enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024
Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Iğdırspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk turu atmayı beklerken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, “Muhteşem taraftarımızdan özür diliyorum.” DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Iğdırspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk turu atmayı beklerken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, “Muhteşem taraftarımızdan özür diliyorum. Bir trafik...
22.04.2024

Diyarbakır fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Diyarbakır fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor
REKLAM ALANI

Sahip olduğu kültür varlıkları, doğal güzellikleri ve gastronomisi ile turizmde parlayan kent Diyarbakır, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen fotoğraf tutkunlarını da konuk ediyor.

Kadim kent Diyarbakır, sahip olduğu eşsiz güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Dicle Nehri’nin kıyısında bereketli topraklarıyla binlerce yıl medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim kent, ata yadigarı eserlerin yanı sıra doğal güzellikleriyle de görenlerde hayranlık uyandırıyor.

Sahip olduğu kültür varlıkları, doğal güzellikleri ve gastronomisi, misafirperverliğiyle ziyaretçilere kapılarını sonuna kadar açan medeniyet şehri, fotoğraf tutkunlarının da tercihi haline geldi.

Amatör fotoğrafçıların objektife yansıttığı mekanlar arasında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan tarihi surlar ve Hevsel Bahçeleri, İslam’ın 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen Ulu Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığının “Türkiye’nin en görkemli 13 köprüsü” arasında gösterdiği Malabadi ve Ongözlü köprü, Zerzevan Kalesi, İçkale Müze Kompleksi, camiler, kiliseler, hanlar, yöre mimarisine uygun inşa edilen büyük bölümü günümüzde kafe ve restoran olarak hizmet veren tarihi evleri, çarşılar yer alıyor.

LAV YOLU

Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin sınırlarında yer alan, tarihsel süreçte faaliyetini çeşitli aralıklarla sürdüren, son faaliyetini 100 bin yıl önce gerçekleştiren 1957 metre yüksekliğindeki Karacadağ’dan çıkan lavların oluşturduğu 120 kilometrelik bazalt plato ve yüzlerce volkanik mağara ilgi görüyor.

Lice ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Abalı mevkisinde yer alan, Asur Kralları I. Tiglat-Pileser ve III. Salman Nassar’ın egemenliklerinin nişanesi olarak yaptırdıkları kabartma ve çivi yazıtların yer aldığı Birkleyn Mağaraları görsel şölen sunuyor. Çermik ilçesinde bulunan kaplıcalar da Şeyhandede Şelalesi ve diğer doğal güzelliklerle ziyaretçileri cezbediyor.

Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunduğuna inanılan Eğil ilçesi, inanç turizminin yanı sıra antik çağlardan kalan sur sarnıçları ve kale kalıntıları, Kralkızı Baraj Gölü, doğa ve kültür turizmi ile ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

“DİYARBAKIR GEZMEKLE BİTMEZ”

Diyarbakır’ın eşsiz güzelliklerini objektife yansıtmak için 45 amatör fotoğrafçı ile kente gelen Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Meftun Yerli, bir amaçlarının da şehirleri tanımak olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın tarihi zenginliğine değinen Yerli, eserlerin günümüze ulaşmasından etkilendiklerini belirtti. Yerli, “Diyarbakır, Doğu’nun Paris’i dedikleri kadar var ve harika bir yer. Gezmekle bitirilecek bir şehir değil burası. Fotoğraf tutkunları başka bir yere gitmesinler, burayı fotoğraflasınlar.” dedi.

“HEDEF BİN FOTOĞRAFÇI”

Diyarbakır Fotono21 Fotoğraf Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu, Diyarbakır’ın son yıllarda turizmin gözde kentlerinden biri olmaya başladığını, bu vesileyle de fotoğrafçıların da ilgisini çektiğini aktardı. Çorum’dan gelen 45 kişilik grubu misafir ettiklerini dile getiren Kılıçoğlu, geçen yıl Edirne’den, Eskişehir’den, Balıkesir’den, Kocaeli’den ve İstanbul’dan gelen fotoğrafçıları ağırladıklarını ifade etti.

Kılıçoğlu, “Bugün de Çorumlu fotoğrafçıları ağırlıyoruz. Bu yıl hedefimiz bin fotoğrafçıyı Diyarbakır’da misafir etmek. Herhangi bir fotoğraf yarışması olmadan gönüllü geliyorlar. Diyarbakır fotoğrafçılar için hazır bir sahne ve plato. Tüm fotoğraf tutkunlarını şehrimize bekliyoruz.” diye konuştu.

Çorum’dan gelen Pınar Koç, Diyarbakır’ı ilk kez gördüğünü, kentin köklü bir tarihe sahip olduğunu bildiğini fakat eşsiz bir zenginlik ve güzelliği görünce çok etkilendiğini söyledi.

Koç, “Keşke daha çok gezecek zamanımız olsaydı. Şehir çok güzel, halk çok içten, doğası çok güzel. Buraya muhakkak gelinmeli. Fotoğraflanacak çok fazla yer var. Geniş zaman için gelmek lazım. Zaman yetmedi, doyamadık.” ifadelerini kullandı.

Fotoğrafçılık eğitimi alan Simanur Ayaz da Diyarbakır’ın muazzam bir şehir olduğunu, keşfedilmesi gereken mekanları bulunduğunu aktardı. (AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme