİSKİ’nin yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren mahalle sakinlerinden Behçet Çapa, “Madem kaçak kullanımı var neden bununla ilgili gerekli çalışmaları yapmıyorlar. Kurunun yanında yaşın yanmaması için DİSKİ’nin buraya gelip belli bir sistemini oturtması lazım. ‘Burada kaçak var ben su vermiyorum’ diye bir durum olabilir mi? Vatandaş yanlış yapıyorsa disiplini oturtacak kişi kurumun kendisidir. Öyle ki burada kaçak kullanan kişi sayısı çok az. Su hayattır, insanları susuz bırakmak hangi vicdana sığar? Bu mahalle başka bir ülkenin mahallesi değil. Kaldı ki birçok sokakta su problemi olmazken bizim sokakta gece gelen su gündüz gidiyor” dedi.

“BAHANELERİN ARDINA SAKLANMADAN ÇÖZÜM ÜRETELİM”

DİSKİ’nin Aziziye Mahallesi’nde su aboneliği yok iddialarına tepki gösteren Çapa, ‘”25 yıldır burada yaşıyorum ve ilk günden beri su aboneliğim var. Bu mahallede su aboneliğini yapan ilk kişi de benim. DİSKİ buyursun gelsin kontrollerini yapsın. Tek şebeke bu yükü kaldırmıyorsa problemin çözülmesi adına adımlar atsın.  Buradaki yoksul halkı mağdur etmek doğru değil.  Su israf ediliyorsa susuz bırakmakla değil; eğitimle, bilinçle bu problemleri aşalım. Bahanelerin ardına saklanmadan çözüm üretelim” diye konuştu.

Yaklaşık 20 yıldan bu yana Aziziye Mahallesinde oturduğunu belirten Ahmet Peker, “20 yıldır aboneliğim var. Çocukluğum ve gençliğim bu mahallede geçti. Kış bitti mi suyumuz kesiliyor. Yazın suyumuz, kışın elektriğimiz yok.  Ne muhtara gidebiliyoruz ne de başka kurumlarda hakkımızı arayabiliyoruz. Bu mahallede eve ekmek getirmekle uğraşan insanların kurumlara giderek hak aramaya vakti mi var? Yeterince başvuru yaptık, yanıt gelmeyince vazgeçtik.  624. Sokaktan sonra sular kesiliyor. Herkes kaçak kullanıyor da biz günah keçisi miyiz? Denetimler yapılsın, çözüm bulunsun. Temel ihtiyaç olan su evlerden eksik olmaz. Adresimiz belli DİSKİ gelsin neler çektiğimizi görsün’ diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: Kışın mahalleye trafo getirtmek için mahallelinin aboneliğini yaptırdık. Bu derece duyarlı insanlarız, hepimiz su faturalarını ödüyoruz. Damı, balkonu, bahçeyi su olsa sulardık belki ama su yok zaten. Neden israf edelim” şeklinde tepki gösterdi.

“UYUSAK SABAHINA SU YOK”

Maddi durumları düşük olduğu için mahalleye su verilmediğini kaydeden ev hanımı Hafize Demir ise, “Biz fakir olduğumuz için bize su verilmediğini düşünüyorum. Yoksa bu sıcakta vatandaşları susuz bırakmanın bir açıklaması olamaz. Kaçak kullanmıyorum, mesela geçen ay 70 TL fatura ödedim. Su olmazsa temizlik nasıl olur?  Geceleri su alacağız diye uyumuyoruz. Bir gece uykuda kalsan sabahına susuz kalıyorsun. Hava durumu ortada, bu halk öğlen su bulamıyor, biz derdimizi kime anlatalım? Perişan olduk” ifadelerini kullandı.

İŞTE DİSKİ’NİN KENDİSİ İLE ÇELİŞEN AÇIKLAMASI

DİSKI’nin itiraz metninin tamamı şöyle: Öncelikle vurgulamak isteriz ki DİSKİ Genel Müdürlüğümüz, zengin-yoksul ayrımı yapmadan, sınırları hukukla çizilmiş yasalar çerçevesinde suyu kentimize temin etmekte ve dağıtmaktadır. Yani birinci önceliğimiz, kişilerin maddi gelirleri değil, hukuki bağlılıklarıdır. Bunun adı da abonelik hukukudur. Abonelik hukuku en başta komşumuza göstermiş olduğumuz saygının bir ifadesidir. Daha sonra DİSKİ Genel Müdürlüğümüze, en geniş anlamda bu kente duyduğumuz saygının bir göstergesidir. Ancak ne yazık ki bu konuda vatandaşlarımız hala belli bir olgunlaşma seviyesine gelememiştir.

Adı geçen Aziziye Mahallesi, ne yazık ki yoğun kaçak su kullanan yerlerden biridir. Mahallede bahçe sulaması yoğun olarak yapılmakta, kaçak yapıların damları, balkonları mütemadiyen kaçak su ile yıkanmakta, yapmış olduğumuz uyarılar dikkate alınmamaktadır. Hem kaçak su kullanımı, hem de suyun amacı dışında kullanımı nedeniyle içme suyu şebekemizdeki basınç azalmakta bu da her evin eşit düzeyde su alması önünde bir engel teşkil etmektedir.

DİSKİ’YE GÖRE SADECE 6 KİŞİ SU AKMIYOR ŞİKAYETİNDE BULUNMUŞ!

DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün yaptığı itiraz incelemelerinde, Aziziye Mahallesi’nden 29 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında sadece 6 kişinin “suyumuz akmıyor ya da suyumuz az akıyor” şikayetine ulaşılmıştır. Yapılan tespitler sonucunda sorun; kontrolsüz bahçe sulamaları ve kullanımı neticesinde içmesuyu şebekesindeki basıncın düşmesi olarak görülmüştür. Adı geçen mahallede su kesintisine dayanak teşkil edecek herhangi bir şebeke sorunu da yaşanmamıştır. Kentimizin tüm ana şebekeleri ve su depoları tam randımanlı çalışmaktadır.

Yanı sıra kent merkezinde daha yoğun nüfus bulunan mahallelerimizde, aboneliği bulunan ve su tüketimi standartlarına uygun olarak yapan kesimlerde bu konuda herhangi bir şikayet bulunmadığı modern bir kent hayatında olması gerektiği gibi düzenli ve kesintisiz olarak su sağlandığı göz önünde bulundurulmalıdır.

DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Gözeli Su Havzamız tam randımanlı çalışmakta olup günde 300 bin metreküp suyu kentimize temin etmektedir. Özetle; haberinizde yer alan vatandaş görüşleri gerçeği yansıtmamakta, görevi, vatandaşların su ve kanalizasyon hizmetleri almasını sağlayan kurumumuz dayanaksız bir şekilde eleştirilerin odağına yerleştirilmektedir. DİSKİ Genel Müdürlüğümüz başta da belirttiğimiz gibi, vatandaşlarımızın zengin-fakir gibi ötekileştirme politikası ile değil, tamamen hukuki bir statü olan ve eşitlik ve adalet ilkesine dayalı abone hukuku içerisinde hareket etmektedir” ifadelerine yer verildi. (Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DİSKİ’den Su mağduriyetine ilginç açıklama!

DİSKİ’den Su mağduriyetine ilginç açıklama!
REKLAM ALANI
27.07.2018
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme