enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5559
EURO
34,8781
ALTIN
2.429,59
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Diyarbakır Eğitimi Doç. Dr. Taşçıer ile şaha kalktı!

Diyarbakır Eğitimi Doç. Dr. Taşçıer ile şaha kalktı!
REKLAM ALANI

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildiği günden bu yana eğitimde yeniliklerin meşalesini yakan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, ardı ardına doğru ve yerinde hamleleriyle kente eğitim anlamında ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Diyarbakır eğitimi, teknoloji ve bilim sınıfları, akıl zeka oyunları atölyeleri, ardı ardına bilimsel seminerler, öğrencilerin sınav ve gelecek kaygılarını ortadan kaldıran etkinlikler, sanat ve spor alanında daha önce kentin hiç tanışmadığı başarılar, kurumlar arası bir biri ardına imzalanan işbirliği protokolleri ve eğitimde yakalanan olumlu gelişmeler dikkat çekiyor.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildiği günden bu yana eğitimde yeniliklerin meşalesini yakan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, ardı ardına olumlu anlamda Diyarbakır’a ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Diyarbakır eğitimi, teknoloji ve bilim sınıfları, akıl zeka oyunları atölyeleri, ardı ardına bilimsel seminerler, öğrencilerin sınav ve gelecek kaygılarını ortadan kaldıran etkinlikler, sanat ve spor alanında daha önce kentin hiç tanışmadığı başarılar, kurumlar arası bir biri ardına imzalanan işbirliği protokolleri ve eğitimde yakalanan olumlu gelişmeler dikkat çekti.

EĞİTİME BÜYÜK MORAL VE MOTİVASYON VERDİ

Türkiye’nin ilk akademisyen İl Milli Eğitim Müdürü olmasının yanı sıra bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve heyecanıyla Diyarbakır eğitimine canlılık getiren moral ve motivasyon veren Doç. Dr. Taşçıer, geçmiş yıllarda adeta dağılan kent eğitimiyle ilgili olumsuz algıları da toparlayıp pozitif seyrinde başrol oynadı.

DERSLERE GİREN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Akademisyen kimliğinden taviz vermeyen Doç. Dr. Taşçıer, İl Milli Eğitim Müdürleri arasında bir ilki gerçekleştirerek rast gele bir okula girip öğrencilere ders anlatıyor. Her hafta farklı bir okulda ders anlatan Taşçıer, eğitim-öğretim yılı sonuna kadar 120 civarında ayrı sınıfta ders vermeyi hedefliyor. Taşçıer’in bu azmi ve gayreti; öğretmen, öğrenci ve aileler başta olmak üzere, idarecileri üzerinde de fedakarlık ve sorumluluk bilincini aşılıyor.

BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYEN ENERJİSİ VAR

Yine bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile Diyarbakır’ın 17 ilçesindeki okullarda dahil olmak üzere tüm okulları ziyaret eden sorun ve sıkıntıları bizzat görüp hızlı çözümler üreten Taşçıer, başta İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, idareciler ve okul müdürleriyle sık sık bir araya gelerek, il ve ilçelerde yürütülmekte olan projelerle, eğitim çıtasının artırılması adına bilgi alışverişinde bulunuyor.

TÜRKİYE’DE İLK, TEK SEFERDE DENEME SINAVI

Eğitimdeki başarısı, pratik dokunuşlar ve yeniliklerle gündeme gelen Taşçıer ve ekibi, Diyarbakır’ı aynı zamanda Türkiye’de ilk defa sınava hazırlanan tüm öğrencilerini tek seferde deneme sınavı yapan il olmasını da sağladı. Taşçıer’in bu gayreti başta eğitim olmak üzere tüm kesimlerden büyük destek ve takdir aldı.

KAMU KAYNAKLARINI DA KORUDU

Diyarbakır’a geldiği günden bu yana geçmiş yıllarda adeta dağılan eğitimi toparlamada üstün bir gayret gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, eğitim-öğretimdeki başarısını kamu kaynaklarını uygun kullanma ve tasarrufta da göstermişti. Doç. Dr. Taşçıer önderliğindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk altı ayda il genelinde yapılan ihalelerde 61 milyon TL kamu yararı sağlayarak, Diyarbakır’ın Türkiye genelinde en fazla kamu yararı sağlayan il olmuştu.

YILIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEÇİLMİŞTİ

Başarıları ve Diyarbakır’a getirdiği heyecanla ülke genelinde halk oylamasıyla yapılan seçimlerde ‘Yılın en iyi fark yaratan bürokratı ve yöneticisi’ ve ‘Yılın İl Milli Eğitim Müdürü’ ödülünü alan Doç, Dr. Taşçıer, bu ödülü ne kadar hak ettiği de Diyarbakır eğitimindeki yükseliş ortaya koyuyor.

ÖRNEK BÜROKRAT OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Taşçıer’in bu gayretleri ve azmi başta eğitim olmak üzere tüm kesimlerden büyük destek ve takdir alırken, örnek bir bürokrat olması ve çıtayı çok yükseğe taşıması karşısında diğer kurumların da kendisine çeki düzen vermesine vesile olacağı kent kulislerinde sık dillendirilmeye başlandı.

DİYARBAKIR’IN EĞİTİMİ ÖNEMSENİYOR

Türkiye’nin eğitim anlamında çok şey beklediği Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da böyle önemli başarıları olan ve binlerce öğretmen yetiştiren bir ismi Diyarbakır’a atamış olması hem kendisinin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır eğitimini ne kadar önemsediğini bir kez daha göstermiş oldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme