enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5812
EURO
34,7691
ALTIN
2.420,00
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024
Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Iğdırspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk turu atmayı beklerken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, “Muhteşem taraftarımızdan özür diliyorum.” DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Iğdırspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk turu atmayı beklerken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, “Muhteşem taraftarımızdan özür diliyorum. Bir trafik...
22.04.2024

Diyalogsuzluk işleri durma noktasına getirdi!

Diyalogsuzluk işleri durma noktasına getirdi!
REKLAM ALANI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, 31 Mart seçimlerinden sonra Diyarbakır başta olmak üzere bölgede HDP’li belediye başkanlarının seçildiği yerlerde merkezi ve yerel yönetim arasında yaşanan kopukluk nedeniyle işlerin durma noktasına geldiğini belirtti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır’da Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın 4 aydır bir araya gelmediğini ve özellikle iki kurumun yönetiminde olduğu Kalkınma Ajansı ve Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere birçok işin durma noktasına geldiğini söyledi. Kaya, “Psikilojik durumun ortadan kaldırılması için Bakanlar ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu üzerinden Cumhurbaşkanımızdan duruma el atmasına istedik” dedi.

Yönetim kurulu üyeleri ile basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Konuyu daha sonra 31 Mart seçimlerinden sonra bölgede yerel ve merkezi yönetim temsilcileri (vali, başkan, kaymakam) arasında yaşanan diyalogsuzluğa getiren Kaya, kentin önemli sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ancak bölgenin kalkınmasının önündeki önemli engellerden birinin diyalogsuzluk olduğunu ifade ederek şu tespitleri yaptı: “Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra yerel ve kamu arasındaki diyaloğu istediğimiz seviyede yakaladığımızı söyleyemeyiz. Hükümetin bugüne kadar bölgenin geri kalmışlığını gidermek için açtığı teşvik paketlerini baktığımızda büyük fotoğraf kaçırıldığı için yeterli derecede başarı elde edilmemiştir.

Kamu, yerel yönetimin ilişkisinin zayıflığı, brikte bir araya proje geliştirilmemesi ortak proje yapılmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.

Seçilmiş belediye başkanı seçilmesinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yaşanan diyalogsuzluk nedeniyle Kalkınma Ajansı ve Organize Sanayi bölgeleri ki, ikisine de hem merkezi yönetimin temsilcisi hem de yerel yönetimin temsilcisi ortaktır bir araya daha gelemedi. Söz konusu iki kurumda çalışmalar durma noktasına geldi…”

“OSB’LER VE KALKINMA AJANSLARI ÇALIŞAMAZ HALE GELDİ”

Yaşanan diyalogsuzluğun hem kendilerinin hem sicil toplum kuruluşlarının çalışmalarını da olumsuz etkilediğini söyleyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yaşanan diyalogsuzluk hem bölgenin hem Diyarbakır’ın zararınadır. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bu duruma el koşmasını istiyorum. Bölgemizde bu kadar sorun varken, normalde buradaki diyalog, işbirliği ve ortaklığın batı illerine göre iki kat olması gerekiyor. Ama maalesef şu anda herkes kendi çeperinde duruma bakıyor. Cumhurbaşkanımızın bu duruma acilen bir çözüm getirmesi gerekir ve yaşanan bu psikolojik ortamı kaldırması gerekir. Söz konusu diyalogun sağlanması yasa, yönetmelik değildir, Cumhurbaşkanımızın tutumu bölgedeki kamu yöneticilerini de etkileyecektir.

Diyalogsuzluk yaşanan kurumların hepsi anayasal kurumlardır. Özelikle OSB’ler ve Kalkınma Ajansını çalışamaz hale getiren bu diyalogsuzluğun ortadan kaldırılması gerekir.”

“DİYARBAKIR’DA VALİ VE BAŞKAN 4 AYDIR BİR ARAYA GELMEDİ”

Diyarbakır TSO Başkanı Kaya, soru üzerine, kayyım uygulamasının bölgede yapılan en büyük yanlışlardan biri olduğunu da ifade etti:

“Bölgede yeniden böyle bir beklenti yaratılmak istenmesi yapılacak en büyük kötülüklerden biri olacaktır. Kayyumlar döneminde yerel kaynakların ne şekilde kullanıldığını gördük. Kamunun kayyum tasarrufunun doğru olmadığını ördük. Yerel ve merkezi yönetim birlikte çalışmaz ise olmaz. Bu kentin ve bölgedeki diğer illeri yönetenlerin bir araya gelmesi gerekir. Söz konusu psikolojik havanın dağıtılması için Bakanlar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu üzerinden Cumhurbaşkanımızdan duruma el atmasını istedik. Bu diyalogsuzluk ve bir araya gelmeme devam ederse kente ve bölgeye hizmet yapılması tıkanır. Bu kente söz konusu iki yapının bir araya gelmesi gerekir Aynı sorun Mardin, Siirt ve Batman için de geçerlidir. Batı illerinde belediyenin CHP tarafından kazanıldığı yerde böyle bir şey söz konusu değildir. Diyarbakır’da Vali ve Büyükşehir Belediye başkanı bildiğimi kadarıyla 4 aydır bir araya gelemedi. Bu durumu ortadan kaldıracak tek güç Cumhurbaşkanı’dır…”

Kaya, Diyarbakır’da bazı üyeleri tarafından eleştiri konusu yapılan üye aidatlarına yapılan zamlarında belli kategorilere göre yapıldığını ve artışın yüzde 2 ile bazı sektörlerde mali duruma göre yüzde 33 olduğunu söyledi.

DÜĞÜNDE BİLE AYNI MASAYA OTURMADILAR

Başta Diyarbakır olmak üzere bölgede 31 Mart seçimlerinde HDP’li belediyelerin kazandığı yerlerde merkezi yönetimin temsilcisi olan vali ve kaymakamların HDP’li belediye başkanları ile bir araya gelmedikleri gözlenirken, Diyarbakır’da yapılan düğünlere de davet edilen iki tarafın aynı masada bile oturmadıkları görüldü. Diyarbakır’da HDP’li vekil ve belediye Başkanları ile AK Parti’li vekil ve protokolün davet edildiği düğünlerde ayrı ayrı masalarda oturdukları görülmüştü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme